Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wat is een BEM clausule?

BEM staat voor Belegging, Erfenis en andere gelden Minderjarigen. Na een verkeersongeluk of hondenbeet bijvoorbeeld, is er recht op een schadevergoeding voor uw kind. Deze schade kan enorm oplopen, maar al vanaf € 700,00 is een BEM clausule verplicht.

Een BEM rekening met BEM clausule houdt in dat de bankrekening van de minderjarige met de BEM clausule geblokkeerd wordt. De minderjarige, maar ook anderen, mogen de letselschade vergoeding niet (deels) opnemen. Maar hier zijn wel een aantal uitzonderingen op!

Heeft u vragen over de BEM clausule? Wij helpen u graag. Ook voor het kosteloos verhalen van letselschade als uw kind een ongeluk is overkomen. Wij verhalen de schade van uw kind en de door u zelf gemaakte kosten als reiskosten en kosten voor verzorging en verpleging van uw kind.

Wanneer mag je geld opnemen van de BEM rekening met BEM clausule?

Een schadevergoeding kan betrekking hebben op huidige schade, maar ook op toekomstige schade. Vaak is de reeds verschenen schade al vergoed aan de ouders van het kind. deze lijden immers vaak de eerste schade, zoals reiskosten of kosten voor verpleging en verzorging van een kind.

Toekomstige schade en een smartengeldvergoeding komen aan het kind zelf toe en worden gestort op de BEM rekening met BEM clausule. Hier mag dus niet aangekomen worden. Maar er zijn 2 uitzonderingen.

De eerste uitzondering is dat er soms in de toekomst schade ontstaat voor het 18e levensjaar. Dan dient er geld van de rekening gehaald te worden. Met toestemming van de kantonrechter is dit mogelijk, waarover later meer.

De andere uitzondering is dat de BEM clausule van de rekening wordt afgehaald zodra uw kind de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt.

Verzoekschrift kantonrechter BEM clausule

Wilt u toch voor uw kind voor het 18e jaar een deel van de letselschadevergoeding opnemen van de BEM rekening, dan is dit mogelijk door in een verzoekschrift aan de kantonrechter te vragen de BEM clausule voor een deel op te heffen. Dit betekent niks anders dan dat er een bedrag opgenomen mag worden.

In het verzoekschrift dient u aan te geven wat het doel is van de opname van de BEM rekening. Denk hierbij aan een medische behandeling of het aanschaffen van een medisch hulpmiddel. Daarbij dient er ook een offerte of rekening gevoegd te worden betreffende de kosten.

Na het indienen van het verzoekschrift vindt er een terechtzitting plaats. Tijdens deze zitting wordt het verzoek om de BEM clausule te doorbreken besproken. Wellicht zal de kantonrechter vragen hebben over de bestemming van het geld en de noodzaak kosten te maken.

Uiteindelijk zal de kantonrechter een beslissing nemen op de aanvraag om de BEM clausule van de spaarrekening te halen.

Wanneer een rekening met BEM clausule?

Een rekening met BEM clausule is noodzakelijk als er een bedrag van meer dan €750,00 aan een minderjarige toekomst. Dit vereiste staat in de artikelen 1:345 lid 2 en 1:350 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek.

De BEM clausule rekening zien wij in de volgende gevallen:

  • na een ongeluk bij een letselschadevergoeding
  • bij overlijdensschade als een minderjarige een bedrag voor verzorging toekomt
  • indien een kind een erfenis ontvangt
  • bij schenkingen
  • in alle overige gevallen, als de waarde van het ontvangen bedrag € 750,00 of meer bedraagt.

Letselschade bij minderjarigen

Een aanrijding, hondenbeet of ongeluk thuis, ook kinderen kunnen te maken krijgen met letselschade. Bijvoorbeeld omdat ze tijdens het spelen de weg oprennen en aangereden worden. Of op weg naar school betrokken raken bij een fietsongeluk.

Maar ook door een hondenbeet kan er letsel ontstaan met schade tot gevolg. Er is dan sprake van letselschade.

In bijna alle gevallen kunnen kinderen bij letsel een schadevergoeding ontvangen. Maar ook u als ouder van een kind met letsel heeft recht op een vergoeding van gemaakte kosten en soms ook op affectieschade en shockschade.

Altijd recht op schadevergoeding bij verkeersongeval minderjarige

Is uw kind aangereden door een auto of als fietser aangereden door een scooter? Altijd als er een motorvoertuig betrokken is bij het ongeval van een kind, dient de bestuurder van de auto, scooter of vrachtwagen de letselschade te vergoeden.

Dit recht op schadevergoeding bij een aanrijding is opgenomen in de wet en wel in artikel 185 van de Wegenverkeerswet. Hierin staat dat bij een aanrijding tussen een kind en een motorvoertuig de letselschade van het kind (en u als ouder) vergoed moet worden door de verzekeraar van het motorrijtuig

Is uw kind aangereden en wilt u hulp bij het verhalen van de letselschade en de door u gemaakte kosten voor uw kind? Of wilt u meer informatie over de BEM clausule? Neem dan contact op met onze letselschade advocaten. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Mijn kind is gebeten door een hond, wat nu?

Is uw kind gebeten door een hond? Als uw kind door de hondenbeet letsel heeft opgelopen, dan is er recht op een vergoeding van alle gemaakte kosten en geleden schade. Het gaat dan om de schade van uw kind, maar ook om kosten die u gemaakt heeft. Denk aan reiskosten, maar ook aan een vergoeding omdat u uw kind verzorgt en hiervoor vrij opgenomen hebt.

De hondenbezitter is aansprakelijk voor de letselschade van uw kind en uw schade. Dit staat in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. Dit artikel gaat over aansprakelijkheid voor dieren.

Onze letselschade advocaten helpen u graag bij het verhalen van de schade als uw kind gebeten door een hond is.

Affectieschade en shockschade

Als ouder van een kind met letsel kan er ook recht zijn op affectieschade of shockschade. Dit is het geval als er sprake is van ernstig letsel of bij overlijden.

Aanspraak op affectieschade is er als er sprake is van dermate ernstig letsel dat er sprake is van blijvend letsel met blijvende invaliditeit. Ook bij overlijden van een kind wordt affectieschade vergoed. Onze letselschade advocaten informerenΒ  graag en helpen u ook bij het verkrijgen van een vergoeding van affectieschade.

Shockschade

Het kan zijn dat u getuige bent van het ongeluk of de hondenbeet waar uw kind slachtoffer van is. Of dat u op een andere manier direct geconfronteerd bent met de gevolgen van het ongeluk. Dit is bijvoorbeeld het geval als u direct na het ongeluk uw kind in het ziekenhuis ziet.

De beelden die u van het ongeluk heeft kunnen u enorm emotioneren en ook in de weg zitten in uw dagelijks leven. Er is dan wat wij in de juridische wereld noemen een erkend psychiatrisch ziektebeeld.

In het geval u het ongeluk gezien heeft of hiermee direct geconfronteerd bent heeft u recht op shockschade. De enige voorwaarde is dat een arts (dit mag ook de huisarts zijn) verklaard dat er sprake is van een erkend psychiatrisch ziektebeeld.

Gratis hulp van een letselschade advocaat

Is uw kind aangereden of slachtoffer van een hondenbeet en is er recht op een schadevergoeding? Dan is een BEM rekening met BEM clausule verplicht. Onze letselschade juristen en letselschade advocaten adviseren u en helpen ook gratis bij het verhalen van de letselschadevergoeding.

letselschade advocaat Amsterdam
Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade bij kinderen

BEM clausule letselschade

Lijdt uw kind letselschade als gevolg van een bijtincident met een hond of een aanrijding? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Wij

kunnen u de hoogst mogelijke rechtsbijstand verlenen door het hoge opleidingsniveau en de permanente nascholing van de letselschade specialisten verbonden aan ons letselschade bureau. Indien nodig schakelen wij voor het verhalen van uw letselschade gratis een advocaat letselschade in.

Wilt u uw letselschade verhalen? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, gaan uw letselschade berekenen en verhalen uw schade inclusief het smartengeld op de aansprakelijke partij.

WIJ

Top advocaten, hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.

Elly Uitslager

1 year geleden

Goede ervaring, professioneel en duidelijk.
De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.

Vikaash

54 years geleden

Heel goede ervaring met deze letselschade Advocaat, deze heeft mij prima geholpen.

Gerard

54 years geleden

Goede klantvriendelijkheid en een prettige samenwerking.
Geholpen door Mvr. el Haddad

Bresilla Mulder

11 months geleden

Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.

Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.

Heel erg bedankt voor alles!!

CO

11 months geleden

Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring !

Frank Witholt

54 years geleden

Full professionalism, professional help from beginning to end, very friendly service. I am very pleased with the services and the approach to the client by the attorneys Brugman. I recommend it to everyone. Call them and it will help 101%

Kamil G

1 year geleden

Brugman heeft mij geholpen met mijn letselschade. Zeer bekwame medewerkers en professionele service. Ze hielden mij altijd keurig op de hoogte van de huidige stand van zaken. Ik raad Brugman ten zeerste aan.

Kevin Wiedijk

1 year geleden

Wat een uitstekende keuze, Brugman letselschade advocaten kantoor. Voortreffelijke medewerkers
Zeer professioneel. Uitstekende communicatie vanaf begin tot eind. Ik zal, in voorkomende gevallen Brugman advocaten kantoor aanbevelen !

AndrΓ© Kalbvleesch

2 years geleden

Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had. Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank :)

Tobias Moon

2 years geleden

Na een motorongeluk en onenigheid met de verzekering van de tegenpartij, heb ik mij gemeld bij Brugman letselschade in Wognum. Ben hier zeer goed ontvangen en hebben alles goed doorgenomen qua ongeval en evt kosten voortvloeiende uit het ongeval. Brugman letselschade heeft mijn dossier behartigd en met goede afsluiting tot een einde gebracht . De mensen bij Brugman letselschade zijn snel met hun mail beantwoorden en de communicatie verloopt vaak via een toegewezen persoon. Al met al zeker een aanrader om als U een letselschade advocaat nodig heeft ik U Brugman letselschade zeker kan aanbevelen .

Bert

54 years geleden

Ik heb mijn dossier laten overnemen door Brugman letselschade en werd meteen goed opgepakt , vriendelijke behandelaar , snelle antwoorden en optimale inzet. Sinds ik bij Brugman zit zie ik eindelijk vooruitgang in mijn zaak! Zeker aan te raden.

MY

2 years geleden