Wanneer u betrokken raakt bij een auto-ongeluk waarbij u van achteren bent aangereden is het belangrijk dat u bewijsmateriaal verzameld van het ongeval. Denk hierbij aan foto’s en noteer gegevens van de wederpartij en van getuigen.
Vul daarnaast samen met de wederpartij het schade aanrijdingsformulier in. Vergeet niet om het schade aanrijdingsformulier door de persoon die achterop is gereden te laten tekenen. De inhoud van het schade-aanrijdingsformulier staat dan vast tussen partijen. Dit kan belangrijk zijn als er achteraf discussie ontstaat over wie schuldig is bij een aanrijding.
Schakel zo nodig de politie in na het verkeersongeval. Doe dit in de volgende gevallen:
Klachten na een aanrijding van achter zijn vaak whiplashklachten, rugklachten en klachten van het hoofd (hersenschudding). Zelfs bij een matige snelheid kunnen de gevolgen van een kop-staartbotsing groot zijn.
Door de klap kan u nek een zwaai maken waardoor nekbanden, wervels en hersenstam een flinke klap krijgen, dit noem je een whiplash. Het bestaat met name uit nekklachten, hoofdpijn en concentratieproblemen.
Raadzaam is dat u de eerste weken na het ongeval relevante informatie verzameld omtrent u letselschade. Denk hierbij aan ontwikkeling van pijnklachten, psychische klachten, ontwikkelingen omtrent arbeidsongeschiktheid en waar u onder behandeling staat. Daarnaast adviseren wij u om naar de huisarts of fysiotherapeut te gaan met deze “niet-objectiveerbare” klachten. Dit kan van groot belang zijn voor uw bewijslast jegens de letselschade verzekeraar.