Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL
Waar heb ik recht op bij letselschade?
Schadevergoeding bij letselschade

Na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet is er vaak recht op een schadevergoeding bij letselschade. Is een derde aansprakelijk voor de schade, dan is er ook recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade jurist of letselschade advocaat. Bij Letselschade Kompas behartigen wij graag uw belangen bij letselschade en altijd 100% kosteloos!

Wanneer u een ongeval in het verkeer of op het werk is overkomen en u houdt hieraan letsel over, dan kan er schade ontstaan. Er is recht op een schadevergoeding bij letselschade. In deze bijdrage leest u wanneer u een letselschade claim kunt indienen en welke schadeposten vallen onder letselschade.

Heeft u nog vragen of wilt u een gratis letselschade advies? Twijfel dan niet en bel ons, onze letselschade specialisten staan graag voor u klaar met advies en dienen indien gewenst de letselschade claim voor u in. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Een van onze letselschade specialisten neemt dan contact met u op.

Wanneer recht op schadevergoeding bij letselschade?

In de wet staat dat als iemand een fout maakt, hij of zij gehouden is de schade van het letselschade slachtoffer te voldoen. Dit op grond van artikel 6:162 van het Burgerlijk Wetboek. Er is dan namelijk sprake van een onrechtmatige daad. Maar wat houdt dit nu voor u in als een ander u van achteren heeft aangereden, u als fietser aangereden bent of in het geval van een bedrijfsongeval?

Als iemand u letsel toebrengt, dan is er recht op een vergoeding van al uw gemaakte kosten, maar ook van schade als gevolg van arbeidsongeschiktheid. Daarnaast maakt u aanspraak op smartengeld gids. Dit is een vergoeding voor pijnklachten zoals nekklachten na een aanrijding, angstklachten als verkeersangst en andere psychische of emotionele klachten die na net ongeval ontstaan.

Schadevergoeding bij letselschade zonder aansprakelijkheid

Soms is er niemand aansprakelijk voor uw letselschade. Dit doet zich voor bij een eenzijdig auto ongeluk. Toch is er dan mogelijk recht op een letselschadevergoeding. Namelijk als er een schade-inzittendenverzekering is afgesloten. Voor deze verzekering maakt de toedracht van het ongeval namelijk niet uit. Er is op grond van de svi- verzekering altijd recht op een schadevergoeding bij letselschade, ook als u zelf een verkeersfout maakt of bij een eenzijdig verkeersongeval.

Welke schadeposten worden vergoed bij letselschade?

Letselschade is heel persoonlijk. Er zijn ook heel veel letselschade posten die deel uitmaken van de schadevergoeding bij letselschade. Behalve smartengeld dienen alle materiële schadeposten vergoed te worden door de aansprakelijke persoon.

Dit zijn de meest voorkomende materiële schadeposten die deel uitmaken van de schadevergoeding bij letselschade:

 1. Schade in het inkomen door arbeidsongeschiktheid.
 2. Het verplichte eigen risico aangaande de zorgverzekeringswet.
 3. Fysiotherapie facturen.
 4. Kosten van de psycholoog.
 5. Reiskosten.
 6. Eigen bijdragen medicijnen en hulpmiddelen.
 7. Hulp in het huishouden.
 8. Onderhoudskosten huis en tuin.
 9. verzorgingskosten en verpleegkosten.
 10. Ziekenhuisdaggeldvergoeding.
 11. Revalidatiecentrumdaggeldvergoeding.
 12. Reparatiekosten.
 13. Kosten zonder nut (doorlopend fitness abonnement).
 14. Extra stookkosten en elektriciteit.Studievertraging.
Wat is smartengeld?

Naast alle kosten en schade die op geld te waarderen is, bestaat er ook smartengeld of immateriële schade. Het is schade die je niet op geld kunt waarderen, maar waar wel een schadevergoeding voor betaald moet worden. Denk hierbij aan pijn in de nek na een aanrijding, psychische klachten en verdriet door ontsierende littekens.

Gratis rechtsbijstand bij letselschade

Bent u als fietser aangereden, vond er een aanrijding op het zebrapad plaats of is u een auto- ongeval of bedrijfsongeval overkomen? Onze letselschade specialisten staan voor u klaar om u te helpen bij uw letselschade claim.

Letselschade Kompas is geen klassiek letselschade bureau waar u wordt geholpen door een letselschade jurist. Wij zijn onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een absolute specialist in het verhalen van letselschade door heel Nederland. Met meer dan 10 afspraaklocaties zijn wij ook altijd bij u in de buurt.

Wilt u een schadevergoeding bij letselschade claimen bij de aansprakelijke partij? Wij behartigen graag uw belangen. Bel voor kosteloze rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul hier in wat u is overkomen. Een letselschade specialist van ons kantoor neemt dan direct contact met u op.

Bij je thuis of op locatie
Binnen 24 uur geholpen
€€ Geheel kosteloos

Wij zijn erg flexibel en operationeel in heel Nederland. Zo kunnen wij bij u thuis, of bij ons op locatie komen. Wij beschikken over een aantal divers gelegen afspraaklocaties in heel Nederland. Liever thuis? Geen enkel probleem!

Wij kunnen u binnen 24 uur van dienst zijn door een intake in te plannen, deze kunnen wij geheel vrijblijvend en bovendien kosteloos met u inplannen, bij ons of op locatie.

Een vraag die wij vaak vragen is hoe het kan dat een letselschade advocaat gratis kan werken voor een letselschadeslachtoffer. Dit komt omdat wij onze rechtsbijstand verhalen op de aansprakelijke partij. Vaak is dit een verzekeraar. Daarom betaalt u dus gegarandeerd niks voor onze gespecialiseerde rechtsbijstand.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten
Schadevergoeding
Letselschade

Na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet is er vaak recht op een schadevergoeding bij letselschade. Is een derde aansprakelijk voor de schade, dan is er ook recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade jurist of letselschade advocaat. Bij Letselschade Kompas behartigen wij graag uw belangen bij letselschade en altijd 100% kosteloos!