Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Een aanrijding van achteren ligt altijd op de loer. Stel u rijdt in de spits en er ontstaat een file. Meestal gaat het in deze situatie goed maar soms helaas ook niet. Als de chauffeur van de auto achter u in een moment van onoplettendheid niet op tijd op zijn rem trapt, kan hij een kettingbotsing veroorzaken, met alle gevolgen van dien.

Wanneer u van achteren aangereden bent, bijvoorbeeld bij een kop- staart botsing, zijn de gevolgen op dat moment misschien nog niet te overzien. Maar later ontstaan vaak lichamelijke klachten. De schade die u hierdoor lijdt is letselschade.

Wat te doen na een aanrijding van achteren?

Wanneer u betrokken raakt bij een auto-ongeluk waarbij u van achteren bent aangereden is het belangrijk dat u bewijsmateriaal verzameld van het ongeval. Denk hierbij aan foto’s en noteer gegevens van de wederpartij en van getuigen. Vul daarnaast samen met de wederpartij het schade aanrijdingsformulier in. Vergeet niet om het schade aanrijdingsformulier door de persoon die achterop is gereden te laten tekenen.  Schakel zo nodig de politie in na het verkeersongeval.

Klachten na een aanrijding van achter zijn vaak whiplashklachten, rugklachten en klachten van het hoofd (hersenschudding). Zelfs bij een matige snelheid kunnen de gevolgen van een kop-staartbotsing groot zijn. Door de klap kan u nek een zwaai maken waardoor nekbanden, wervels en hersenstam een flinke klap krijgen, dit noem je whiplash. Het bestaat met name uit nekklachten, hoofdpijn en concentratieproblemen.

Raadzaam is dat u de eerste weken na het ongeval relevante informatie verzameld omtrent u letselschade. Denk hierbij aan ontwikkeling van pijnklachten, psychische klachten, ontwikkelingen omtrent werk en waar u onder behandeling staat. Daarnaast adviseren wij u om naar de huisarts of fysiotherapeut te gaan met deze “niet-objectiveerbare” klachten. Dit kan van groot belang zijn voor uw bewijslast jegens de letselschade verzekeraar.

Wie is er dan aansprakelijk bij een aanrijding van achteren?

Als u een achterop aanrijding heeft meegemaakt wordt er volgens artikel 19 Reglement Verkeerstekens en Verkeersregels gesteld dat er niet genoeg afstand is gehouden. Dit houdt in dat volgens de wet degene die de andere auto van achter aanrijdt aansprakelijk is voor het ontstaan van alle letselschade. Er dient namelijk voldoende afstand te worden gehouden tussen beide auto’s, omdat men dan op tijd kan remmen.

Wanneer de achterop-rijder kan bewijzen dat hij niet schuldig was aan het auto-ongeluk dan is hij/zij niet aansprakelijk. Dit noemen wij de uitzondering op de regel. Een voorbeeld is wanneer hij wel genoeg afstand heeft gehouden en zijn voorganger zonder enige reden op de rem trapt.  Dit gebeurd overigens zelden. Het letselschade slachtoffer kan dan nog wel een beroep doen op de schade-inzittendenverzekering.

Ieder motorrijtuig in Nederland hoort verzekerd te zijn, dit noem je de zogeheten verzekeringsplicht. U heeft vast weleens gehoord over de WA-verzekering. De WA-verzekering staat in het kader van Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WAM-verzekering). WAM staat voor Wet Aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen en zit toe op de verzekeringsplicht. Wanneer de veroorzaker van de kop-staart botsing niet verzekerd is, kan er een letselschade claim worden ingediend bij het Waarborgfonds Motorvoertuigen.

Kosteloze rechtsbijstand

Bij het verhalen van uw schade is het raadzaam een letselschade specialist in te schakelen die uw belangen behartigt. Er kan namelijk veel op u afkomen waar u wellicht onvoldoende kennis van heeft. Daarnaast kan het zo zijn dat de verzekeraar weigert de aansprakelijkheid te erkennen of betwist dat u klachten heeft of schade lijdt. Dit kan zich ontwikkelen in een lange en vermoeiende discussie. Met de hulp van een letselschade specialist hoeft u dit pad niet alleen te bewandelen.

De letselschade juristen van Letselschade Kompas helpen u kosteloos bij het verhalen van uw letselschade. De kosten worden verhaald op de partij die schuldig is aan de aanrijding van achteren. Vaak betaalt uiteindelijk diens verzekeraar deze kosten, net als uw letselschade. Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Daarom schakelen wij voor u indien gewenst ook een van de letselschade advocaten van dit kantoor in. Letselschade Kompas werkt door heel Nederland, dus u kunt altijd bij ons terecht! Van een letselschade advocaat Utrecht tot een letselschade advocaat Rotterdam.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Een aanrijding van achteren

Schade melden

Wilt u uw letselschade na een achterop aanrijding kosteloos laten verhalen? Is u een kettingbotsing of een kop-staart botsing overkomen? Neem dan contact met ons op. Onze letselschade jurist bij u in de buurt helpt u graag bij het verhalen van uw letselschade.