Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Letselschade door een hondenbeet

Aantal gevaarlijke honden stijgt!

50% van de Nederlandse huishoudens heeft ten minste 1 huisdier. Het aantal mensen dat een huisdier nam is de laatste 2 jaar met 150.000 toegekomen en in de coronatijd namen 80.000 mensen een hond.

Onder de aangeschafte honden zitten ook veel gevaarlijke honden. Hiermee is de kans op een hondenbeet met letsel ook toegenomen.

Heeft u letsel opgelopen door een hondenbeet? Onze letselschade advocaten helpen u de schade door een hondenbeet te verhalen.

 

Letselschade door gevaarlijke honden

Dat huisdieren voor letsel kunnen zorgen, is algemeen bekend. Maar wist u ook dat er maar liefst 80.000 mensen per jaar gebeten door een hond worden? En dat een groot deel hieraan letsel overhouden, van een oppervlakkige hondenbeet met licht letsel tot beschadiging van weefsel, botbreuken en een ernstige infectie.

Uiteraard zijn er veel honden die geen vlieg kwaad doen. Maar er zijn ook veel gevaarlijke honden. Toch kan zelfs een rustige hond uit paniek of schrik bijten en zo letsel veroorzaken.

Top  10 gevaarlijke honden

Voorop staat dat u door iedere hond gebeten kan worden. Wel is er een aantal honden die bekend staan dat het gevaarlijke honden zijn. Dit zijn de 10 meest gevaarlijke honden:

 • Amerikaanse Pitbull
 • Rottweiler
 • Duitse herder
 • Doberman Pinscher
 • Husky
 • Wolfshond
 • Alaskan malamute
 • Chow-chow
 • Bullmastiff
 • Duitse Dog

 

Bent u door een gevaarlijke hond gebeten? Als u hieraan letsel hebt overgehouden, dan kun u een letselschade claim indienen. Wij leggen u hieronder uit hoe u dit doet en wie er aansprakelijk is voor een hondenbeet van gevaarlijke honden!

Wat te doen na een hondenbeet?

Uiteraard is het belangrijk om na een hondenbeet van een gevaarlijke hond direct naar een arts te gaan. Als u namelijk gebeten door een hond bent, dan is de kans op een tetanusinfectie namelijk groot. Mogelijk heeft u een tetanus prik nodig.

Heeft u letsel aan de hondenbeet overgehouden, dan kunt u letselschade claimen. U kunt immers allerlei kosten maken door de hondenbeet en schade lijden als inkomensschade of medische kosten omdat u naar het ziekenhuis moet.

Als u letselschade claimen wilt na een hondenbeet, dan is de vraag belangrijk wat te doen na een hondenbeet. Want letselschade claimen is niet eenvoudig. Daarom adviseren onze letselschade juristen u bij een hondenbeet als volgt:

 • vraag de contactgegevens van de hondenbezitter en neem daarbij geen genoegen met alleen een telefoonnummer
 • zorg dat u de namen en contactgegevens van getuigen noteert
 • verzoek de hondenbezitter om verzekeringsgegevens
 • maak foto's van de hond en uw letsel

 

Op deze manier kunt u bewijzen dat u gebeten door een hond bent u zo uw letselschade claimen op de aansprakelijke persoon.

Letselschade claimen na een hondenbeet

Wilt u letselschade claimen na een hondenbeet? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Wij gaan direct de tegenpartij aansprakelijk stellen. Dit is volgens artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek de hondenbezitter.

Er bestaat geen verplichte verzekering voor bezitters van honden. Maar hondenbeten van gevaarlijke honden vallen wel onder de AVP of WA verzekering van hondenbezitters. Vraagt u daarom altijd of er een verzekering is waarop uw uw letselschade vergoeding claimen kunt!

Gratis hulp bij gevaarlijke honden

Bij Letselschade Kompas helpen onze letselschade specialisten u altijd gratis bij hondenbeten door gevaarlijke honden. De kosten van rechtsbijstand verhalen wij op de verzekeraar van de aansprakelijke persoon.

Wilt u ook gratis hulp bij uw letselschade claim? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij komen direct voor u in actie.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.