Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Uw Letselschade Advocaat in Amsterdam

Een letselschade advocaat in Amsterdam kent de wet goed en weet precies welke schadeposten in uw geval voor vergoeding in aanmerking komen. Daarnaast zal hij altijd kijken of er nog schade in de toekomst geleden wordt. Dit is vaak het geval bij zwaar lichamelijk letsel. Het is daarom goed om bij een bedrijfsongeval of aanrijding in Amsterdam een letselschade advocaat onder de arm te nemen.

Verzekeraars hebben veel ervaring op het gebied van letselschade. Zij dienen echter niet uw belang, maar dat van de schadeverzekeraar. Wij adviseren u daarom nooit rechtstreeks uw letselschade te regelen met de letselschadeverzekeraar. Schakel in plaats daarvan altijd een letselschade advocaat in Amsterdam in. U weet dan zeker dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Wist u dat wij u in de meeste gevallen gratis kunnen helpen? Hoe dit kan leest u hieronder.

Gratis hulp van een letselschade advocaat in Amsterdam?

Voor het verhalen van de schade of andere letselschade zaken kunt u terecht bij een letselschade advocaat of bureau. Letselschade Kompas is geen letselschadebureau, maar onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Daarom wordt u bij ons altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat uit Amsterdam.

Kosten maakt u niet voor uw letselschade advocaat in Amsterdam. Voor deze kosten kunt u namelijk de aansprakelijke partij aansprakelijk stellen - zij dienen deze kosten te vergoeden. Dit maakt dat u bij ons niet alleen gratis juridisch advies krijgt; ook uw letselschade claimen wij volledig kosteloos!

Wat doet een letselschade advocaat in Amsterdam?

Als een ander aansprakelijk is, dan dient deze partij u een letselschade te vergoeden. Vaak worden de schadevergoedingen van letselschade uiteindelijk betaald door een verzekeraar. Deze hebben veel kennis over letselschade en zullen de schadevergoeding proberen te beperken.

Een letselschade advocaat zorgt ervoor dat u krijgt waar u ook recht op heeft.
Een letselschade advocaat in Amsterdam kent de wet goed en weet precies welke schadeposten in uw geval voor vergoeding in aanmerking komen. Daarnaast zal hij altijd kijken of er nog schade in de toekomst geleden wordt. Dit is vaak het geval bij zwaar lichamelijk letsel. Het is daarom goed om bij een bedrijfsongeval of aanrijding in Amsterdam een letselschade advocaat in de arm te nemen.

Dit kan een letselschade advocaat van Letselschade Kompas voor u betekenen:
 • stelt een aansprakelijkstelling op
 • regelt een voorschot letselschade voor u
 • gaat uw letselschade berekenen
 • zal ook uw smartengeld berekenen
 • onderhandelt met de letselschade verzekeraar
 • zorgt voor een maximale schadevergoeding
 • houdt direct contact
Op welke schadevergoedingen heb ik recht bij letselschade?

Letselschade is persoonlijk en verschilt per situatie. De hoogte van een schadevergoeding is onder andere afhankelijk van de aard en ernst van het letsel, de werksituatie en hoe iemand woont.

De aansprakelijke partij dient in ieder geval uw schade volledig te vergoeden. Dit houdt in dat u recht heeft op een vergoeding van alle gemaakte kosten, inkomensschade en smartengeld.

Uw letselschade advocaat in Amsterdam zal de letselschade berekenen en deze vervolgens voor u verhalen op de aansprakelijke partij. Onze letselschade advocaten staan voor u klaar om u te helpen bij uw persoonlijke situatie.

Wat te doen bij letselschade?

U draagt de bewijslast dat het ongeval u is overkomen en dat u hieraan letsel heeft overgehouden. Het is daarom na een aanrijding of ongeval op het werk belangrijk dat u getuigen van het ongeval heeft of dat er bij een aanrijding een schade-aanrijdingsformulier wordt ingevuld. Vergeet daarbij niet de tegenpartij te laten tekenen!

Om aan te tonen dat u zelf ook bij het ongeluk letsel heeft opgelopen, is het wijsheid om direct na een ongeval naar een arts te gaan. Soms blijkt het letsel al uit het feit dat u in het ziekenhuis bent geweest of uit een röntgenfoto. Met name bij nekklachten en rugklachten ligt dit anders. Zeker bij whiplashklachten is het van belang om gezien te worden door een arts! Dit om discussie met de tegenpartij te voorkomen.

Letselschade claimen is een ingewikkeld en vaak ook langdurig proces. Daarom is het raadzaam om in Amsterdam zo spoedig mogelijk een letselschade advocaat in Amsterdam onder de arm te nemen. U weet dan zeker dat u krijgt waar u recht op heeft!

Dit is Letselschade Kompas Amsterdam

Letselschade Kompas Amsterdam is geen standaard letselschadebureau, maar onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Daarom wordt u altijd bijgestaan door een ervaren en deskundige letselschade advocaat. 100% kosteloos!

Onze letselschade advocaten en letselschade juristen helpen graag na een ongeval. Wij vinden het belangrijk dat u de beste rechtsbijstand ontvangt die u maar kunt krijgen. Daarom zijn alle letselschade advocaten universitair opgeleid en volgen zij continu opleidingen om de kennis op een hoog niveau te houden.

U vindt Letselschade Kompas op meer locaties in Nederland. Wij heten u van harte welkom op onze afspraak locatie in Amsterdam als u een letselschade advocaat in Amsterdam zoekt. Maar wij komen ook gewoon bij u thuis om u te helpen met juridische hulp na een ongeval, waar u ook woont!

Onze afspraak locatie in Amsterdam vindt u aan de Joop Geesinkweg 901-999 te Amsterdam. U kunt echter op meerdere locaties in Nederland bij ons terecht, bijvoorbeeld voor een:

Wat te doen na een aanrijding in Amsterdam?

Bent u door een bromfiets aangereden of automobilist aangereden waarbij u letselschade heeft opgelopen? Bijvoorbeeld: nekpijn of een botbreuk, waardoor u schade lijdt? Uiteraard wilt u deze letselschade claimen op de aansprakelijke partij. Maar wat te doen na een aanrijding in Amsterdam als u schade lijdt? Wij adviseren u:

 • vul altijd een schade-aanrijdingsformulier in
 • laat het schade aanrijdingsformulier ondertekenen
 • maak foto’s van de ongevalslocatie
 • schrijf gegevens op van eventuele getuigen
 • bel zo nodig de politie
 • laat uw letsel opschrijven door een arts
 • direct contact opnemen met Letselschade Kompas kan ook

 

Meldt uw letselschade bij ons, dan gaat een letselschade jurist of letselschade advocaat (van uw keuze) voor u aan de slag. Wij zorgen dat uw letselschadevergoeding maximaal wordt verhaald.

Wat is een kop-staart botsing?

Bent u van achteren aangereden en zijn bij dit auto ongeluk twee auto’s betrokken? Dan spreken we van een kop-staart botsing. Zijn er meer dan twee auto’s betrokken bij de aanrijding van achteren? Dan is er sprake van een kettingbotsing.

Wie is er aansprakelijk bij een aanrijding?

Bij een kop-staart botsing is het achterop rijdende voertuig aansprakelijk. Dit is af te leiden uit artikel 19 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens. In dit wetsartikel staat dat iedere bestuurder ervoor moet zorgen dat hij op de weg genoeg afstand moet bewaren om een aanrijding te voorkomen.

Ook bij een kettingbotsing, frontale aanrijding of ander soort aanrijding is de persoon die u aanrijdt aansprakelijk. Omdat ieder motorvoertuig in Nederland verplicht verzekerd is tegen aansprakelijkheid, kunt u uw letselschade claim direct richten tot de aansprakelijkheidsverzekeraar.

Een eenzijdig ongeval, kan ik letselschade claimen?

Misschien vraagt u zich af, wat is een eenzijdig ongeval eigenlijk? Een voorbeeld van een eenzijdig ongeval is als u door ijzel met de auto uitglijdt en tegen de vangrail of een boom aanrijdt. Maar in de letselschade spreken wij ook wel van een eenzijdig ongeval als er niemand aansprakelijk gesteld kan worden voor de aanrijding. Bijvoorbeeld omdat u zelf bij een kettingbotsing achterop rijdt bij iemand.

Ook bij een eenzijdig ongeval kunt u een letselschade vergoeding claimen, namelijk op de svi verzekering (schade inzittendenverzekering). De toedracht van een aanrijding maakt voor een schade uitkering op basis van de svi verzekering niet uit.

Als fietser aangereden door auto of scooter

Amsterdam is de fietsstad bij uitstek! Het is een goed vervoermiddel in de stad, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Zo gebeuren er in Amsterdam iedere dag 3 aanrijdingen, waarvan een groot deel van de slachtoffers als fietser aangereden wordt.

Indien iemand als fietser aangereden wordt, dan is er vaak sprake van letsel en niet zelden van zwaar letsel. Zeker bij als een fietser aangereden door auto is. Een fietser is bij een ongeval tussen een auto en fiets immers kwetsbaar. Veel voorkomend letsel bij een fietsongeluk is:

 • hersenletsel
 • botbreuken
 • tibia plateau fractuur
 • schaafwonden
 • open wond
 • knieletsel
 • nekpijn
 • dwarslaesie
Altijd letselschade vergoeding bij aanrijding als fietser

Omdat u bij een fietsongeluk in Amsterdam naar letsel kunt oplopen, is er op basis van artikel 185 Wegenverkeerswet recht op een letselschade vergoeding, wat de toedracht van het fietsongeluk in Amsterdam ook is.

Op basis van artikel 185 Wegenverkeerswet ontvangt u, als u als fietser aangereden wordt door een auto, altijd ten minste een schadevergoeding van 50% bij eigen schuld. Is de aanrijding tussen de fietser en auto veroorzaakt door de auto? Dan ontvangt u 100% van uw letselschade.

Kinderen tot 14 jaar ontvangen altijd een volledige schadevergoeding, ook als zij zonder uit te kijken de weg oprennen. Maar ook kinderen ouder dan 14 jaar en volwassenen kunnen bij eigen schuld (door rood licht rijden) een volledige schadevergoeding ontvangen, namelijk bij toepassing van de billijkheidscorrectie!

Als voetganger aangereden in Amsterdam

Bent u aangereden als voetganger in Amsterdam? Ook dan heeft u recht op een letselschade vergoeding. Uiteraard als u op het zebrapad aangereden wordt, maar ook als u aangereden wordt als u door rood licht rijdt. Hierbij is de enige voorwaarde is dat u dan bent aangereden een motorvoertuig.

Wat is een bedrijfsongeval en waar heb ik recht op?

Werkgevers zijn aansprakelijk voor schade als gevolg van een bedrijfsongeval. Maar wat is een bedrijfsongeval eigenlijk? En hoe zit het met schadevergoeding bij een bedrijfsongeval?

Een bedrijfsongeval, ook wel arbeidsongeval genoemd, is een ongeluk op het werk waarbij een medewerker (waaronder ook een ZZP’ER) gewond raakt en letsels oploopt. Bijvoorbeeld bij een ongeval in de bouw, een heftruckongeluk of als u met een hand of vinger in een machine komt.

In artikel 7:658 is een zorgplicht werkgever opgenomen. Op basis van de zorgplicht werkgever dient deze er voor te zorgen dat haar medewerkers geen ongeval overkomt. Gebeurt er toch een bedrijfsongeval? Dan is er in de meeste gevallen recht op een letselschade vergoeding. We spreken dan van werkgeversaansprakelijkheid.

Bedrijfsongeval melden bij arbeidsinspectie

Is u een ongeval op het werk overkomen? Dan adviseren wij u het bedrijfsongeval te melden bij de werkgever. Een werkgever is onder de volgende omstandigheden ook verplicht om een bedrijfsongeval te melden:

 • bij blijvend letsel
 • ziekenhuisopname
 • in het geval van een dodelijk bedrijfsongeval

 

Het verhalen van letselschade na een bedrijfsongeval is ingewikkeld. In de wet is daarom een recht op een gratis letselschade jurist of letselschade advocaat opgenomen. Hiervoor kunt u terecht bij een letselschade bureau of een letselschade advocaat.

Bij Letselschade Kompas helpen wij u graag na een arbeidsongeval. Omdat wij geen letselschade bureau zijn maar onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, wordt u bij ons geholpen door deskundige en ervaren letselschade advocaten in Amsterdam. Kunnen wij u helpen bij letselschade?

Contact met uw letselschade advocaat in Amsterdam

Mogen wij uw letselschade claimen op de aansprakelijke partij? Dan kunt u direct contact met ons opnemen voor juridisch advies. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul uw gegevens hier in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op. Wij helpen u graag met uw letselschade claimen.

Wat kunt u verwachten van de ervaren advocaten van Letselschade Kompas?

Wij kunnen u de hoogst mogelijke rechtsbijstand verlenen door het hoge opleidingsniveau en de permanente nascholing van de letselschade specialisten verbonden aan ons letselschade bureau. Indien mogelijk schakelen wij voor het verhalen van uw letselschade gratis een advocaat letselschade in.

Wilt u uw letselschade verhalen? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, gaan uw letselschade berekenen en verhalen uw schade inclusief het smartengeld op de aansprakelijke partij.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade advocaat Amsterdam

Wilt u uw letselschade claimen in Amsterdam of uw letselschade berekenen?

Neem dan contact met ons op. Onze letselschade specialisten helpen u graag. Wij komen gewoon bij u thuis dus u hoeft niet naar ons kantoor te komen, wel zo fijn als je herstellende bent van een ongeluk.

Wij

kunnen u de hoogst mogelijke rechtsbijstand verlenen door het hoge opleidingsniveau en de permanente nascholing van de letselschade specialisten verbonden aan ons letselschade bureau. Indien mogelijk schakelen wij voor het verhalen van uw letselschade gratis een advocaat letselschade in.Wilt u uw letselschade verhalen? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, gaan uw letselschade berekenen en verhalen uw schade inclusief het smartengeld op de aansprakelijke partij.

Wij

Goede ervaring, professioneel en duidelijk.
De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V

Vgee Mohan

1 year geleden

Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.

Roos van Winkel

6 years geleden

Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.

Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank

Tobias Moon

2 years geleden

Ik heb in 2016 een aanrijding gehad. In dat schade traject werd ik bij gestaan door een schade expertise. De gang van zaken waren zo slecht en ik had echt het gevoel dat ik voor de gek werd gehouden (wat achteraf ook klopte) ik werd totaal niet serieus genomen. En die meneer was er alleen maar om er zelf een slaatje uit te kunnen slaan. Ik ben toen opzoek gegaan naar een letselschade advocaat en daardoor ben ik terecht gekomen bij advocaten kantoor Brugman.
En tot de dag van vandaag geen spijt van gehad!!! Friso Brugman heeft mijn dossier over genomen (de doorslag om over te stappen toendertijd naar hem was dat ik na een half uurtje op zondag avond nota bene al een reactie kreeg op mijn vraag) en hij (en zijn collega's) hebben ontzettend veel voor mij gedaan. Ik heb met een heel goed gevoel het schade traject kunnen sluiten. En dat had zonder de hulp van advocaten kantoor Brugman nooit gelukt.

Ik raad het echt iedereen aan als u een letselschade advocaat nodig heeft, en graag iemand wilt die u serieus neemt, uw vragen duidelijk beantwoord, en net dat beetje extra geeft, ga naar advocaten kantoor Brugman!

Anne Jonkman

10 months geleden