Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL
Voorschot letselschade, hoe lang duurt dat?

Als u een ongeluk in het verkeer of op het werk is overkomen of u bent gebeten door een hond, dan is er recht op een schadevergoeding. Soms duurt het echter even voordat de aansprakelijkheid erkend is en de letselschade vergoeding wordt ontvangen. Dit komt omdat er eerst een aansprakelijkheidsbrief gestuurd moet worden en de verzekeraar de tijd neemt om hierop te reageren. Soms duurt het maanden voordat er een erkenning van aansprakelijkheid is!

Vanaf het moment van het ongeluk maakt u kosten en lijdt u schade. Zo maakt u medische kosten, reiskosten en is er schade in het inkomen bij arbeidsongeschiktheid. U heeft dan hard een voorschot op uw letselschade nodig.

Helaas duurt het dus lang voordat de letselschade verzekeraar de aansprakelijkheid erkend. Pas vanaf dat moment kunt u letselschade claimen en een voorschot op uw letselschade aanvragen. De vraag is dan bij een voorschot letselschade, hoe lang duurt dat?

Vaak vergeten letselschade juristen of advocaten tijdig een voorschot op letselschade aan te vragen. Onze letselschade juristen doen dit anders. Wij vragen al in onze aansprakelijkheidsbrief om een voorschot op de letselschade toe te kennen. Vaak wordt dan al direct na erkenning van de aansprakelijkheid een voorschot betaald.

Bij veel letselschade bureaus ontvangt u pas maanden na de aanrijding, hondenbeet of het bedrijfsongeval een voorschot. Laat u uw letselschade door ons verhalen, dan is dit hooguit enkele weken!

 

Hoe hoog is een voorschot op letselschade?

Vanaf het moment van het ongeluk lijdt u schade. U bent bijvoorbeeld arbeidsongeschikt en mist inkomen. Ook bent u vaak snel het eigen risico verschuldigd, maakt u reiskosten en zijn er allerlei andere kosten die gemaakt moeten worden.

Hoe hoog een voorschot op uw letselschade is hangt af van de schade die u geleden heeft. De hoogte hangt met andere woorden af van de letselschade bedragen waar u recht op heeft. Letselschade bedragen die een rol spelen bij het bepalen van de hoogte van het voorschot bij letselschade zijn:

 • inkomensschade
 • medische kosten
 • reiskosten
 • studievertraging
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • kosten gemaakt in het ziekenhuis

 

Als het lang duurt voordat de letselschade verzekeraar de aansprakelijkheid erkent, dan heeft dit ook invloed op de hoogte van het voorschot op uw letselschade.

Voorschot op het smartengeld

Letselschade bestaat niet alleen uit de kosten die u maakt en inkomensschade. Na een ongeluk is er ook recht op smartengeld. Een smartengeld vergoeding is een vergoeding voor de pijn die u aan het ongeluk overhoudt. Bijvoorbeeld whiplash symptomen na een aanrijding van achteren. Daarnaast is smartengeld een vergoeding voor onder andere:

 • angstklachten zoals bij verkeersangst
 • mentale klachten
 • boosheid
 • verdriet
 • verlies van levensvreugde
 • ontsierende littekens, bijvoorbeeld na een hondenbeet

Heeft u aan een verkeersongeval of bedrijfsongeval letsel of klachten overgehouden? U heeft dan altijd recht op een smartengeldvergoeding. Hier kunt u ook een voorschot op krijgen. Bijvoorbeeld om met het gezin even weg te gaan zodat u even niet aan de gevolgen van de aanrijding hoeft te denken. Indien gewenst regelen onze letselschade juristen een voorschot op het smartengeld voor u.

Moet ik een voorschot letselschade terugbetalen?

Soms krijgen wij de vraag of je een voorschot op letselschade terugbetalen moet. Een voorschot op letselschade is echter niet een echt voorschot. Het is een voorschot op de totale letselschade vergoeding.

Een voorschot bij letselschade is feitelijk een vergoeding van kosten en schade die u al geleden heeft. U heeft dus recht op deze letselschade vergoeding. Een voorschot van letselschade terugbetalen hoeft dus niet.

Schadevergoeding letselschade berekenen

Uiteindelijk zal uw letselschade jurist de totale letselschade vergoeding berekenen. Dit gebeurt door middel van onder andere uw loonstroken, jaarcijfers (als u ondernemer bent) en diverse richtlijnen van de Letselschade Raad. Als deze schade vindt u op de schadestaat die uw letselschade jurist samenstelt.

Om ervoor te zorgen dat u een volledige schadevergoeding ontvangt, is het belangrijk dat u de gemaakte kosten bijhoudt. Denk hierbij aan:

 • een overzicht van de gereden kilometers door het ongeluk
 • het bewaren van facturen van de fysiotherapeut
 • bonnen van gekochte zelfmedicatie en hulpmiddelen

 

Met al uw bonnen, loonstroken en door middel van de letselschade richtlijnen wordt uw letselschade berekend. Ook het smartengeld berekenen wij voor u. Van de totale schade worden de voorschotten op uw letselschade afgetrokken. Het restant wordt een "slotbetaling" genoemd.

Gratis hulp van een letselschade jurist

De letselschade juristen van ons letselschade bureau helpen u graag bij letselschade. Wij regelen alles voor u zodat u maximaal kunt revalideren en herstellen. De aansprakelijkheidsbrief wordt opgesteld, er wordt een voorschot op de letselschade vergoeding geregeld en wij voeren de discussie met de verzekeraar over de hoogte van uw letselschade.

Wilt u ook dat wij uw letselschade gratis verhalen op de letselschade verzekeraar van de aansprakelijke persoon? neem dan contact met ons op via onderstaande button of onderstaand telefoonnummer.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade bij

Val over stoeptegel

U bent gevallen over een losse of omhoog staande stoeptegel. De wegbeheerder is hiervoor aansprakelijk en u heeft recht op een letselschade vergoeding. Deze verhalen onze letselschade advocaten kosteloos voor u!