Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wat is materiële schade en immateriële schade?

Een letsel bestaat uit materiële schade en immateriële schade. Onder materiële schade vallen alle schadeposten die op geld waardeerbaar zijn. Het gaat dan om gemaakte kosten en geleden schade.

Immateriële schade ondervangen zijn de onverwachte gevolgen door een ongeval, die niet op geld te waarderen zijn. Voorbeelden van immateriële schade zijn:

  • pijnklachten na een aanrijding zoals whiplashklachten
  • angstklachten zoals rijangst of angst voor honden en
  • psychische klachten zoals een ptss.
Iemand aansprakelijk stellen voor materiële schade

Wil je iemand aansprakelijk stellen voor materiële schade, dan dient eerst vast te staan dat de tegenpartij verantwoordelijk is voor de geleden schade. Om dit te bewijzen kun je onder andere het volgende doen:

  • vul een schadeformulier in. Doe dit niet alleen bij een auto botsing, maar ook bij een fietsongeluk of een bedrijfsongeval
  • vraag eventuele getuigen van een ongeval of hondenbeet om een getuigenverklaring
  • maak zoveel mogelijke fotos's van de bij een ongeval betrokken voertuigen, machines of van de hond die u gebeten heeft
  • bewaar bonnen en facturen van gemaakte kosten
  • ga met uw letsel altijd naar een arts en laat deze uw verwondingen of klachten beoordelen.
  • schakel zo snel mogelijk een letselschade advocaat of letselschade jurist van ons letselschadebureau in.

Welke materiële schadeposten zijn er?

Materiële schade bestaat uit kosten en schade. Onder kosten vallen bijvoorbeeld medische kosten als het eigen risico van uw zorgverzekering. Ander kosten zijn reiskosten, kosten voor hulp in het huishouden, onderhoudskosten van uw huis en tuin en kosten voor een ziekenhuisopname.

De belangrijkste schadepost is inkomensschade. Want als gevolg van een aanrijding, een arbeidsongeval of als u door een hond gebeten bent is schade in uw inkomen. In loondienst wordt vaak 1 jaar het volledige of een groot deel van het loon doorbetaald. Maar na 2 jaar stopt de loondoorbetalingsplicht en ontstaat er loonschade.

Bent u zelfstandig ondernemer? Dan is er vaak geen sprake van doorbetaling van uw loon, behalve als u een arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft. Maar ook deze betaalt uw volledige schade niet altijd door. Er ontstaat van inkomensschade.

Naast inkomensschade kun je ook schade lijden door een studievertraging. Je komt dan immers later op de arbeidsmarkt en verdient pas later dan verwacht een inkomen.

Gratis materiële schade claimen

Materiële schade en smartengeld claimen na een ongeval is niet eenvoudig. Je komt immers tegenover een letselschadejurist van een verzekeraar te staan met maar 1 doen: zo min mogelijk schadevergoeding betalen.

In de Nederlandse wet staat dat de kosten van een letselschade advocaten onder de schadevergoeding vallen. Met andere woorden, bij letsel kunt u gratis een letselschade advocaat inschakelen voor het verhalen van de materiële schade en het smartengeld.

Mensen zoeken ook

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade

Materiële schade

Een aanrijding, bedrijfsongeval van hondenbeet. Als u materiële schade aan een ongeval overhoudt, kunt u gratis aanspraak maken op de hulp van een letselschade advocaat.

Wij

zijn Letselschade Kompas, een letselschadebureau waar de beste letselschade juristen van Nederland gratis voor u werken als u gewond bent geraakt en gedeeltelijke schade. Door zekerheid ervaring in het claimen van letselschade weten wij hoe wij u het beste kunnen helpen en altijd volledig kunnen helpen!

Graag stellen wij onze letselschade juristen aan u voor!

WIJ

Toppadvocaten, hele contacten over en weer, Charlotte bedankt voor alles wat je bent een topper en Friso bedankt dat je attent bent op de mogelijkheden.

Elly Uitslager

1 year geleden

Goede letselschade specialisten, ben blij dat dit letselschadebureau ingeschakeld heb!

Vikaash

54 years geleden

Heel goede ervaring met deze letselschade Advocaat, deze heeft mij prima geholpen.

Gerard

54 years geleden

Duidelijk letselschade advies gekregen en altijd goed bereikbaar. Mijn volledige letselschade vergoed gekregen. Ik raad deze letselschade juristen zeker aan.

Bresilla Mulder

11 months geleden

Fijne mensen met veel kennis en ervaring. De heer Friso Brugman gaat direct voor mij aan de slag en heeft mijn schade snel en volledig verhaald op de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

CO

11 months geleden

Ik werd zeer vriendelijk te woord door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn mevrouw advocaat El Haddad. Ik ben echt zeer goed te spreken over haar waarschijnlijkheid en de manier waarop ze je woord staat. Daarnaast heb je alle informatie die je nodig hebt en stelt je gerust. Al met al een topervaring!

Frank Witholt

54 years geleden

Volledige professionaliteit, professionele hulp van begin tot eind, zeer vriendelijke service. Ik ben zeer tevreden over de dienstverlening en de benadering van de cliënt door de advocaten Brugman. Ik raad het iedereen aan. Bel ze en het helpt 101%

Kamil G

1 year geleden

Brugman heeft mij geholpen met mijn letselschade. Zeer bekwame medewerkers en professionele service. Ze zijn altijd precies op de hoogte van de huidige stand van zaken. Ik raad Brugman ten zeerste aan.

Kevin Wiedijk

1 year geleden

Goede letselschade specialisten.

André Kalbvleesch

2 years geleden

Absoluut ontdekt! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit werd beschreven. Ik zou niet geschoolden om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed ondersteund en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had. Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank :)

Tobias Moon

2 years geleden

Na een motorongeluk en onenigheid met de verzekering van de tegenpartij, heb ik mij gemeld bij Brugman letselschade in Wognum. Ben hier zeer goed ontvangen en alles is goed doorgenomen qua ongeval en evt geaccepteerde uit het ongeval. Brugman letselschade heeft mijn dossier gehartigd en met goede afsluiting tot een einde gebracht. De mensen bij Brugman letselschade zijn snel met hun mailcontact en de communicatie verloopt vaak via een afgestudeerde persoon. Al met al zeker een aanbeveling om als U een letselschade advocaat nodig heeft ik U Brugman letselschade zeker kan aanbevelen.

Bert

54 years geleden

Ik heb mijn dossier laten overnemen door Brugman letselschade en werd meteen goed opgepakt , vriendelijke behandelaar , snelle antwoorden en optimale inzet. Sinds ik bij Brugman zit zie ik vooruitgang geboekt in mijn zaak! Zeker aan te raden.

MY

2 years geleden