Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Voorschot letselschade aanvragen

Indien een ander aansprakelijk is voor een u overkomen ongeluk, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Letselschade berekenen kan lang duren. U heeft dan behoefte aan een voorschop op uw letselschade vergoeding. Dit is zeker mogelijk en onze letselschade juristen kunnen u hier gratis bij helpen.

Wilt u een schadevergoeding na een verkeersongeluk, ongeval op het werk of bent u gebeten door een hond? Uw letselschade jurist van ons letselschade bureau helpt u gratis. Wij claimen uw letselschade en regelen een voorschop op uw letselschade.

Voorschot letselschade, hoe lang duurt dat?

Als u een ongeluk in het verkeer of op het werk is overkomen of u bent gebeten door een hond, dan is er recht op een schadevergoeding. Soms duurt het echter even voordat de aansprakelijkheid erkend is en de letselschade vergoeding wordt ontvangen. Dit komt omdat er eerst een aansprakelijkheidsbrief gestuurd moet worden en de verzekeraar de tijd neemt om hierop te reageren. Soms duurt het maanden voordat er een erkenning van aansprakelijkheid is!

Vanaf het moment van het ongeluk maakt u kosten en lijdt u schade. Zo maakt u medische kosten, reiskosten en is er schade in het inkomen bij arbeidsongeschiktheid. U heeft dan hard een voorschot op uw letselschade nodig.

Helaas duurt het dus lang voordat de letselschade verzekeraar de aansprakelijkheid erkent. Pas vanaf dat moment kunt u letselschade claimen en een voorschot op uw letselschade aanvragen. De vraag is dan bij een voorschot letselschade, hoe lang duurt dat?

Vaak vergeten letselschade juristen of advocaten tijdig een voorschot op letselschade aan te vragen. Onze letselschade juristen doen dit anders. Wij vragen al in onze aansprakelijkheidsbrief om een voorschot op de letselschade toe te kennen. Vaak wordt dan al direct na erkenning van de aansprakelijkheid een voorschot betaald.

Bij veel letselschade bureaus ontvangt u pas maanden na de aanrijding, hondenbeet of het bedrijfsongeval een voorschot. Laat u uw letselschade door ons verhalen, dan is dit hooguit enkele weken!

Hoe hoog is een voorschot op letselschade?

Vanaf het moment van het ongeluk lijdt u schade. U bent bijvoorbeeld arbeidsongeschikt en mist inkomen. Ook bent u vaak snel het eigen risico verschuldigd, maakt u reiskosten en zijn er allerlei andere kosten die gemaakt moeten worden.

Hoe hoog een voorschot op uw letselschade is hangt af van de schade die u geleden heeft. De hoogte hangt met andere woorden af van de letselschade bedragen waar u recht op heeft. Letselschade bedragen die een rol spelen bij het bepalen van de hoogte van het voorschot bij letselschade zijn:

  • inkomensschade
  • medische kosten
  • reiskosten
  • studievertraging
  • kosten voor huishoudelijke hulp
  • kosten gemaakt in het ziekenhuis

 

Als het lang duurt voordat de letselschade verzekeraar de aansprakelijkheid erkent, dan heeft dit ook invloed op de hoogte van het voorschot op uw letselschade.

Voorschot op het smartengeld

Letselschade bestaat niet alleen uit de kosten die u maakt en inkomensschade. Na een ongeluk is er ook recht op smartengeld. Een smartengeld vergoeding is een vergoeding voor de pijn die u aan het ongeluk overhoudt. Bijvoorbeeld whiplash symptomen na een aanrijding van achteren. Daarnaast is smartengeld een vergoeding voor onder andere angstklachten zoals bij verkeersangst, mentale klachten, boosheid, verdriet, verlies van levensvreugde en ontsierende littekens, bijvoorbeeld na een hondenbeet

Heeft u aan een verkeersongeval of bedrijfsongeval letsel of klachten overgehouden? U heeft dan altijd recht op een smartengeldvergoeding. Hier kunt u ook een voorschot op krijgen. Bijvoorbeeld om met het gezin even weg te gaan zodat u even niet aan de gevolgen van de aanrijding hoeft te denken. Indien gewenst regelen onze letselschade juristen een voorschot op het smartengeld voor u.

Moet ik een voorschot letselschade terugbetalen?

Soms krijgen wij de vraag of je een voorschot op letselschade terugbetalen moet. Een voorschot op letselschade is echter niet een echt voorschot. Het is een voorschot op de totale letselschade vergoeding.

Een voorschot bij letselschade is feitelijk een vergoeding van kosten en schade die u al geleden heeft. U heeft dus recht op deze letselschade vergoeding. Een voorschot van letselschade terugbetalen hoeft dus niet.

Schadevergoeding letselschade berekenen

Uiteindelijk zal uw letselschade jurist de totale letselschade vergoeding berekenen. Dit gebeurt door middel van onder andere uw loonstroken, jaarcijfers (als u ondernemer bent) en diverse richtlijnen van de Letselschade Raad. Al deze schade vindt u op de schadestaat die uw letselschade jurist samenstelt.

Om ervoor te zorgen dat u een volledige schadevergoeding ontvangt, is het belangrijk dat u de gemaakte kosten bijhoudt. Denk hierbij aan een overzicht van de gereden kilometers door het ongeluk, het bewaren van facturen van de fysiotherapeut, bonnen van gekochte zelfmedicatie en hulpmiddelen .

Met al uw bonnen, loonstroken en door middel van de letselschade richtlijnen wordt uw letselschade berekend. Ook het smartengeld berekenen wij voor u. Van de totale schade worden de voorschotten op uw letselschade afgetrokken. Het restant wordt een "slotbetaling" genoemd.

Gratis hulp van een letselschade jurist

De letselschade juristen van ons letselschade bureau helpen u graag bij letselschade. Wij regelen alles voor u zodat u maximaal kunt revalideren en herstellen. De aansprakelijkheidsbrief wordt opgesteld, er wordt een voorschot op de letselschade vergoeding geregeld en wij voeren de discussie met de verzekeraar over de hoogte van uw letselschade.

Wilt u ook dat wij uw letselschade gratis verhalen op de letselschade verzekeraar van de aansprakelijke persoon? neem dan contact met ons op via onderstaande button of onderstaand telefoonnummer.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland