Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Leeuwarden

Een ongeluk kan grote problemen veroorzaken, op persoonlijk vlak, maar ook financieel. Voor het claimen van de letselschade kunt u gelukkig terecht bij een letselschade advocaat in Leeuwarden. Dit doen onze letselschade specialisten volledig gratis voor u.

Wilt u de gevolgen van een aanrijding, hondenbeet of bedrijfsongeval gratis laten verhalen op de aansprakelijke persoon of diens schadeverzekering? Neem dan contact met ons op. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag en 100% erbij!

Tegenpartij aansprakelijk stellen

Voor letselschade claimen na een ongeluk dient de tegenpartij aansprakelijk gesteld te worden. Dit wordt gedaan door middel van een aansprakelijkheidsbrief.

In de aansprakelijkstelling staat belangrijke informatie, zoals de gegevens van partijen, maar ook de rechtsgrond waarop de aansprakelijkstelling gebaseerd is en een stuiting van de verjaring.

De tegenpartij aansprakelijk stellen kan alleen als vaststaat dat deze persoon ook aansprakelijk is. Om dit te bewijzen is het bijvoorbeeld bij een aanrijding verstandig om altijd een schadeformulier in te vullen. En bij een hondenbeet getuigen te vragen om te verklaren dat u door de hond van de tegenpartij gebeten bent.

Om er zeker van te zijn dat u de tegenpartij aansprakelijk kunt stellen, is het verstandig om direct na het ongeluk een belangenbehartiger in te schakelen, zoals een letselschade advocaat in Leeuwarden. Deze weet immers precies wat er moet gebeuren om succesvol letselschade te kunnen claimen.

Wat doet een letselschade advocaat in Leeuwarden?

Kiest u voor een letselschade advocaat in Leeuwarden, dan zal deze voor u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Daarnaast zorgt voor uw belangenbehartiger ervoor dat u een voorschot op uw letselschadevergoeding ontvangt.

U maakt direct na het ongeluk al kosten zoals medische kosten en bij arbeidsongeschiktheid is er loonschade.

Van belang is daarom ook dat uw letselschadeadvocaat in Leeuwarden een schadestaat opstelt waarop alle letselschadebedragen staan ​​waar u recht op heeft na een ongeluk. Welke schadeposten dit zijn leest u verderop op deze pagina.

De meeste personen zijn verzekerd tegen aansprakelijkheid. Een letselschadejurist van deze verzekeraar heeft veel verstand van letselschade. Zijn of haar doel is zo weinig mogelijk te betalen. Uw letselschade advocaat in Leeuwarden zorgt er echter voor dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

Waaruit bestaat een letselschade vergoeding?

Een aanrijding , bedrijfsongeval of hondenbeet lijdt vaak tot letsel en schade. De vraag is dan welke letselschade bedragen er kunnen worden geclaimd. Met andere woorden, welke schadeposten komen voor vergoeding in aanmerking.

Een letselschade vergoeding bestaat uit veel soorten letselschade bedragen. Onderscheid wordt gemaakt tussen materiële schadeposten en immateriële schadeposten. Deze laatste schadeposten worden ook wel smartengeld genoemd.

Bij materiële schadeposten gaat het ten eerste om alle kosten die u door het  ongeluk maakt. Waarschijnlijk het eigen risico omdat u naar het ziekenhuis bent gebracht en reiskosten. Maar ook kan er sprake zijn van schade door arbeidsongeschiktheid of een studievertraging.

Dit zijn de 10 meest voorkomende letselschade schadeposten bij letselschade:

 • loonschadedoor arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • medische kosten
 • huishoudelijke hulp
 • kosten in verband met onderhoud van huis en tuin
 • (extra) kinderopvang
 • verzorgingskosten en verpleegkosten
 • honden uitlaatservice
 • reiskosten

 

Wilt u weten op welke schadevergoeding u recht heeft? Uw letselschade advocaat in Leeuwarden helpt u bij het berekenen van uw letselschade, waaronder het smartengeld.

Hoogte schadevergoeding

Een letselschade vergoeding is heel persoonlijk. Want bij iedereen zijn de gevolgen van een ongeluk anders. De hoogte van een letselschade vergoeding hangt daarom af van een aantal factoren:

 • leeftijd van het letselschadeslachtoffer
 • de duur van het letsel
 • ernst van het letsel
 • de persoonlijke gevolgen (arbeidsongeschiktheid of studievertraging)

 

Omdat de hoogte van een schadevergoeding persoonlijk is, is letselschade berekenen niet eenvoudig. Schakelt daarom een letselschade advocaat in Leeuwarden in. U weet dan zeker dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

Wat is smartengeld?

Naast alle materiële schadeposten is er ook recht op smartengeld. Maar wat is smartengeld eigenlijk?

Smartengeld is een vergoeding voor alle pijnklachten, angst en verdriet door een ongeluk. Het is een vergoeding voor schade die niet op geld waardeerbaar is.

Andere schadeposten die onder het smartengeld vallen zijn:

 • boosheid om wat er is gebeurd is
 • verlies aan levensvreugde
 • ontmoediging door de beperkingen
 • ontsierende littekens

 

Wilt u weten op welke smartengeldvergoeding u recht heeft? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat te Leeuwarden. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Gratis hulp van een letselschade advocaat Leeuwarden

Wat kost een letselschade advocaat ? Dit is een vraag die wij vaak krijgen. Het antwoord is voor velen verassend. Een letselschade advocaat in Leeuwarden van ons letselschadebureau kost namelijk in de meeste gevallen helemaal niets!

Onze letselschadespecialisten helpen u gratis bij de verhalen van letselschade. Het enige vereiste is dat een ander aansprakelijkheid voor uw schade. Bijvoorbeeld na een kettingbotsing of in het geval van een hondenbeet. Maar ook werkgevers zijn bij een bedrijfsongeval in de regel aansprakelijk voor uw letselschade.

Wilt u ook gratis hulp bij het claimen van letselschade? Al meer dan 3.000 mensen gingen u voor. Neem contact op met onze letselschade advocaten in Leeuwarden. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

Letselschade door aanrijding in Leeuwarden

Een achterop aanrijding op de N357 of een voorrangfout in de binnenstad waardoor u gewond raakt of klachten oploopt. Een aanrijding gebeurt vaak buiten uw schuld. Maar wat nu te doen bij een fietsongeluk of als u betrokken raakt bij een auto ongeluk of scooterongeluk?

Uiteraard helpt een letselschade advocaat in Leeuwarden van ons kantoor u gratis bij het verhalen van letselschade. Maar u kunt zelf ook belangrijke stappen zetten om uw letselschade succesvol te verhalen:

 • vul altijd een schadeformulier in
 • vraag getuigen om een getuigenverklaring
 • maakt foto's van voertuigen en van uw letsel
 • bel bij doorrijden na een aanrijding ter plaatse de politie
 • ga altijd direct langs een arts, dit is met name belangrijk bij whiplash klachten zoals nekklachten, maar ook bij andere niet-objectiveerbare klachten als rugpijn.
 • wacht niet met het inschakelen van uw letselschade advocaat in Leeuwarden van ons kantoor
Schadevergoeding na bedrijfsongeval claimen

Werkgeversaansprakelijkheid omvat met name een bedrijfsongeval, maar u kunt de werkgever ook aansprakelijk stellen voor:

 • letselschade veroorzaakt door een collega
 • als u onder werktijd een verkeersongeluk overkomt

 

U kunt dus na een bedrijfsongeval schadevergoeding claimen, maar ook bij andere oorzaken van letsel. De vraag is nu alleen, wat is een bedrijfsongeval en wanneer kunt u de werkgever voor een ongeluk op het werk aansprakelijk stellen.

Van een bedrijfsongeval is sprake als uw onder werktijd een ongeluk op het werk overkomt waarbij u gewond raakt als gevolg waarvan er schade ontstaat. Bewijst u dat er sprake is van een bedrijfsongeval, dan is de werkgever aansprakelijk, tenzij deze aantoont dat hij aan de op haar rustende zorgplicht heeft voldaan.

Er rust een zorgplicht op de werkgever. Deze houdt in dat de werkgever er alles aan moet doen om een bedrijfsongeval te voorkomen. Uit de rechtspraak blijkt echter dat deze zorgplicht van de werkgever zo streng is dat er bijna altijd sprake is van aansprakelijkheid.

Aangevallen door hond, wat nu?

Bent u aangevallen door een hond en heeft u daarbij letsel opgelopen, bijvoorbeeld een bijtwond? De hondenbezitter is dan gehouden uw letselschade te vergoeden. Er is alleen geen verzekeringsplicht voor hondenbezitters en 600.000 gezinnen in Nederland zijn niet verzekerd tegen aansprakelijkheid. Het is daarom belangrijk dat u navraagt of er een AVP verzekering is waarop de letselschade verhaald kan worden.

Bent u aangevallen door een hond? Ook dan kan een letselschade advocaat in Leeuwarden u gratis helpen bij het verhalen van uw letselschade.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland