Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Voedselvergiftiging? Wij claimen uw letselschade kosteloos!

U gaat uit eten en wordt ziek vanwege een voedselvergiftiging of ondanks dat u het goed doorgegeven heeft wordt u ziek omdat er geen rekening gehouden werd met een voedselallergie. Maar ook kan er gezondheidsschade ontstaan doordat u gegeven heeft van een product dat door de supermarkt of leverancier wordt teruggenomen vanwege gezondheidsgevaar.

Lijdt u schade door een voedselvergiftiging? In de meeste gevallen is er recht op schadevergoeding. U leest er alles over in deze blog.

Wie is er aansprakelijk bij voedselvergiftiging?

Circa 500.000 mensen in Nederland hebben een voedselallergie. Zij dienen goed te letten op wat zij eten en gaan er vaak vanuit dat horeca ondernemers ze juist informeren over wat zij eten. Maar uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gaat het (te) vaak mis. Bij een steekproef onder 6548 ondernemingen bleek dat in meer dan de helft van de gevallen er geen of onvoldoende informatie wordt geboden. Het gevolg kan een voedselvergiftiging en gezondheidsschade zijn.

Maar ook door bedorven voedsel kan een voedselvergiftiging ontstaan. Maar wie is er nu aansprakelijk voor de als gevolg van een voedselvergiftiging opgelopen letselschade?

Overkomt de voedselvergiftiging vanwege een allergie of bedorven voedsel u in een restaurant? Dan is de eigenaar van het restaurant aansprakelijk voor uw schade. Er is namelijk voor de wet sprake van een wanprestatie. U mag er immers van uit gaan dat u:

 1. goed geïnformeerd wordt over risico's omtrent uw allergie
 2. voedsel veilig is en dus niet bedorven is

 

Wordt u ziek van het eten, dan kunt u een schadevergoeding eisen van het restaurant. Deze letselschade vergoeding bestaat uit materiële schade zoals medische kosten en uit smartengeld. Deze laatste schadepost is een vergoeding voor het leed dat u is aangedaan, zoals het ziek zijn of zelfs een ziekenhuisopname na een allergische reactie of ziekte door voedsel dat niet goed was.

Lijdt u schade door voedsel uit de supermarkt? U heeft met de supermarkt een overeenkomst, u heeft immers bij de supermarkt voedsel gekocht. De supermarkteigenaar is dan aansprakelijk voor uw schade. Maar ook kunt u de producent aansprakelijk stellen op basis van productaansprakelijkheid omdat het voedsel niet de eigenschappen heeft die u mocht verwachten.

Wat te doen na een voedselvergiftiging

Het probleem is vaak dat u dient te bewijzen dat;

 • u ziek bent geworden van voedsel
 • dat de ziekte afkomstig is van het voedsel van de aangesproken persoon

 

Van belang is dat u direct na een voedselvergiftiging naar een arts gaat en verteld wat er is gebeurd. Hebben meer mensen dezelfde klachten? Vraag deze mensen dan om een getuigenverklaring. U dient er dus voor te zorgen dat u kunt bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is. Hoe u dit doet? Onze letselschade juristen adviseren u graag.

Wat doet een letselschade advocaat?

Ons letselschadebureau is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, daarom wordt u bij ons letselschadekantoor altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat.

Kiest u voor de kosteloze rechtsbijstand van een letselschade specialist van ons kantoor, dan:

 1. onderzoeken wij wie aansprakelijk is voor uw letselschade
 2. gaan wij de tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw letselschade
 3. regelen wij na erkenning van aansprakelijkheid een voorschot op uw letselschade
 4. discussiëren wij met de schadeverzekeraar over de aansprakelijkheid en de hoogte van uw schadevergoeding
 5. onderhandelen wij met de letselschadeverzekeraar over uw schadevergoeding
 6. zorgen wij voor een maximale schadevergoeding
Wie zijn wij?

Letselschade Kompas is een letselschadebureau met 20 letselschade juristen die iedere dag de belangen behartigen van verkeersslachtoffers en slachtoffers van bedrijfsongevallen en hondenbeten. Dit doen wij al bijna 15 jaar!

Ons letselschadekantoor is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor slachtoffers van een ongeval. Hier werken ook LSA advocaten. De LSA is de beroepsvereniging van letselschade advocaten. De functie van LSA advocaat is het hoogste haalbare titel in de letselschadebranche.

Naast LSA advocaten werken er bij Brugman Letselschade Advocaten en Letselschade Kompas ook NIVRE experts. Deze letselschade specialisten hebben de NIVRE opleiding personenschade gevolgd.

Zoekt u een ervaren en deskundige letselschade advocaat voor het verhalen van uw letselschade na een voedselvergiftiging? Dan bent u bij ons letselschade bureau aan het juiste adres. Met meer dan 15 bezoeklocaties door heel Nederland zijn wij ook altijd in de buurt.

Bel voor gratis juridische hulp na een voedselvergiftiging 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

NIEUW: onze letselschade juristen en advocaten zijn nu ook buiten kantoor tijd en in het weekend telefonisch bereikbaar en via whatsapp!

Mensen lezen ook
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Wij

helpen u graag bij de verhalen van letselschade. Dit doen wij met een team van professionals. Ervaren en bevlogen letselschade juristen die ervoor zorgen dat u weer door kunt na een ongeval. Of het nu gaat om een ​​​​​​​​​​aanrijding, ongeluk op het werk van een hondenbeet.

Ontmoet ons team en neem contact met ons op voor een gratis letselschade advies en de verhalen van uw letselschade.

Lees hier wat onze cliënten van ons vinden

Mijn ervaring is méér dan uitstekend. Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Friso W. Brugman

P.J. Rutte

54 years geleden

Uitstekend! Goeie werk, wordt snel aangepakt. Ik ben zeer tevreden.

Aanbevelen?Ja

Geholpen door: Mr. Donna van Klooster

De heer A. Benhamed

54 years geleden

Zeer goed geholpen! Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Gertjan Pranger

Mevrouw Judith Pilon

54 years geleden