Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Betrokken bij een ongeval

Flitsbezorger

Gorilla, Getir en Zapp, als je voor 1 van deze online supermarkten als flitsbezorger werkt, is de kans op een verkeersongeval groot. Want uit onderzoek blijkt dat bij Getir maar liefst 10% van de bezorgers wel een betrokken was bij een fietsongeluk of scooterongeluk.

Ben jij als flitsbezorger aangereden? In deze blog lees je wat jouw rechten zijn. Want jouw werkgever of opdrachtgever is altijd verplicht jouw letselschade te betalen!

1 op de 10 flitsbezorgers betrokken bij verkeersongeval

Als flitsbezorger met je met hoge snelheid door het verkeer manoeuvreren om de boodschappen zo spoedig mogelijk bezorgd te krijgen. Dit levert niet zelden gevaarlijke situaties op. Even snel voor die auto of nog net door het orange stoplicht. Uit onderzoek is gebleken dat het beroep als flitsbezorger niet zonder gevaar is.

Helaas zijn werkgevers en opdrachtgevers van flitsbezorgers niet altijd even transparant als het gaat om de rechten van een flitsbezorger bij een ongeval. Maar je hebt (veel) meer rechten dan je wellicht denkt. Want zelfs als je zelf een verkeersongeval veroorzaakt, moet jouw werkgever of opdrachtgever jouw letselschade volledig vergoeden! Hoe dat zit lees je hieronder!

Als flitsbezorger aangereden

De Hoge Raad, Nederlands hoogste rechtsorgaan heeft uitgemaakt dat werkgevers verplicht zijn om een verzekering af te sluiten voor medewerkers die in het verkeer werken. Bijvoorbeeld vertegenwoordigers, buschauffeurs en dus ook flitsbezorgers. Heeft een werkgever deze verzekeraar niet afgesloten? Dan heeft zij haar zorgplicht als werkgever geschonden en is zij aansprakelijk voor letselschade van haar medewerker.

Overkomt jou dus als flitsbezorger een verkeersongeval, dan dient jouw werkgever of diens verzekeraar de letselschade die je lijdt te vergoeden. Het gaat dan om alle letselschade, dus zowel de materiële schade en de immateriële schade. Welke schadeposten allemaal voor vergoeding in aanmerking komen, lees je verderop in deze blog.

Eigen schuld bij ongeval als flitsbezorger? Toch recht op schadevergoeding!

Ben je dus onder werktijd aangereden, dan is de werkgever schadeplichtig. Dit geldt ook als je als zzp'er voor een online supermarkt werkt. Maar ook als je zelf de aanrijding veroorzaakt hebt, kun je aanspraak maken op een schadevergoeding.

Zoals hiervoor aangegeven dient jouw werkgever ervoor te zorgen dat jij verzekerd bent tegen letselschade door een verkeersongeval. Daarbij maakt het niet uit wat de toedracht van het verkeersongeval is. Dus of de tegenpartij is of dat jij schuldig aan de aanrijding bent, jouw schade wordt vergoed door de werkgever!

Naast recht op schadevergoeding kun je ook aanspraak maken op gratis juridische bijstand van een letselschade jurist van ons letselschadebureau. Want de wet zegt ook dat de kosten van een belangenbehartiger onder de schade valt. De verzekeraar van de werkgever betaalt daarom onze kosten zodat je ons gratis in kunt schakelen.

In loondienst of als zzp'er, werkgever is aansprakelijk

Vroeger konden alleen mensen in loondienst de werkgever aansprakelijk stellen voor een bedrijfsongeval of verkeersongeval onder werktijd. Hier heeft de wetgever echter al jaren geleden verandering in gebracht.

Deze wijziging is opgenomen in de wet en wel in artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek. In lid 4 van dit wetsartikel is opgenomen dat een zzp'er voor wat betreft de aansprakelijkheid van werkgever gelijk wordt getrokken met een medewerker in loondienst.

Welke schadeposten worden vergoed?

Ben je betrokken geraakt bij een verkeersongeval onder werktijd? Dan dienen alle kosten vergoed te worden. Dit geldt ook voor schadeposten zoals loonschade en schade door een studievertraging.

Op de volgende letselschade bedragen kun je aanspraak maken:

  • loonschade
  • inkomensschade als zelfstandig ondernemer
  • schade door een studievertraging
  • pensioenschade
  • medische kosten
  • reiskosten
  • mantelzorg
  • ziekenhuisdaggeldvergoeding
  • smartengeld
Gratis hulp van een letselschade jurist

Bent u als flitsbezorger onder werktijd aangereden of heeft u zelf een verkeersongeluk veroorzaakt? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Dit doen wij altijd volledig kosteloos voor u. Op grond van de wet is werkgever gehouden ook de kosten van een letselschade bureau te vergoeden.

Ons letselschadebureau werkt door heel Nederland. Dus of je nu een letselschade advocaat in Amsterdam, een letselschade advocaat in Rotterdam of een letselschade advocaat in Eindhoven nodig heeft, wij helpen je gratis bij het verhalen van jouw letselschade.

Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met je op!

Mensen lezen ook
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Wij

helpen u graag bij de verhalen van letselschade. Dit doen wij met een team van professionals. Ervaren en bevlogen letselschade juristen die ervoor zorgen dat u weer door kunt na een ongeval. Of het nu gaat om een ​​​​​​​​​​aanrijding, ongeluk op het werk van een hondenbeet.

Ontmoet ons team en neem contact met ons op voor een gratis letselschade advies en de verhalen van uw letselschade.

Wij