Slachtofferhulp Nederland bestaat dit jaar 40 jaar. In die tijd hielpen zij vele tienduizenden verkeersslachtoffers en slachtoffers van een misdrijf. Maar wat doet slachtofferhulp nu eigenlijk allemaal?
Bij slachtofferhulp Nederland wordt het slachtoffer van een ernstig fietsongeluk of een mishandeling geholpen in de ruimste zin van het woord. Een ongeluk of misdrijf heeft immers grote gevolgen op diverse vlakken. Zo heeft een auto ongeluk met letsel of een bedreiging een grote impact op uw persoon. Een scooterongeluk met letsel tot gevolg verandert immers uw leven, zeker als er sprake is van blijvend letsel.
Vaak wordt slachtofferhulp vanzelf ingeschakeld, bijvoorbeeld door de politie. Zij nemen contact met u op, maar u kunt ook zelf de hulp van slachtofferhulp Nederland inroepen. Er wordt met u gesproken over het ongeluk en indien nodig wordt er professionele psychische hulp voor u geregeld.
U kunt aan een ongeluk ook schade overhouden, dit wordt letselschade genoemd. Ook hierbij kan Slachtofferhulp behulpzaam zijn. Maar bij ernstig en blijvend letsel verwijzen zij u vaak door naar een letselschade advocaat of letselschadebureau. Bijvoorbeeld van Letselschade Kompas!