Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade na een aanrijding, waar heb ik recht op?

Na een aanrijding heeft u bijna altijd recht op een letselschadevergoeding. Of het nu gaat om een auto-ongeluk, een fietsongeval of een eenzijdig verkeersongeval, onze letselschade specialisten helpen u kosteloos!

Waarom kiezen voor Letselschade Kompas:

 1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
 2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
 3. Ervaren advocaten: 14+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Wat te doen na een aanrijding?

Dagelijks zien wij op het nieuws of op onze telefoon vele aanrijdingen voorbij komen. Echter is het dit keer uzelf die hiervan slachtoffer is geworden. Een aanrijding kan een grote impact hebben op u als persoon, maar ook financieel. U krijgt bijvoorbeeld te maken met hoge medische kosten voor behandeling van uw letsel, u heeft hulp nodig in het huishouden of u bent al dan niet tijdelijk arbeidsongeschikt geraakt.

Als slachtoffer van een aanrijding heeft u recht op schadevergoeding voor de door u geleden schade als gevolg van het ongeval. Dit ziet zowel op materiële schade als immateriële schade. Deze laatste schadepost staat beter bekend als smartengeld.

U vraagt zich vast af op welke vergoedingen u aanspraak kunt maken en hoe dit proces in zijn werk gaat? Wij kunnen u hierover uitstekend informeren en u in dit proces begeleiden door op te treden als uw letselschade jurist. Door onze kennis en ervaring op het gebied van letselschade claimen zorgen wij ervoor dat u zichzelf niet te kort doet door het mislopen van schadevergoeding voor een schadepost waar u geen weet van heeft.

Wie is aansprakelijk bij een aanrijding

Om aanspraak te maken op een letselschadevergoeding voor de door u geleden schade is het noodzakelijk dat een andere partij aansprakelijk is voor het ontstaan van het ongeval. Dit betekent dat de oorzaak van het ongeval aan een ander persoon te wijten moet zijn. Dat is niet altijd even makkelijk om te bepalen. Gelukkig zijn er in de wet uitgangspunten opgenomen ter vaststelling van de aansprakelijkheid.

Bent u een verkeersslachtoffer van een kettingbotsing op de snelweg of kop-staart botsing omdat u bij een zebrapad stond te wachten? Dan is artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens van belang. Hierin staat dat de bestuurder die bij u achterop rijdt, in beginsel aansprakelijk is voor de letselschade.

Artikel 5 Wegenverkeerswet luidt: "Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd." Dit wetsartikel wordt ook wel een kapstok artikel genoemd in die zin dat je iedere gedraging aan dit wetsartikel "op kunt hangen.". Dus bij een voorrangsfout, een frontale aanrijding of door rood rijden biedt dit artikel uitkomst door de schuldige partij aan te wijzen.

Als fietser aangereden

 

Indien u als fietser of voetganger bent aangereden door een gemotoriseerde verkeersdeelnemer, zoals bijvoorbeeld een auto, motor of scooter, heeft u te allen tijde recht op vergoeding van minimaal 50% van uw schade. Dit geldt ook in het geval u enige schuld heeft aan het ontstaan van het ongeval (door rood gereden op de fiets).

Hoe minder schuld u heeft aan het ontstaan van het ongeval, hoe hoger het percentage van de vergoeding zal zijn. Uitzondering op het minimale recht van 50% vergoeding bestaat indien sprake is overmacht. Wij kunnen u garanderen dat dit laatste slechts in zeer uitzonderlijke situaties wordt aangenomen!

Wanneer een fietser of voetganger jonger is dan 14 jaar geldt zelfs de regel dat bij een aanrijding met een gemotoriseerde verkeersdeelnemer 100% van uw geleden schade vergoed moet worden. Hierop bestaat ook mogelijkheid tot uitzondering indien sprake is van opzet of daaraan grenzende roekeloosheid aan de zijde van de fietser of voetganger. Ook dit is in de praktijk zeer moeilijk om aan te tonen. Als fietser of voetganger in het verkeer bent u dus goed beschermd door de wet. Twijfel daarom niet contact met ons op te nemen voor het verhalen van uw letselschade!

 

Letselschade door een auto ongeluk

In het geval u als bestuurder van een motorvoertuig een aanrijding heeft gehad met een ander motorvoertuig ligt de aansprakelijkheid bij de partij die schuld heeft aan het ontstaan de aanrijding.  Het is daarom belangrijk dat de toedracht uit het ingevulde schade-aanrijdingsformulier blijkt.

Op het moment dat u onder werktijd betrokken bent geraakt bij een aanrijding kunt u uw werkgever aanspreken voor de door u geleden schade. Uw werkgever is namelijk verplicht om een goede verzekering af te sluiten voor zijn personeel dat voor de uitoefening van de werkzaamheden deelneemt aan het verkeer.

Wat te doen bij een auto ongeluk?

Als u betrokken bent geraakt bij een auto ongeluk, dan zijn er een aantal dingen belangrijk. Daarom geven wij u de volgende tips als u gewond bij een auto ongeluk bent geraakt:

 • breng eerst uzelf en anderen in veiligheid
 • vul ter plaatse het schadeformulier in
 • laat het schade-aanrijdingformulier ondertekenen
 • bel zo nodig de politie
 • schrijf gegevens van getuigen op
 • maak met uw smartphone foto’s van het ongeval
 • regel geen schade ter plaatse of direct met de schadeverzekering van de tegenpartij
 • schakel de hulp van een letselschade jurist of letselschade advocaat in
Op welke schadevergoedingen heb ik recht?

De vergoeding van uw letselschade ziet onder andere op schadeposten zoals medische kosten, verlies van het verdienvermogen, reiskosten, huishoudelijke hulp, studievertraging en gederfd levensvreugd. Voor meer informatie hierover kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen!

Onze aanpak

Als uw belangenhartiger willen wij zo snel mogelijk de door uw geleden schade vergoed krijgen en u begeleiden bij het proces naar herstel. Om dit te realiseren is onze aanpak als volgt:

 1. Aansprakelijkstelling van de wederpartij;
 2. Een intakegesprek met u voor het in kaart brengen van de schade;
 3. Het monitoren van uw herstel en indien nodig het instellen van medisch deskundigen en het laten uitvoeren van expertises;
 4. Het definitief regelen van uw schadevergoeding indien het moment daar is.
Uw letselschade specialist van Letselschade Kompas

Letselschade Kompas is geen letselschadebureau, maar onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Het grote voordeel hiervan is dat u altijd wort bijgestaan door een letselschade advocaat met ruime kennis van zaken. Dit terwijl u bij en standaard letselschade bureau te maken krijgt met een letselschade jurist en nooit met een letselschade advocaat.

Hier treft u het team aan van Brugman Letselschade Advocaten!

Wat valt onder letselschade?

De volgende schadeposten vallen onder de te claimen letselschade:

 1. inkomensschade
 2. pensioenschade
 3. verplicht eigen risico
 4. studievertragingskosten
 5. fysiotherapeut
 6. mantelzorgkosten
 7. huishoudelijke hulp
 8. verzorgingskosten en verpleegkosten
 9. reiskosten
 10. onderhoudskosten huis en tuinonderhoud
 11. smartengeld (immateriële schade)
Hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt?

Een letselschadezaak behandelen kost tijd. Bij licht letsel gaat het om enkele weten tot enkele maanden. Bij zwaar letsel kan het jarenlang duren voordat een letselschade traject is afgerond.

Omdat u wel direct schade lijdt na een auto ongeluk, zorgt uw letselschade jurist van Letselschade Kompas ervoor dat u een voorschot op uw letselschade ontvangt. De hoogte van het voorschot bij letselschade hangt af van een aantal zaken, bijvoorbeeld of uw inkomensverlies heeft.

Uw letselschade jurist van Letselschade Kompas zorgt er dan voor dat uw inkomensverlies continu geclaimd wordt bij de letselschade verzekeraar. Wij vragen een voorschot letselschade net zo vaak voor u aan als nodig, tot het moment uw volledige letselschade claim geregeld is.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland