Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Een aanrijding gehad, wat nu?

Dagelijks zien wij op het nieuws of op onze telefoon vele aanrijdingen voorbij komen. Echter is het dit keer uzelf die hiervan slachtoffer is geworden. Een aanrijding kan een grote impact hebben op u als persoon, maar ook financieel. U krijgt bijvoorbeeld te maken met hoge medische kosten voor behandeling van uw letsel, u heeft hulp nodig in het huishouden of u bent al dan niet tijdelijk arbeidsongeschikt geraakt.

Als slachtoffer van een aanrijding heeft u recht op schadevergoeding voor de door u geleden schade als gevolg van het ongeval. Dit ziet zowel op materiële schade als immateriële schade.

U vraagt zich vast af op welke vergoedingen u aanspraak kunt maken en hoe dit proces in zijn werk gaat? Wij kunnen u hierover uitstekend informeren en u in dit proces begeleiden door op te treden als uw letselschade jurist. Door onze kennis en ervaring op het gebied van letselschade claimen zorgen wij ervoor dat u zichzelf niet te kort doet door het mislopen van schadevergoeding voor een schadepost waar u geen weet van heeft.

Wie is aansprakelijk bij een aanrijding

Om aanspraak te maken op een letselschadevergoeding voor de door u geleden schade is het noodzakelijk dat een andere partij aansprakelijk is voor het ontstaan van het ongeval. Dit betekent dat de oorzaak van het ongeval aan een ander persoon te wijten moet zijn. Dat is niet altijd even makkelijk om te bepalen. Gelukkig zijn er in de wet uitgangspunten opgenomen ter vaststelling van de aansprakelijkheid.

Als fietser aangereden

Indien u als fietser of voetganger bent aangereden door een gemotoriseerde verkeersdeelnemer, zoals bijvoorbeeld een auto, motor of scooter, heeft u te allen tijde recht op vergoeding van minimaal 50% van uw schade. Dit geldt ook in het geval u enige schuld heeft aan het ontstaan van het ongeval (door rood gereden op de fiets).

Hoe minder schuld u heeft aan het ontstaan van het ongeval, hoe hoger het percentage van de vergoeding zal zijn. Uitzondering op het minimale recht van 50% vergoeding bestaat indien sprake is overmacht. Wij kunnen u garanderen dat dit laatste slechts in zeer uitzonderlijke situaties wordt aangenomen!

Wanneer een fietser of voetganger jonger is dan 14 jaar geldt zelfs de regel dat bij een aanrijding met een gemotoriseerde verkeersdeelnemer 100% van uw geleden schade vergoed moet worden. Hierop bestaat ook mogelijkheid tot uitzondering indien sprake is van opzet of daaraan grenzende roekeloosheid aan de zijde van de fietser of voetganger. Ook dit is in de praktijk zeer moeilijk om aan te tonen. Als fietser of voetganger in het verkeer bent u dus goed beschermd door de wet. Twijfel daarom niet contact met ons op te nemen voor het verhalen van uw letselschade!

Auto ongeluk

In het geval u als bestuurder van een motorvoertuig een aanrijding heeft gehad met een ander motorvoertuig ligt de aansprakelijkheid bij de partij die schuld heeft aan het ontstaan de aanrijding.  Het is daarom belangrijk dat de toedracht uit het ingevulde schade-aanrijdingsformulier blijkt.

Op het moment dat u onder werktijd betrokken bent geraakt bij een aanrijding kunt u uw werkgever aanspreken voor de door u geleden schade. Uw werkgever is namelijk verplicht om een goede verzekering af te sluiten voor zijn personeel dat voor de uitoefening van de werkzaamheden deelneemt aan het verkeer.

Op welke schadevergoedingen heb ik recht?

De vergoeding van uw letselschade ziet onder andere op schadeposten zoals medische kosten, verlies van het verdienvermogen, reiskosten, huishoudelijke hulp, studievertraging en gederfd levensvreugd. Voor meer informatie hierover kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen!

Onze aanpak

Als uw belangenhartiger willen wij zo snel mogelijk de door uw geleden schade vergoed krijgen en u begeleiden bij het proces naar herstel. Om dit te realiseren is onze aanpak als volgt:

  • Aansprakelijkstelling van de wederpartij;
  • Een intakegesprek met u voor het in kaart brengen van de schade;
  • Het monitoren van uw herstel en indien nodig het instellen van medisch deskundigen en het laten uitvoeren van expertises;
  • Het definitief regelen van uw schadevergoeding indien het moment daar is.
Uw letselschade specialist van Letselschade Kompas

Letselschade Kompas is geen letselschadebureau, maar onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Het grote voordeel hiervan is dat u altijd wort bijgestaan door een letselschade advocaat met ruime kennis van zaken. Dit terwijl u bij en standaard letselschade bureau te maken krijgt met een letselschade jurist en nooit met een letselschade advocaat.

Hier treft u het team aan van Brugman Letselschade Advocaten!

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade

Contact

Letselschade Kompas helpt u altijd 100% kosteloos. Dit is mogelijk omdat de aansprakelijke partij ook de kosten van rechtsbijstand moet betalen. Dit is geregeld in de wet! Onze letselschadespecialisten brengen u dus nooit kosten in rekening voor uw letselschade claim!