Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL
Wat is letselschade?

U heeft recht op een vergoeding van uw letselschade. Maar wat is dat eigenlijk, letselschade?

Wij spreken van letselschade als iemand een ongeval is overkomen en hieraan letsel en/ of klachten heeft overgehouden. Er ontstaat dan schade door arbeidsongeschiktheid of door het maken van allerlei kosten. Deze schade noemen wij letselschade. Daarnaast valt smartengeld onder letselschade, een vergoeding voor het leed dat door een ongeluk wordt geleden.

Om een letselschade vergoeding te vorderen, dienen er een aantal stappen gezet te worden. U krijgt daarbij te maken met een letselschade jurist van een verzekeraar. Automobilisten en de meeste werkgevers en hondenbezitters zijn namelijk verzekerd tegen aansprakelijkheid. Maar deze letselschade verzekeraars doen er alles aan om de schadevergoeding zo laag mogelijk te houden. Daarom is in de wet opgenomen dat u bij het letselschade claimen gebruik kunt maken van een gratis letselschade specialist.

Kiest u voor een letselschade jurist van Letselschade Kompas, dan kiest u voor een ervaren deskundige letselschade expert. Komen wij er niet uit met de letselschade jurist van de verzekeraar? Dan schakelen wij een letselschade advocaat voor u in. Letselschade Kompas is namelijk als letselschade bureau onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een gespecialiseerd advocatenkantoor.

Dit is wat wij voor u doen om uw letselschade optimaal te verhalen:

 • wij stellen een aansprakelijkstelling op
 • de tegenpartij of diens verzekeraar wordt aansprakelijk gesteld
 • zo nodig schakelen wij een letselschade advocaat voor u in
 • wij voeren de discussie met de verzekeraar
 • er wordt na erkenning van de aansprakelijkheid een voorschot op de letselschade geregeld
 • de letselschade wordt geïnventariseerd
 • indien nodig wordt een medisch adviseur ingeschakeld
 • wij zorgen voor een maximale schadevergoeding.
Hoogte letselschade bedragen

Is de aansprakelijkheid voor het ongeval erkend? Dan gaan wij voor u de letselschade bedragen inventariseren. Hiervoor komen wij bij u thuis en bespreken wij de gevolgen die de aanrijding of hondenbeet voor u heeft. Dit is bij iedereen anders. Daarom zijn ook de letselschade bedragen in iedere situatie verschillend.

Bij de letselschade bedragen wordt onderscheid gemaakt tussen materiële schadebedragen en smartengeld. De 15 meest voorkomende materiële letselschade bedragen zijn:

 • inkomensschade
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • medische kosten
 • reiskosten
 • onderhoudskosten huis en tuin
 • (extra) kinderopvang
 • huishoudelijke hulp
 • verzorgingskosten en verpleegkosten
 • ziekenhuisdaggeldvergoeding
 • revalidatiedaggeldvergoeding
 • reparatiekosten en vervangingskosten
 • niet genoten (sport) abonnementen
 • geannuleerde vakanties
 • hondenuitlaat service
Letselschade bedragen: wat is smartengeld?

Hiervoor hebben wij een opsomming gegeven van alle op geld te waarderen schadeposten. Daarnaast maakt van een letselschade vergoeding uit een smartengeldvergoeding. Maar wat is een smartengeld?

Smartengeld is een vergoeding voor het leed oftewel de smart die er door het letselschade slachtoffer geleden wordt. Bijvoorbeeld pijn, angst, verdriet of psychische klachten. Maar hoe dan smartengeld berekenen? Dit gebeurt door middel van de ANWB Smartengeld gids. Hierin staan duizenden uitspraken van Nederlandse rechters over smartengeld. Er wordt daarbij gezocht naar een uitspraak die het meest past bij uw situatie. Op basis van dit voorbeeld uit de smartengeldgids wordt dan uw smartengeldvergoeding vastgesteld.

Schadevergoeding letselschade

Nu wij weten welke letselschade bedragen onder de schadevergoeding vallen, kan de schadeclaim bij de tegenpartij ingediend worden. Een schadevergoeding bij letselschade claimen gebeurt door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin staat onder andere wat u is overkomen, bijvoorbeeld een kettingbotsing of een arbeidsongeval. Daarnaast staan in de aansprakelijkstelling de letselschade bedragen die u claimt. Alle letselschade bedragen worden opgenomen in een schadestaat welke naar de verzekeraar gestuurd wordt.

Verzekeraars proberen zo weinig mogelijk schadevergoeding te betalen. Daarom zal uw letselschade jurist of advocaat met de verzekeraar discussiëren over de hoogte van de letselschade bedragen. Komen wij er niet samen met de letselschade verzekeraar uit? Dan schakelen wij een van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten in. Zo zorgen wij voor een maximale schadevergoeding bij letselschade.

 

Veel gestelde vragen bij letselschade
Hoe lang duurt uitbetaling letselschade?

Als u schade lijdt na een kop-staart botsing of bedrijfsongeval, dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk uw letselschade vergoed zien. Een vraag die onze letselschade juristen dan ook krijgen is hoe lang duurt uitbetaling letselschade? Een eenduidig antwoord op deze begrijpelijke vraag is niet goed te geven. Wel kunnen een aantal gezichtspunten gegeven worden:

 • bij licht letsel duurt uitbetaling letselschade minder lang dan bij zwaar letsel
 • bij objectiveerbaar letsel is minder discussie dan bij whiplash klachten. U heeft dan sneller een letselschade vergoeding
 • hoe meer discussie hoe langer de uitbetaling van letselschade duurt
 • bij ernstig letsel moet meer onderzoek gedaan worden, dit vertraagt de uitbetaling.

 

Het gaat hier wel om de totale schadevergoeding. Onze letselschade juristen zorgen er echter wel voor dat na erkenning er direct een voorschot op uw letselschade geclaimd wordt.

Wanneer letselschade advocaat inschakelen?

Bij Letselschade Kompas wordt u direct geholpen door een ervaren letselschade jurist. Soms kan het echter nodig zijn om een letselschade advocaat in te schakelen. Omdat Letselschade Kompas onderdeel is van Brugman Letselschade Advocaten is dit voor ons geen enkel probleem. Maar wanneer moet je een letselschade advocaat inschakelen?

In beginsel zijn onze letselschade juristen en advocaten even deskundig en ervaren. Zij doen precies hetzelfde, zij claimen uw letselschade op de aansprakelijke partij, berekenen de hoogte van de letselschade bedragen en regelen een voorschot op de letselschade.

Soms echter komen wij er echt niet uit met de verzekeraar. Ze erkennen geen aansprakelijkheid, betwisten het causaal verband of zijn het niet eens over de hoogte van de letselschade bedragen. Op dat moment schakelen wij voor u een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten in. Deze letselschade advocaten mogen namelijk voor u procederen en juristen niet.

Contact met uw letselschade specialist

Letselschade Kompas helpt u graag bij het verhalen van alle letselschade bedragen waar u recht op heeft na een ongeluk. Wij helpen u ook altijd 100% kosteloos. Het grote voordeel van ons kantoor is dat wij ook indien nodig gratis een letselschade advocaat voor u inschakelen.

Is u een kettingbotsing overkomen, bent u als fietser aangereden of is er op het werk een ongeluk gebeurd? Onze letselschade specialisten helpen u graag. Wij werken door heel Nederland en komen gewoon bij u thuis. Maar natuurlijk bent u ook van harte welkom op een van onze 10 afspraaklocaties.

Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan direct contact met u op.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade bedragen claimen

na een ongeluk

U bent gevallen over een losse of omhoog staande stoeptegel, bent aangereden of gebeten door een hond. Dan heeft recht op een letselschade vergoeding. Deze bestaat uit diverse letselschade bedragen. Wij claimen deze gratis voor u.