Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL
Wat doet een letselschade bureau voor u?

U bent van achteren aangereden, dan is het logisch dat u een letselschade vergoeding wenst. Letselschade claimen is echter niet zo eenvoudig. U staat tegenover een grote verzekeraar met deskundige letselschade juristen. Dit is ook de wetgever bekend en daarom wordt u door de wet geholpen. In artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek staat namelijk dat u recht heeft op een gratis letselschade jurist. Deze vindt u bij een letselschade bureau.

Een letselschadebureau staat u tijdens het gehele letselschade traject bij. Vanaf het moment van het ongeluk tot dat uw schade vergoed is. Een letselschadebureau:

 • stelt de aansprakelijkheidsbrief op
 • gaat de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • zal uw letselschade berekenen
 • regelt een voorschot op de letselschade
 • onderhandelt voor u met de verzekeraar
 • gaat het smartengeld berekenen
 • zorgt dat al uw letselschade vergoed wordt

Een letselschade bureau neemt dus de volledige schadeclaim voor u uit handen. Zo kunt u zicht richten op een maximaal herstel.

 

Waar vind ik mijn letselschade bureau?

Als u letselschade wilt claimen, dan wilt u natuurlijk een letselschade bureau bij u in de buurt. Letselschade Kompas begrijpt dit, daarom hebben wij afspraaklocaties door heel Nederland. Wij zijn dus altijd dichtbij. Maar voor een letselschade advies of intakegesprek komt een van onze letselschade juristen gewoon bij u thuis. Wel zo fijn als je letsel aan een ongeluk hebt overgehouden.

Letselschade Kompas en Brugman Letselschade Advocaten vindt u onder andere in:

 • Amsterdam
 • Den Haag
 • Rotterdam
 • Groningen
 • Utrecht
 • Eindhoven
 • Venlo
 • Enschede

Wilt u uw letselschade laten claimen door ons letselschadebureau? Neem dan contact met ons op. Indien gewenst komen wij binnen 24 uur bij u thuis voor een letselschade advies en intakegesprek.

Iemand aansprakelijk stellen

Als u aangereden bent of er is u een bedrijfsongeval overkomen, dan moet u iemand aansprakelijk stellen voor uw schade. Dit doet u door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat wat u is overkomen en wanneer. Daarnaast moet in de aansprakelijkstelling staan welke letselschade bedragen u lijdt en de hoogte van de letselschade bedragen. Tenslotte dient u iemand aansprakelijk te stellen in de brief en de verjaring te stuiten. Gelukkig hoeft u dit niet zelf te doen maar kunt u een beroep doen op ons letselschade bureau.

Belangrijk bij iemand aansprakelijk stellen is dat de juiste persoon aansprakelijk gesteld wordt. Dit klinkt misschien logisch, maar gaat in de praktijk vaak verkeerd. Soms is namelijk iemand anders aansprakelijk dan u in eerste instantie zou denken. Een aantal voorbeelden:

 • bent u aangereden door een auto? Dan hoeft u niet de bestuurder of bezitter van de auto een aansprakelijkstelling te sturen. De autoverzekeraar is rechtstreeks aan te spreken voor uw letselschade
 • werkgevers zijn aansprakelijk voor fouten van haar medewerkers, niet de medewerker zelf! Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.
 • het ziekenhuis is centraal aansprakelijk en niet de arts of verpleegkundige

Iemand aansprakelijk stellen is specialistenwerk. Vraag daarom altijd een letselschadebureau of letselschade advocaat om advies of laat uw letselschade gratis claimen door onze letselschade juristen.

 

Hoogte letselschade bedragen

Is de aansprakelijkheid voor het ongeluk erkend? Dan kunnen wij voor de letselschade bedragen claimen. De hoogte van de letselschade bedragen hangt af van een groot aantal factoren. Wij noemen er hier een aantal:

 • De aard en ernst van het letsel.
 • De duur van het letsel. Bij tijdelijk letsel is de hoogte van de letselschade bedragen lager dan bij blijvend letsel.
 • Wat de gevolgen van het letsel zijn. Is er inkomensschade, dan maakt dit dat de letselschade hoger uitvalt.

Wilt u de hoogte van de letselschade bedragen in uw situatie weten? Neem dan contact met ons op. Dan gaan wij gratis uw letselschade berekenen. Daarbij kijken wij niet alleen naar alle kosten en inkomensschade, maar zullen wij ook het smartengeld berekenen.

Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of laat hier weten waar wij u mee kunnen helpen.

Aanrijding van achteren, wie is schuldig?

Een van de meest voorkomende aanrijdingen is de aanrijding van achteren. Voorbeelden zijn een kop- staart botsing en een kettingbotsing. Een veel gestelde vraag hierbij is wie schuldig is. Het antwoord op deze vraag vinden wij in een aantal wetten. De belangrijkste is wel artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens. Dit artikel luidt:

"De bestuurder moet in staat zijn zijn voertuig tot stilstand te brengen binnen de afstand waarover hij de weg kan overzien en waarover deze vrij is."

Het antwoord op de vraag wie aansprakelijk is bij een aanrijding van achteren is op grond van dit artikel het achterste voertuig. Dit is slechts anders indien het voorste voertuig het achterste voertuig afsnijdt of het voorste voertuig plotseling remt zonder reden.

Contact met uw letselschade advocaat

Bij Letselschade Kompas heeft u het grote voordeel dat u altijd wordt bijgestaan door een letselschade advocaat. Letselschade Kompas is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een van de grootste gespecialiseerde advocatenkantoren in letselschade in Nederland.

Onze letselschade advocaten werken in heel Nederland. Met 7 bezoeklocaties zijn wij altijd in de buurt. Neem daarom contact met ons op voor een intakegesprek bij ons op kantoor of bij u thuis! Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in en wat u is overkomen. Wij nemen dan direct contact met u op.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade door een ongeluk?

Ons letselschade bureau helpt u gratis!

U bent aangereden of gevallen over een losliggende stoeptegel. Of u is een bedrijfsongeval of hondenbeet overkomen. Dan heeft u recht op een letselschadevergoeding. Een letselschade bureau helpt u hierbij.