Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade door onrechtmatige daad

Van achteren aangereden worden, letsel door een bedrijfsongeval of op een ander manier door toedoen van een ander letsel oplopen. Er wordt dan gesproken over een onrechtmatigde daad. De schade die u als gevolg hiervan lijdt, komt voor vergoeding in aanmerking.

Onze letselschade juristen verhalen de schadevergoeding als gevolg van een onrechtmatige daad gratis voor u op de letselschade verzekeraar van de aansprakelijke persoon. Wij zorgen ervoor dat u volledig schadeloos wordt gesteld.

Wil u ook gratis rechtsbijstand bij het claimen van schadevergoeding? Wij zijn er graag voor u.

Wat is een onrechtmatige daad?

Na een onrechtmatige daad is er recht op een schadevergoeding. Maar wat is een onrechtmatige daad en waaruit bestaat een schadevergoeding bij een onrechtmatige daad?

Stel iemand staat voor het stoplicht te wachten. Een andere bestuurder is met zijn telefoonbezig en ziet de wachtende automobilist voor over het hoofd. Of er wordt een fietser aangereden door een auto omdat de autobestuurder geen voorrang verleent. In deze gevallen maken de achterop rijdende auto en de bestuurder die geen voorrang geeft een fout. de juridische term voor een "fout" is een onrechtmatige daad.

Heeft u vragen of wilt u contact met een letselschade jurist bij u in de buurt? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade na een onrechtmatige daad.Letselschade Kompas werkt door heel Nederland en heeft meer dan 10 bezoeklocaties verdeeld over heel Nederland. Wij zijn dus altijd bij u in de buurt. Bel 0800 278 4626 (gratis) of schrijf hier wat u is overkomen en wij nemen direct contact met u op.

Schadevergoeding als gevolg van een onrechtmatige daad

Er is recht op schadevergoeding na een onrechtmatige daad. Deze schade bestaat uit alle kosten die u maakt door een verkeersongeluk, ongeval op het werk of een hondenbeet. Maar u kunt door de onrechtmatige daad ook schade lijden bestaande uit inkomensschade, pensioenschade of een studievertraging. Ook deze letselschade komt voor een vergoeding in aanmerking.

Schadevergoeding bij een onrechtmatige daad bestaat niet alleen uit materiële letselschade bedragen. Na een verkeersongeluk, arbeidsongeval of als u gebeten door een hond bent, is er ook recht op smartengeld. Deze schade wordt ook wel immateriële schade of morele schadevergoeding genoemd.

Hieronder leest u welke letselschade bedragen er vergoed worden en wat er valt onder een smartengeldvergoeding

Wat doet een letselschade jurist voor mij?

Laat u het verhalen van uw letselschade aan onze letselschade specialisten over, dan regelen wij alles voor u. Van het aansprakelijk stellen van de tegenpartij tot het berekenen van de hoogte van uw schadevergoeding. Maar ook het communiceren en onderhandelen met de schadeverzekeraar nemen wij voor onze rekening.

Welke letselschade wordt bij een onrechtmatige daad vergoed?

De hoogte van letselschade bedragen is afhankelijke van uw persoonlijke situatie. Wilt u uw letselschade berekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Een van onze ervaren letselschade juristen informeert u graag en geeft altijd een gratis letselschade advies. Ook het letselschade berekenen doen wij gratis voor u.

Letselschade bestaat uit veel soorten letselschade bedragen. Dit zijn de 10 meest voorkomende letselschade bedragen waar na een onrechtmatige daad recht op is:

 • inkomensschade na arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • medische kosten
 • reiskosten
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • onderhoudskosten huis en tuin
 • verzorgingskosten en verpleegkosten
 • ziekenhuisdaggeldvergoeding
 • reparatie- en vervangingskosten
Hoeveel smartengeld kan ik verwachten?

Voornoemde letselschade bedragen zijn materieel van aard. Dit betekent dat je ze kunt berekenen. Bij smartengeld is dit anders. Smartengeld berekenen is niet mogelijk. Het is namelijk een vergoeding voor pijnklachten, angstklachten en verlies aan levensvreugde door het letsel.

Ondanks dat smartengeld berekenen niet mogelijk is, heeft u er wel recht op. Maar hoeveel smartengeld kunt u verwachten? Dit is afhankelijke van een aantal factoren:

 • de aard en ernst van het letsel
 • is er sprake van tijdelijk letsel of blijvend letsel
 • wat zijn de gevolgen voor u van het ongeluk

 

Om uw smartengeld vast te stellen gebruiken wij de smartengeldgids. Een verzameling rechtszaken uit het verleden. Op basis hiervan wordt uw smartengeld berekend.

Schade na onrechtmatige daad claimen

Schade na een onrechtmatige daad claimen doet u door middel van het opstellen van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staan de gegevens van partijen en welke onrechtmatige daad er gepleegd is. Bijvoorbeeld een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet.

Bij schade na een onrechtmatige daad claimen komt nog veel meer kijken. Daarom kunt u gratis gebruik maken van een letselschade jurist. Dit is wat wij onder andere voor u doen als u ons inschakelt:

 • opstellen aansprakelijkheidsbrief
 • aansprakelijk stellen
 • regelen van een voorschot op uw letselschade
 • discussie voeren met de letselschade verzekeraar
 • onze medisch adviseur inschakelen voor de beste behandeling
 • zorgen dat u een volledige schadevergoeding ontvangt
Gratis hulp van een letselschade jurist

Wilt u uw letselschade na een onrechtmatige daad verhalen op de aansprakelijke persoon? De letselschade juristen van ons letselschade bureau helpen u graag.

Letselschade Kompas is geen standaard letselschade bureau, maar onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een gespecialiseerd advocatenkantoor. Indien nodig of gewenst schakelen wij daarom gratis een letselschade advocaat voor u in.

Neem contact met ons op via onderstaand button of bel direct onderstaand gratis telefoonnummer. U wordt dan direct doorverbonden met een van onze letselschade juristen.

Waar vind ik jullie letselschade bureau?

Als u schade lijdt als gevolg van een aanrijding, dan is het logisch dat u voor het verhalen van letselschade niet te ver wilt rijden. Daarom is het fijn om te weten dat ons letselschade bureau inmiddels meer dan 15 bezoeklocaties door heel Nederland heeft.

Het is niet prettig om met letsel naar een letselschadebureau te moeten reizen. Daarom komt een letselschade jurist of letselschade advocaat van ons kantoor gewoon bij u thuis voor een uitgebreide intake. Samen brengen wij het letsel in kaart en de schade die u door dit letsel lijdt. Vervolgens gaat onze letselschade expert direct voor u aan de slag!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland