Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Slachtofferhulp Nederland bestaat 40 jaar!

Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers van misdrijven en ernstige verkeerongelukken met blijvend letsel. De hulp bestaat uit mentale ondersteuning, maar ook het indienen van een letselschadeclaim in een strafprocedure.

Soms is een letselschadezaak dermate ingewikkeld dat Slachtofferhulp Nederland een letselschade advocaat of letselschade jurist inschakelt. Maar ook voor het civiele letselschade traject kunt u bij ons letselschadebureau terecht. Dit altijd 100% kosteloos.

Wat doet Slachtofferhulp Nederland?

Slachtofferhulp Nederland bestaat dit jaar 40 jaar. In die tijd hielpen zij vele tienduizenden verkeersslachtoffers en slachtoffers van een misdrijf. Maar wat doet slachtofferhulp nu eigenlijk allemaal?

Bij slachtofferhulp Nederland wordt het slachtoffer van een ernstig fietsongeluk of een mishandeling geholpen in de ruimste zin van het woord. Een ongeluk of misdrijf heeft immers grote gevolgen op diverse vlakken. Zo heeft een auto ongeluk met letsel of een bedreiging een grote impact op uw persoon. Een scooterongeluk met letsel tot gevolg verandert immers uw leven, zeker als er sprake is van blijvend letsel.

Vaak wordt slachtofferhulp vanzelf ingeschakeld, bijvoorbeeld door de politie. Zij nemen contact met u op, maar u kunt ook zelf de hulp van slachtofferhulp Nederland inroepen. Er wordt met u gesproken over het ongeluk en indien nodig wordt er professionele psychische hulp voor u geregeld.

U kunt aan een ongeluk ook schade overhouden, dit wordt letselschade genoemd. Ook hierbij kan Slachtofferhulp behulpzaam zijn. Maar bij ernstig en blijvend letsel verwijzen zij u vaak door naar een letselschade advocaat of letselschadebureau. Bijvoorbeeld van Letselschade Kompas!

Een doorverwijzing van Slachtofferhulp Nederland

Slachtofferhulp Nederland verwijst met name slachtoffers van letselschade door naar letselschade advocaten en letselschade juristen voor het claimen van letselschade. Dit is namelijk specialistenwerk. Wel kan een jurist van slachtofferhulp namens u een letselschade claim bij het OM indienen in het kader van het voegen als benadeelde partij.

Wat doet een letselschade advocaat voor mij?

Slachtofferhulp Nederland kan u dus niet helpen bij het instellen van een letselschade claim. Bij Letselschade Kompas helpen wij u hier graag mee. Wij regelen alles voor u na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet. En wij helpen u altijd volledig kosteloos bij het verhalen van letselschade.

Schakelt u een letselschade specialist in van ons letselschadebureau, dan staan wij u gedurende het geheel letselschade proces bij:

 • wij stellen de tegenpartij aansprakelijk
 • er worden voorschotten op uw schadevergoeding geregeld
 • alle correspondentie met de verzekeraar nemen wij voor onze rekening
 • wij zorgen ervoor dat uw letselschade snel en volledig vergoed wordt.

 

Wilt u ook hulp van een ervaren en deskundige letselschade expert bij u in de buurt? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en ook nog eens volledig kosteloos. Bel gratis 0800 2784626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Wie is schuldig bij een aanrijding

Bent u aangereden, dan kunt u schadevergoeding eisen als de tegenpartij een verkeersfout gemaakt heeft. De bewijslast hiervan ligt bij u als eisende partij. Maar wie is nu schuldig bij een aanrijding? Het antwoord op deze vraag vinden wij in diverse wettelijke regelingen:

 1. Artikel 6:162 van het Burgerlijk Wetboek (BW) gaat over de onrechtmatige daad. Onrechtmatig is een handeling in strijd met de wet of een gewoonte. Bijvoorbeeld geen voorrang verlenen als je uit een uitrit komt of bij een achterop aanrijding.
 2. Op grond van artikel 19 Reglement verkeersregels en verkeerstekens is schuldig bij een aanrijding het motorvoertuig dat achterop rijdt, zoals bij een kettingbotsing.
 3. In artikel 5 Wegenverkeerswet staat dat bestuurders zich dusdanig dienen te gedragen dan een aanrijding voorkomen wordt.
Als fietser aangereden door een auto

Bent u als fietser aangereden door een auto? Dan is er altijd recht op schadevergoeding. Dit is geregeld in artikel 185 Wegenverkeerswet. Als u als fietser betrokken bij een ongeluk bent, dan krijgt u ten minste 50% van uw letselschade vergoed. De enige voorwaard is dat u als fietser of voetganger aangereden door een auto bent.

Wie zijn wij?

Letselschade Kompas is een letselschade bureau met 30 letselschade juristen en letselschade advocaten die jaarlijks meer dan 1500 verkeersslachtoffers bijstaan. U vindt ons in heel Nederland. Dus of u nu zoekt naar een letselschade advocaat in Eindhoven of een letselschade advocaat in Groningen, wij zijn altijd bij u in de buurt.

Zoekt u kosteloze juridische hulp bij het verhalen van uw letselschade als gevolg van een aanrijding? Bel dan 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

NIEUW: onze letselschade juristen en advocaten zijn nu ook buiten kantoor tijd en in het weekend telefonisch bereikbaar en via whatsapp!

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Wij

helpen u graag bij de verhalen van letselschade. Dit doen wij met een team van professionals. Ervaren en bevlogen letselschade juristen die ervoor zorgen dat u weer door kunt na een ongeval. Of het nu gaat om een ​​​​​​​​​​aanrijding, ongeluk op het werk van een hondenbeet.

Ontmoet ons team en neem contact met ons op voor een gratis letselschade advies en de verhalen van uw letselschade.

Lees hier wat onze cliënten van ons vinden

Mijn ervaring is méér dan uitstekend. Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Friso W. Brugman

P.J. Rutte

55 jaar geleden

Uitstekend! Goeie werk, wordt snel aangepakt. Ik ben zeer tevreden.

Aanbevelen?Ja

Geholpen door: Mr. Donna van Klooster

De heer A. Benhamed

55 jaar geleden

Zeer goed geholpen! Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Gertjan Pranger

Mevrouw Judith Pilon

55 jaar geleden