Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

EN NL
NL

Tegenpartij aansprakelijk stellen

Voor letselschade claimen na een ongeluk dient de tegenpartij aansprakelijk gesteld te worden. Dit wordt gedaan door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat een aantal belangrijke zaken, zoals de gegevens van partijen, de rechtsgrond waarop aansprakelijk gesteld wordt en welke schadevergoeding geΓ«ist wordt.

De tegenpartij aansprakelijk stellen kan alleen als vaststaat dat deze persoon ook daadwerkelijk aansprakelijk is. Om dit te bewijzen is het bijvoorbeeld bij een aanrijding verstandig om altijd een schadeformulier in te vullen. En bij een hondenbeet getuigen te vragen te verklaren dat u door de hond van de tegenpartij gebeten bent.

Om er zeker van te zijn dat u de tegenpartij aansprakelijk kunt stellen, is het verstandig om direct na het ongeluk een belangenbehartiger zoals een letselschade advocaat in Leeuwarden in te schakelen. Deze kan er dan voor zorgen dat uw letselschade verhaald wordt.

Wat doet een letselschade advocaat in Leeuwarden?

Kiest u voor een letselschade advocaat in Leeuwarden, dan zal deze voor u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Daarnaast zorgt uw belangenbehartiger er voor dat u een voorschot op uw letselschade ontvangt. U maakt immers direct na het ongeluk al kosten en bij arbeidsongeschiktheid is er direct loonschade.

Van belang is ook dat uw letselschade advocaat in Leeuwarden een schadestaat opstelt waarop alle letselschade bedragen staan waar u recht op heeft na een ongeluk. Welke schadeposten dit zijn leest u verderop op deze pagina.

De meeste personen zijn verzekerd tegen aansprakelijkheid. Een letselschade jurist van deze verzekeraar heeft veel verstand van letselschade. Zijn of haar doel is om zo weinig mogelijk schadevergoeding te betalen. Uw letselschade advocaat in Leeuwarden zorgt er echter voor dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet lijdt vaak tot letsel en schade. De vraag is dan welke schadevergoeding er geclaimd kan worden. Met andere woorden, welke letselschade bedragen komen voor vergoeding in aanmerking.

Een letselschade vergoeding bestaat uit veel soorten letselschade bedragen. Onderscheid wordt daarbij gemaakt tussen materiΓ«le schadeposten en immateriΓ«le schadeposten. Deze laatste schadeposten worden ook wel smartengeld genoemd.

Bij materiΓ«le schadeposten gaat het ten eerste om alle kosten die u door het ongeluk maakt. Bijvoorbeeld het eigen risico omdat u naar het ziekenhuis bent gebracht. Maar ook kan er sprake zijn van schade door arbeidsongeschiktheid of een studievertraging.

Dit zijn de 10 meest voorkomende letselschade bedragen die deel uitmaken van een schadevergoeding:

 • loonschade door arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • medische kosten
 • huishoudelijke hulp
 • kosten in verband met onderhoud van huis en tuin
 • (extra) kinderopvang
 • verzorgingskosten en verpleegkosten
 • honden uitlaatservice
 • reiskosten

Wat is smartengeld

Naast alle materiΓ«le schadeposten is er ook recht op smartengeld. Maar wat is smartengeld eigenlijk?

Smartengeld is een vergoeding voor alle pijnklachten, angst en verdriet dat u door een ongeluk lijdt. Het is een vergoeding voor schade die niet op geld waardeerbaar is. Andere schadeposten die onder het smartengeld vallen zijn:

 • boosheid om wat er gebeurd is
 • verlies aan levensvreugde
 • frustratie door de beperkingen
 • ontsierende littekens

 

Wilt u weten op welke letselschadevergoeding u recht heeft? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat in Leeuwarden. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Gratis rechtstand van een letselschade advocaat in Leeuwarden

Wat kost een letselschade advocaat? Dit is een vraag die wij vaak krijgen. Het antwoord is voor velen verwassend. Een letselschade advocaat in Leeuwarden kost u namelijk in de meeste gevallen helemaal niks!

Onze letselschade specialisten helpen u gratis bij het verhalen van letselschade. De enige voorwaarde is dat een ander aansprakelijk is voor uw schade. Bijvoorbeeld na een kettingbotsing of in het geval van een hondenbeet. Maar ook werkgevers zijn bij een bedrijfsongeval in de regel aansprakelijk voor uw letselschade.

Wilt u ook gratis hulp bij het claimen van letselschade? Neem dan contact met onze letselschade specialisten op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

of bel direct

0800-27 84 626
Letselschade advocaat
Formulier sluiten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Letselschade advocaat Leeuwarden

Zoekt u een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Leeuwarden? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos.