Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Een aanrijding, ongeval op het werk of gebeten door een hond. Ongevallen waarbij u recht heeft op een letselschade vergoeding. Maar heeft u precies recht op, met andere woorden: welke letselschade bedragen wordt vergoed? Op deze vraag en veel meer vragen geven wij u een antwoord op deze pagina.

Bent u gewond geraakt of heeft u klachten door een ongeluk? Onze letselschade juristen helpen u altijd 100% kosteloos bij het verhalen van uw letselschade. Hoe het kan dat wij u kosteloos kunnen helpen? Klik op de link voor meer informatie.

Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Soorten letselschade bedragen

Is de aansprakelijkheid voor het ongeval erkend? Dan gaan wij voor u de letselschade bedragen inventariseren. Hiervoor komen wij bij u thuis en bespreken wij de gevolgen die de aanrijding, het bedrijfsongeval of de hondenbeet voor u heeft. Dit is bij iedereen anders. Daarom zijn ook de letselschade bedragen in iedere situatie verschillend.

Bij de letselschade bedragen wordt onderscheid gemaakt tussen materiële schadebedragen en smartengeld.

De 15 meest voorkomende materiële letselschade bedragen zijn:

 • inkomensschade
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • medische kosten
 • reiskosten
 • onderhoudskosten huis en tuin
 • (extra) kinderopvang
 • huishoudelijke hulp
 • verzorgingskosten en verpleegkosten
 • ziekenhuisdaggeldvergoeding
 • revalidatiedaggeldvergoeding
 • reparatiekosten en vervangingskosten
 • niet genoten (sport) abonnementen
 • geannuleerde vakanties
 • kosten voor een hondenuitlaat service

Letselschade bedragen, wat is smartengeld?

Hiervoor hebben wij een opsomming gegeven van alle op geld te waarderen schadeposten. Daarnaast maakt van een letselschade vergoeding uit een smartengeldvergoeding. Maar wat is een smartengeld?

Smartengeld is een vergoeding voor het leed oftewel de smart die er door het letselschade slachtoffer geleden wordt. Bijvoorbeeld pijn, angst, verdriet of psychische klachten.

Maar hoe dan smartengeld berekenen? Dit gebeurt door middel van de ANWB Smartengeld gids. Hierin staan duizenden uitspraken van Nederlandse rechters over smartengeld. Er wordt daarbij gezocht naar een uitspraak die het meest past bij uw situatie. Op basis van dit voorbeeld uit de smartengeldgids wordt dan uw smartengeldvergoeding vastgesteld.

Schadevergoeding letselschade

Nu wij weten welke letselschade bedragen onder de schadevergoeding vallen, kan de schadeclaim bij de tegenpartij ingediend worden. Een schadevergoeding bij letselschade claimen gebeurt door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin staat onder andere wat u is overkomen, bijvoorbeeld een kettingbotsing of een arbeidsongeval. Daarnaast staan in de aansprakelijkstelling de letselschade bedragen die u claimt.

Alle letselschade bedragen worden opgenomen in een schadestaat welke naar de verzekeraar gestuurd wordt. Verzekeraars proberen zo weinig mogelijk schadevergoeding te betalen. Daarom zal uw letselschade jurist of advocaat met de verzekeraar discussiëren over de hoogte van de letselschade bedragen. Komen wij er niet samen met de letselschade verzekeraar uit? Dan schakelen wij een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten in. Zo zorgen wij voor een maximale schadevergoeding bij letselschade.

Veel gestelde vragen bij letselschade
Hoe lang duurt uitbetaling letselschade?

Als u schade lijdt na een kop-staart botsing of bedrijfsongeval, dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk uw letselschade vergoed zien. Een vraag die onze letselschade juristen dan ook krijgen is hoe lang duurt uitbetaling letselschade?

Een eenduidig antwoord op deze begrijpelijke vraag is niet goed te geven. Wel kunnen een aantal gezichtspunten gegeven worden:

 • bij licht letsel duurt uitbetaling letselschade minder lang dan bij zwaar letsel
 • bij objectiveerbaar letsel is minder discussie dan bij whiplash klachten en heeft u dus eerder een slotbetaling van uw letselschadevergoeding.

 

Hoe meer discussie hoe langer de uitbetaling van letselschade duurt. Bij ernstig letsel moet bijvoorbeeld meer onderzoek gedaan worden, dit vertraagt de uitbetaling van de schadevergoeding. Het gaat hier wel om de totale schadevergoeding. Onze letselschade juristen zorgen er echter wel voor dat na erkenning er direct een voorschot op uw letselschade geclaimd wordt.

Wanneer letselschade advocaat inschakelen?

Bij Letselschade Kompas wordt u direct geholpen door een ervaren letselschade jurist. Soms kan het echter nodig zijn om een letselschade advocaat in te schakelen.

Omdat Letselschade Kompas onderdeel is van Brugman Letselschade Advocaten is dit voor ons geen enkel probleem. Maar wanneer moet je een letselschade advocaat inschakelen?

In beginsel zijn onze letselschade juristen en advocaten even deskundig en ervaren. Zij doen precies hetzelfde, zij claimen uw letselschade op de aansprakelijke partij, berekenen de hoogte van de letselschade bedragen en regelen een voorschot op de letselschade. Soms echter komen wij er echt niet uit met de verzekeraar. Ze erkennen geen aansprakelijkheid, betwisten het causaal verband of zijn het niet eens over de hoogte van de letselschade bedragen. Op dat moment schakelen wij voor u een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten in. Deze letselschade advocaten mogen namelijk voor u procederen en juristen niet.

Contact met uw letselschade specialist

Letselschade Kompas helpt u graag bij het verhalen van alle letselschade bedragen waar u recht op heeft na een ongeluk. Wij helpen u ook altijd 100% kosteloos. Het grote voordeel van ons kantoor is dat wij ook indien nodig gratis een letselschade advocaat voor u inschakelen.

Is u een kettingbotsing overkomen, bent u als fietser aangereden of is er op het werk een ongeluk gebeurd? Onze letselschade specialisten helpen u graag. Wij werken door heel Nederland en komen gewoon bij u thuis. Maar natuurlijk bent u ook van harte welkom op een van onze 10 afspraaklocaties.

Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan direct contact met u op.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland