Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Ongevallen door files

Het wordt zichtbaar weer drukker op de weg. Was het tijdens de coronacrisis nog rustig op de weg, inmiddels staan er weer dagelijks veel files. De oorzaak hiervan is dat wij niet meer verplicht thuis hoeven te werken van de overheid. Ieder ochtend en middag is er dus weer spits.

De files zijn soms het gevolg van een ongeluk, maar er gebeuren juist ook veel verkeersongevallen in de staart van de file. Dit komt omdat er juist aan het einde van de file langzaak wordt gereden of auto's zelfs stilstaan. Vaak zien automobilisten de file te laat met een kettingbotsing tot gevolg.

Zwaar letsel en overlijden door files

Files leiden vaak tot zwaar letsel of zelfs overlijden. Dit komt met name omdat de ongelukken veelal in de staart van de file gebeuren. Auto's staan dan stil of rijden langzaam. De achterop rijdende auto rijdt echter vaak heel snel door het niet zien van de file. Zeker op een snelweg is het gevolg een aanrijding met hoge snelheid, soms wel met meer dan 100 km per uur.

Aanrijdingen in de file zorgen hiermee vaak voor ernstig letsel. Ook overlijden er mensen in de file door een aanrijding.

Waarschuwingssysteem bij files

Met name op snelwegen worden files weergegeven door een waarschuwingssysteem. Dit zijn de borden met 70 km of 50 km. Automobilisten weten dan dat zij een file naderen. Uit onderzoek blijkt dat het gevaar voor kop-staart botsingen hiermee enorm afneemt.

Op dit moment is ongeveer 60% van de wegen uitgerust met een waarschuwingssysteem. Dit aantal zal in de toekomst uitgebreid moeten worden om meer verkeersongelukken te voorkomen.

Letselschade door een aanrijding in de file

Bent u aangereden in de fil en lijdt u hierdoor letselschade? De veroorzaker van een kettingbotsing of kop staart botsing is gehouden uw letselschade te vergoeden. Dit is meestal het voertuig dat bij u achterop rijdt.

In Nederland geldt een verplichte verzekering voor motorrijtuigen. Dit betekent dat u rechtstreeks een letselschade claim kunt indienen bij de letselschade verzekeraar van het voertuig dat u heeft aangereden.

Alle letselschade die u door een aanrijding lijdt dient vergoed te worden. Het gaat dan om materiële schade als loonschade, medische kosten en kosten voor hulp in het huishouden.

Naast deze materiële letselschade bedragen heeft u na een auto ongeluk ook recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor pijnklachten, angst en verdriet over de gevolgen die het ongeluk op uw leven hebben.

Gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat

Bent u in de file aangereden? Dan kunt u schadevergoeding eisen. Hierbij kunt u gratis de hulp inroepen van een letselschade advocaat. In de wet is namelijk opgenomen dat slachtoffers van aanrijdingen het recht hebben om zich te laten bijstaand door een letselschade specialist.

Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u graag bij letsel door een ongeluk in de file. Bel voor gratis rechtsbijstand 0800 278 4626 (gratis) of vul het contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.