Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Schade verhalen op een letselschade verzekering

Als u door toedoen van een ander gewond raakt of klachten heeft, dan is het logisch dat u een schadevergoeding van uw letselschade wenst. Vaak is er een letselschade verzekering in het spel. Zo zijn alle motorvoertuigen verplicht WAM verzekerd en kunt u bij een aanrijding rechtstreeks uw letselschade claimen op de letselschade verzekering.

Maar ook werkgevers en hondenbezitters zijn veelal verzekerd tegen aansprakelijkheid. Het is dan de letselschade verzekeraar die uw letselschade vergoed. Op deze pagina leest u alles op het claimen van letselschade na een ongeluk.

Letselschade claimen op de letselschade verzekering

U bent bij een ongeluk gewond geraakt of u heeft hieraan klachten overgehouden. Bijvoorbeeld whiplash klachten na een aanrijding of letsel door een bedrijfsongeval. In deze gevallen is er recht op een schadevergoeding van uw letselschade.

Na het versturen van een aansprakelijkheidsbrief komt u vaak in aanraking met een letselschade verzekeraar. De meeste autobestuurders en werkgevers zijn namelijk verzekerd tegen respectievelijk een aanrijding of werkgeversaansprakelijkheid.

Een letselschade verzekeraar wordt vertegenwoordigd door een letselschade jurist. Deze zal er alles aan doen de schade zo laag mogelijk te houden. Daarom is het verstandig om ook zelf een letselschade jurist of letselschade advocaat in te schakelen. Bij ons vindt u beiden! Op deze pagina bespreken wij:

 • wat doet een letselschade jurist of advocaat?
 • welke letselschade bedragen worden vergoed?
 • schadevergoeding letselschade claimen
 • gratis rechtsbijstand bij letselschade

Wat doet een letselschade jurist of advocaat?

Letselschade verhalen is niet eenvoudig. Vaak ontstaat er ook discussie met de letselschade verzekeraar met als gevolg dat niet alle schade vergoed wordt. Ook de wetgever is zich dit bewust. Op grond van de wet is er daarom bij letselschade door een ongeluk recht op gratis rechtsbijstand bij letselschade.

In artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek is opgenomen dat als u schade lijdt door toedoen van een ander, u voor een schadevergoeding een letselschade specialist kan inschakelen. De letselschade verzekeraar van de aansprakelijke partij moet de kosten van rechtsbijstand betalen.

Kiest u voor een letselschade jurist van ons kantoor, dan stellen wij een aansprakelijkheidsbrief op, voeren wij voor u de discussie met de letselschade verzekeraar, gaan wij uw letselschade berekenen en schakelen wij zo nodig een medisch adviseur in Daarnaast zorgen wij ervoor dat u snel een voorschot op uw letselschade ontvangt en er een maximale schadevergoeding geregeld wordt.

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Een schadevergoeding bij letselschade bestaat uit vele soorten letselschade bedragen. Deze zijn onder te verdelen in materiële schadeposten en immateriële schadeposten, ook wel morele schadevergoeding of smartengeld genoemd.

De meest voorkomende materiële letselschade bedragen waar u aanspraak op kunt maken zijn:

 • schade in uw inkomen door arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • een studievertraging
 • medische kosten
 • reiskosten
 • hulp in het huishouden
 • ziekenhuisdaggeldvergoeding
 • onderhoudskosten huis en tuin
 • verzorgingskosten en verpleegkosten
 • reparatie- en vervangingskosten

 

Door een ongeluk ontstaan ook vaak pijnklachten, psychische klachten en angstklachten. Maar ook ontstaan er soms ontsierende littekens. Hiervoor is er recht op een smartengeldvergoeding.

Schadevergoeding letselschade claimen

Wilt u een schadevergoeding bij letselschade claimen? De bewijslast van de schuldvraag ligt bij u als letselschade slachtoffer. Daarom geven wij deze 10 tips. Dit voorkomt discussie of dat u met uw schade blijft zitten:

 • vul bij een aanrijding altijd een schadeformulier in
 • maak foto's van de ongeval locatie
 • noteer contactgegevens van eventuele getuigen
 • ook inzittenden of collega's mogen getuigen zijn
 • ga altijd naar een arts met uw letsel, ook bij licht letsel
 • stuur nooit (medische) informatie naar de verzekeraar
 • ga nooit akkoord met een regelingsvoorstel van de verzekeraar
 • neemt een letselschade verzekeraar rechtstreeks contact op? Stuur ze naar uw letselschade jurist of letselschade advocaat
 • schakel altijd een letselschade jurist of advocaat in
 • vraag gerust om een second opinion als u denkt dat u tekort wordt gedaan of uw letselschade jurist of advocaat zich niet voldoende inzet
Gratis rechtsbijstand bij letselschade

Bent u van achteren aangereden, kreeg u geen voorrang of bent u op het werk gewond geraakt? Bij letsel waarvoor een ander aansprakelijk is heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade. De juristen van ons kantoor helpen u graag. Wij geven u een gratis letselschade advies en verhalen de schade geheel kosteloos voor u.

Het recht op gratis rechtsbijstand bij aansprakelijkheid voor letselschade is in de wet verankerd. De letselschade verzekeraar is dus wettelijk verplicht uw schadevergoeding bij letselschade te voldoen.

Contact met uw letselschade specialist

Doet u een beroep op onze letselschade juristen, dan weet u zeker dat u professionele hulp krijgt bij uw letselschade claim. Al onze juristen en letselschade advocaten zijn universitair geschoold en hebben jarenlange ervaring.

Komen wij er met de letselschade verzekeraar niet uit? Geen probleem. Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de weinige gespecialiseerde advocatenkantoren in Nederland. Indien nodig schakelen wij dus gewoon een letselschade advocaat voor u in.

Bel voor een gratis letselschade advies of het claimen van uw letselschade 0800 278 4626 (gratis) vul ons contactformulier in. Een van onze letselschade specialisten neemt dan direct contact met u op.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland