Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Hersenschudding onderschat

Een hersenschudding kan veel soorten oorzaken hebben. Vaak is de oorzaak een ongeluk, bijvoorbeeld omdat u met het hoofd tegen uw stuur klapt bij een aanrijding of bij een val op het hoofd tijdens werk.

Het probleem is dat een hersenschudding vaak onderschat wordt. Dit komt omdat er meestal op foto's geen afwijkingen te zien zijn. Maar een hersenschudding kan wel grote gevolgen met zich meebrengen en tot schade lijden.

Deze pagina gaat over dat vaak een hersenschudding onderschat wordt en de schadelijke gevolgen die dit met zich mee kan brengen als letselschade slachtoffer.

Hersenschudding onderschat door verzekeraars!

Dat een hersenschudding onderschat wordt is een feit. Onze letselschade specialisten zien dit dagelijks. Medisch adviseurs stellen vaak dat het gaat om onschuldig en vooral tijdelijk letsel. Met andere woorden, na een aantal maanden moeten de klachten en beperkingen weer voorbij zijn.

Hersenen zijn kwetsbaar. Een klap op het hoofd kan daarom als snel tot schade leiden, zo ook bij een hersenschudding. Het is dus onterecht dat een hersenschudding onderschat wordt!

Een hersenschudding kan van grote invloed op uw leven zijn. Het is immers ook een vorm van niet aangeboren hersenletsel. Daarom is het belangrijk wel degelijk voorzichtig te zijn na een hersenschudding en kunnen hersenschudding symptomen uw leven in grote mate beperken. Dit met schade tot gevolg.

Waarom wordt een hersenschudding onderschat?

De reden waarom een hersenschudding wordt overschat is gelegen in het feit dat er bij een hersenschudding herstel wordt verwacht. Daarbij komt dat als je een MRI van de hersenen maakt, een hersenschudding niet zichtbaar is.

Met name bij een zware hersenschudding zie je veel symptomen van de hersenschudding. Maar volgens sommige artsen en met name medisch adviseurs van de verzekeraars gaat het maar om tijdelijke hersenschudding symptomen die snel geweken zijn.

Met name omdat uw klachten en beperkingen niet te verklaren zijn vanuit radiologisch beeld, wordt door letselschade verzekeraars een hersenschudding onderschat. De vraag is nu wat u kunt doen om er voor te zorgen dat de symptomen van een hersenschudding wel vast komen te staan en u dus een volledige letselschade vergoeding kunt eisen. Onze letselschade advocaten helpen u hier graag bij.

Wat zijn de symptomen van een hersenschudding

Een hersenschudding kent een aantal symptomen. Voor het kunnen claimen van letselschade is het belangrijk dat deze vast komen te staan. Dit zijn de bekendste hersenschudding symptomen:

 • hoofdpijnklachten
 • concentratieproblemen
 • moeheid
 • niet of slecht slapen
 • prikkelbaarheid
 • angstklachten
 • somberheid soms uitmondend in een depressie
Wat te doen bij een hersenschudding?

Heeft u aan een aanrijding of bedrijfsongeval een hersenschudding overgehouden, dan zijn een aantal dingen belangrijk:

 • zorg dat u voldoende rust krijgt
 • mijdt alcohol en cafeïne
 • beperk beeldschermgebruik
 • rijd geen auto
 • ga niet sporten Is uw hersenschudding ontstaan door toedoen van een ander?

 

Om te voorkomen dat uw hersenschudding onderschat wordt, is het volgende van belang:

 • meld uw hersenschudding symptomen direct na het ongeluk bij de huisarts en laat de arts deze klachten opschrijven in uw huisartsenjournaal.
 • blijf onder behandeling voor de hersenschudding klachtenvraag een letselschade advies van een letselschade advocaat Op deze manier staat in ieder geval vast dat u de hersenschudding symptomen al direct na het ongeluk had.
Schadeposten bij een hersenschudding

Is er bij u als gevolg van een ongeluk sprake van een hersenschudding? Als een ander hiervoor verantwoordelijk is, dan kunt u schadevergoeding eisen. Letselschade bedragen die onder een letselschade vergoeding bij een hersenschudding vallen zijn:

 • loonschade door arbeidsongeschiktheid 
 • inkomensschade van een zelfstandig ondernemer
 • pensioenschade
 • medische kosten als het eigen risico
 • kosten gemaakt voor hulp in het huishouden
 • reiskosten
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • smartengeld

 

Wilt u letselschade berekenen laten door een ervaren en deskundige letselschade jurist? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd kosteloos!

Gratis juridische hulp bij een hersenschudding

Wordt uw hersenschudding onderschat en/ of lijdt u letselschade als gevolg van een hersenschudding? Onze letselschade experts staat voor u klaar. Wij helpen u graag bij letselschade en altijd 100% kosteloos.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Dit is een van de enige in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoren. Met meer dan 10 bezoeklocaties door heel Nederland zijn wij ook altijd dichtbij!

Omdat ons letselschadebureau onderdeel is van een advocatenkantoor wordt u bij ons altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat!Bel voor gratis hulp bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met  op.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

8 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland