Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Help, ik heb letselschade!

Help, ik heb letselschade, wat moet ik doen? Een vraag die wij vaak krijgen. Gelukkig weten de letselschade specialisten van ons letselschade bureau precies wat ze moeten doen bij letselschade. Wij zorgen ervoor dat u volledig schadeloos wordt gesteld en nemen het hele letselschade traject voor u uit handen.

Help ik heb letselschade!

Wij helpen bij letselschade. Dit is ons werk en dit doen onze letselschade specialisten al meer dan 15 jaar! Een letselschade jurist van ons kantoor gaat direct voor u aan de slag met een onderzoek. Wie is er schuldig bij een aanrijding of kan de werkgever aansprakelijk gesteld worden voor een bedrijfsongeval?

Nadat wij in beeld hebben wie er aansprakelijk is voor uw letselschade, gaan wij deze persoon aansprakelijk stellen. Doet doen wij door middel van het opstellen en versturen van een aansprakelijkheidsbrief.

Is de aansprakelijkheid eenmaal erkend? Dan verhalen wij alle door u geleden schade. Dit betekent dat wij medische kosten verhalen, kosten gemaakt in het ziekenhuis en kosten die u maakt omdat iemand uw huishoudelijke taken over heeft genomen. Wij regelen alles!

Wij helpen bij letselschade en regelen alles voor u. Help ik heb letselschade nemen wij uiterst serieus en wij gaan direct voor u aan de slag.

Hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt?

U maakt direct na een aanrijding of bedrijfsongeval als schade. Toch duurt het vaak even voordat u een schadevergoeding ontvangt. Het verhalen van letselschade kost namelijk tijd. Er moet aansprakelijk gesteld worden en wij moeten uw letselschade berekenen. Daarnaast is er vaak discussie met de verzekeraar over de hoogte van de schadevergoeding.

Om ervoor te zorgen dat u geen kosten hoeft voor te schieten en niet lang blijft zitten met bijvoorbeeld inkomensschade, regelt uw letselschade jurist van ons letselschade bureau dat u periodiek een voorschot op uw letselschade vergoeding ontvangt. Zo blijft u niet met schade zitten!

Hoe lang het duurt voordat je schadevergoeding ontvangt hangt af van een aantal factoren:

 1. ernst van het letsel. Hoe ernstiger het letsel is, hoe meer er uitgezocht moet worden en hoe langer een letselschadezaak duurt
 2. aard van het letsel. Is er duidelijk letsel, zoals bij een enkelbreuk, dan is er weinig discussie over de vraag of het letsel van het ongeluk komt. Bij whiplashklachten is dit anders. Er is dan veel discussie met de verzekeraar over het causaal verband en de schaderegeling duurt langer
 3. de hoogte van de schade. Is de schade laag, dan zal er snel tot regeling van de schade over worden gegaan
 4. duur van het letsel. Gaat het om tijdelijk letsel? Dan kan er vaak spoedig tot een regeling van de schade over worden gegaan.
Letselschade door een verkeersongeluk

Help, ik heb letselschade aan een aanrijding overgehouden! Een verkeersongeluk kan grote gevolgen hebben. De vraag is dan wie u aansprakelijk kunt stellen. Van belang is dan om te weten wie schuldig is bij een aanrijding.

Van belang is om een onderscheid te maken tussen:

 • een aanrijding tussen gemotoriseerde voertuigen
 • een aanrijding tussen een gemotoriseerd voertuig en een fietser of voetganger

 

Dit verschil is van belang, omdat bij een auto botsing of kop-staart botsing de persoon schuldig is die de verkeersfout gemaakt heeft. Alleen het verkeersslachtoffer heeft dan namelijk recht op een schadevergoeding. De partij die de verkeersfout maakt heeft geen recht op schadevergoeding, tenzij er een beroep op een svi verzekering gedaan kan worden.

In het geval van een ongeluk tussen een fiets en auto is het zo dat de bestuurder van de auto altijd een deel van de schade van de fietser moet voldoen. Bent u namelijk als fietser aangereden, dan is er altijd recht op een letselschade vergoeding. Dit op grond van artikel 185 Wegenverkeerswet. Uw letselschade jurist van ons letselschadekantoor vertelt u er graag meer over.

Letselschade na een bedrijfsongeval

Is u een ongeluk op het werk overkomen? Bij een bedrijfsongeval is er bijna altijd recht op een letselschadevergoeding. Er rust namelijk een zorgplicht op de werkgever. Deze zorgplicht houdt in dat de werkgever alles in het werk moet stellen om te voorkomen dat u gewond raakt op het werk. Gebeurt dit toch, dan kunt u de werkgever aansprakelijk stellen voor de letselschade die u lijdt.

De zorgplicht van de werkgever houdt in dat deze:

 • zorgt dat machines en gereedschap veilig gebruikt kan worden
 • schriftelijke veiligheidsvoorschriften geeft
 • toezicht houdt op de werkzaamheden

 

Voldoet de werkgever niet aan de eisen van de zorgplicht, dan kunt u de werkgever aansprakelijk stellen. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

Is uw letsel het gevolg van een fout van een collega of bent u onder werktijd betrokken geraakt bij een verkeersongeluk? Ook dan kunt u bij uw werkgever terecht voor een letselschadevergoeding.

Wie is aansprakelijk bij een hondenbeet?

Bent u gebeten door een hond of is uw kind gebeten door een hond? Bij letselschade door een hondenbeet is de hondenbezitter aansprakelijk. Dit staat in artikel 6:179 BW. Dit wetsartikel gaat over aansprakelijkheid voor dieren.

Er geldt geen verplichte verzekering voor letsel als gevolg van een hondenbeet. Het is daarom verstandig altijd navraag te doen of bij een beet van een hond de bezitter een WA verzekering voor honden heeft.

Wie zijn wij?

Letselschade Kompas is een letselschade bureau met 30 letselschade juristen en letselschade advocaten die jaarlijks meer dan 1500 verkeersslachtoffers bijstaan. U vindt ons in heel Nederland. Dus of u nu zoekt naar een letselschade advocaat in Amsterdam of een letselschade advocaat in Rotterdam, wij zijn altijd bij u in de buurt.

Zoekt u kosteloze juridische hulp bij het verhalen van uw letselschade als gevolg van een aanrijding? Bel dan 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

NIEUW: onze letselschade juristen en advocaten zijn nu ook buiten kantoor tijd en in het weekend telefonisch bereikbaar en via whatsapp!

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Wij

helpen u graag bij de verhalen van letselschade. Dit doen wij met een team van professionals. Ervaren en bevlogen letselschade juristen die ervoor zorgen dat u weer door kunt na een ongeval. Of het nu gaat om een ​​​​​​​​​​aanrijding, ongeluk op het werk van een hondenbeet.

Ontmoet ons team en neem contact met ons op voor een gratis letselschade advies en de verhalen van uw letselschade.

Lees hier wat onze cliënten van ons vinden

Mijn ervaring is méér dan uitstekend. Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Friso W. Brugman

P.J. Rutte

55 jaar geleden

Uitstekend! Goeie werk, wordt snel aangepakt. Ik ben zeer tevreden.

Aanbevelen?Ja

Geholpen door: Mr. Donna van Klooster

De heer A. Benhamed

55 jaar geleden

Zeer goed geholpen! Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Gertjan Pranger

Mevrouw Judith Pilon

55 jaar geleden