Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL
Wat is een onrechtmatige daad?

Na een onrechtmatige daad is er recht op een schadevergoeding van letselschade. Maar wat is een onrechtmatige daad en waaruit bestaat een schadevergoeding bij een onrechtmatige daad?

Stel iemand staat voor het stoplicht te wachten. Een andere bestuurder is met zijn telefoonbezig en ziet de wachtende automobilist voor over het hoofd. Of er wordt een fietser aangereden door een auto omdat de autobestuurder geen voorrang verleent. In deze gevallen maken de achterop rijdende auto en de bestuurder die geen voorrang geeft een fout. de juridische term voor een "fout" is een onrechtmatige daad.

Heeft u vragen of wilt u contact met een letselschade jurist bij u in de buurt? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade na een onrechtmatige daad.

Letselschade Kompas werkt door heel Nederland en heeft meer dan 10 bezoeklocaties verdeeld over heel Nederland. Wij zijn dus altijd bij u in de buurt. Bel 0800 278 4626 (gratis) of schrijf hier wat u is overkomen en wij nemen direct contact met u op.

Schadevergoeding onrechtmatige daad

Er is recht op schadevergoeding van letselschade na een onrechtmatige daad. Deze schade bestaat uit alle kosten die u maakt door het ongeluk of een hondenbeet. Maar u kunt ook schade lijden bestaande uit inkomensschade, pensioenschade en een studievertraging. Ook deze letselschade komt voor een vergoeding in aanmerking.

Schadevergoeding bij een onrechtmatige daad bestaat niet alleen uit materiΓ«le letselschade bedragen. Na een verkeersongeluk, arbeidsongeval of als u gebeten door een hond bent, is er ook recht op smartengeld. Deze schade wordt ook wel immateriΓ«le schade of morele schadevergoeding genoemd.

Hieronder leest u welke letselschade bedragen er vergoed worden en wat er valt onder een smartengeldvergoeding

Letselschade bedragen

De hoogte van letselschade bedragen is afhankelijke van uw persoonlijke situatie. Wilt u uw letselschade berekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Een van onze ervaren letselschade juristen informeert u graag en geeft altijd een gratis letselschade advies. Ook het letselschade berekenen doen wij gratis voor u.

Letselschade bestaat uit veel soorten letselschade bedragen. Dit zijn de 10 meest voorkomende letselschade bedragen waar na een onrechtmatige daad recht op is:

 • inkomensschade na arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • medische kosten
 • reiskosten
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • onderhoudskosten huis en tuin
 • verzorgingskosten en verpleegkosten
 • ziekenhuisdaggeldvergoeding
 • reparatie- en vervangingskosten
Hoeveel smartengeld kan ik verwachten?

Voornoemde letselschade bedragen zijn materieel van aard. Dit betekent dat je ze kunt berekenen. Bij smartengeld is dit anders. Smartengeld berekenen is niet mogelijk. Het is namelijk een vergoeding voor pijnklachten, angstklachten en verlies aan levensvreugde door het letsel.

Ondanks dat smartengeld berekenen niet mogelijk is, heeft u er wel recht op. Maar hoeveel smartengeld kunt u verwachten? Dit is afhankelijke van een aantal factoren:

 • de aard en ernst van het letsel
 • is er sprake van tijdelijk letsel of blijvend letsel
 • wat zijn de gevolgen voor u van het ongeluk

 

Om uw smartengeld vast te stellen gebruiken wij de smartengeldgids. Een verzameling rechtszaken uit het verleden. Op basis hiervan wordt uw smartengeld berekend.

Schade na onrechtmatige daad claimen

Schade na een onrechtmatige daad claimen doet u door middel van het opstellen van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staan de gegevens van partijen en welke onrechtmatige daad er gepleegd is. Bijvoorbeeld een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet.

Bij schade na een onrechtmatige daad claimen komt nog veel meer kijken. Daarom kunt u gratis gebruik maken van een letselschade jurist. Dit is wat wij onder andere voor u doen als u ons inschakelt?

 • opstellen aansprakelijkheidsbrief
 • aansprakelijk stellen
 • regelen van een voorschot op uw letselschade
 • discussie voeren met de letselschade verzekeraar
 • onze medisch adviseur inschakelen voor de beste behandeling
 • zorgen dat u een volledige schadevergoeding ontvangt
Gratis hulp van een letselschade jurist

Wilt u uw letselschade na een onrechtmatige daad verhalen op de aansprakelijke persoon? De letselschade juristen van ons letselschade bureau helpen u graag. Letselschade Kompas is geen standaard letselschade bureau, maar onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een gespecialiseerd advocatenkantoor. Indien nodig of gewenst schakelen wij daarom gratis een letselschade advocaat voor u in.

Neem contact met ons op via onderstaand button of bel direct onderstaand gratis telefoonnummer. U wordt dan direct doorverbonden met een van onze letselschade juristen.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade door

een onrechtmatige daad

Een ongeluk door de schuld van een ander. Na een onrechtmatige daad is er recht op een letselschade vergoeding. Onze letselschade juristen helpen u graag bij het verkrijgen van een schadevergoeding bij letselschade door een onrechtmatige daad.