Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Wat doet een letselschade bureau?

U bent op zoek naar een letselschade bureau voor het verhalen van letselschade na een aanrijding. Of misschien heeft u een bedrijfsongeval of hondenbeet meegemaakt. Bij Letselschade Kompas bent u aan het juiste adres.

Het grote voordeel van ons letselschadekantoor is dat wij onderdeel uitmaken van Brugman Letselschade Advocaten. U wordt dus altijd geholpen door een letselschade advocaat en altijd 100% kosteloos! Mogen wij u helpen? Bel 0800 278 4626 (gratis) of mail ons via het contactformulier.

Wat doet een letselschade bureau?

U bent van achteren aangereden, dan is het logisch dat u een letselschade vergoeding wenst. Letselschade claimen is echter niet zo eenvoudig. U staat tegenover een grote verzekeraar met deskundige letselschade juristen. Dit is ook de wetgever bekend en daarom wordt u door de wet geholpen. In artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek staat namelijk dat u recht heeft op een gratis letselschade jurist. Deze vindt u bij een letselschade bureau.

Ons letselschadebureau staat u tijdens het gehele letselschade traject bij. Vanaf het moment van het ongeluk tot dat uw schade vergoed is. Wij:

 • stellen de aansprakelijkheidsbrief op
 • gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • zullen uw letselschade berekenen
 • regelen een voorschot op de letselschade
 • onderhandelen voor u met de verzekeraar
 • gaan het smartengeld berekenen
 • zorgen dat al uw letselschade vergoed wordt

 

Een letselschade bureau neemt dus de volledige schadeclaim voor u uit handen. Zo kunt u zicht richten op een maximaal herstel.

Waar vind ik mijn letselschade bureau?

Als u letselschade wilt claimen, dan wilt u natuurlijk een letselschade bureau bij u in de buurt. Letselschade Kompas begrijpt dit, daarom hebben wij afspraaklocaties door heel Nederland. Wij zijn dus altijd dichtbij. Maar voor een letselschade advies of intakegesprek komt een van onze letselschade juristen gewoon bij u thuis. Wel zo fijn als u letsel aan een ongeluk hebt overgehouden.

Wilt u uw letselschade laten claimen door ons letselschadebureau? Neem dan contact met ons op. Indien gewenst komen wij binnen 24 uur bij u thuis voor een letselschade advies of intakegesprek.

Iemand aansprakelijk stellen

Als u aangereden bent of er is u een bedrijfsongeval overkomen, dan moet u iemand aansprakelijk stellen voor uw schade. Dit doet u door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat wat u is overkomen en wanneer. Daarnaast moet in de aansprakelijkstelling staan welke letselschade bedragen u lijdt en de hoogte van de letselschade bedragen. Tenslotte dient u iemand aansprakelijk te stellen in de brief en de verjaring te stuiten. Gelukkig hoeft u dit niet zelf te doen maar kunt u een beroep doen op ons letselschade bureau.

Belangrijk bij iemand aansprakelijk stellen is dat de juiste persoon aansprakelijk gesteld wordt. Dit klinkt misschien logisch, maar gaat in de praktijk vaak verkeerd. Soms is namelijk iemand anders aansprakelijk dan u in eerste instantie zou denken. Een aantal voorbeelden:

 • Bent u aangereden door een auto? Dan hoeft u niet de bestuurder of bezitter van de auto een aansprakelijkstelling te sturen. De autoverzekeraar is rechtstreeks aan te spreken voor uw letselschade
 • werkgevers zijn aansprakelijk voor fouten van haar medewerkers, niet de medewerker zelf! Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.
 • het ziekenhuis is centraal aansprakelijk en niet de arts of verpleegkundige

 

Iemand aansprakelijk stellen is specialistenwerk. Vraag daarom altijd een letselschadebureau of letselschade advocaat om advies of laat uw letselschade gratis claimen door onze letselschade juristen.

Hoogte letselschade bedragen

Is de aansprakelijkheid voor het ongeluk erkend? Dan kunnen wij voor u de letselschade bedragen claimen. De hoogte van de letselschade bedragen hangt af van een groot aantal factoren. Wij noemen er hier een aantal:

 • De aard en ernst van het letsel.
 • De duur van het letsel. Bij tijdelijk letsel is de hoogte van de letselschade bedragen lager dan bij blijvend letsel.
 • Wat de gevolgen van het letsel zijn. Is er inkomensschade, dan maakt dit dat de letselschade hoger uitvalt.

 

Wilt u de hoogte van de letselschade bedragen in uw situatie weten? Neem dan contact met ons op. Dan gaan wij gratis uw letselschade berekenen. Daarbij kijken wij niet alleen naar alle kosten en inkomensschade, maar zullen wij ook het smartengeld berekenen.

Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of laat hier weten waar wij u mee kunnen helpen.

Aanrijding van achteren, wie is schuldig?

Een van de meest voorkomende aanrijdingen is de aanrijding van achteren. Voorbeelden zijn een kop- staart botsing en een kettingbotsing. Een veel gestelde vraag hierbij is wie schuldig is bij een aanrijding. Het antwoord op deze vraag vinden wij in een aantal wetten.

De belangrijkste wettelijke regeling is wel artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens. Dit artikel luidt:

"De bestuurder moet in staat zijn zijn voertuig tot stilstand te brengen binnen de afstand waarover hij de weg kan overzien en waarover deze vrij is."

Het antwoord op de vraag wie aansprakelijk is bij een aanrijding van achteren is op grond van dit artikel het achterste voertuig. Dit is slechts anders indien het voorste voertuig het achterste voertuig afsnijdt of het voorste voertuig plotseling remt zonder reden.

Contact met uw letselschade advocaat

Bij Letselschade Kompas heeft u het grote voordeel dat u altijd wordt bijgestaan door een letselschade advocaat. Letselschade Kompas is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een van de grootste gespecialiseerde advocatenkantoren in letselschade in Nederland.

Onze letselschade advocaten werken in heel Nederland. Met 15 bezoeklocaties zijn wij altijd in de buurt. Neem daarom contact met ons op voor een intakegesprek bij ons op kantoor of bij u thuis! Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in en wat u is overkomen. Wij nemen dan direct contact met u op.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland