Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis
Meer dan 20 jaar ervaring!
Hulp van ervaren letselschade advocaten
Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor
Indien uw kind recht op een letselschade vergoeding heeft, dan dient de schadevergoeding gestort worden op een BEM rekening met een BEM clausule. Dit voorkomt dat er voor het 18e jaar geld van de bankrekening gehaald kan worden.
Meer informatie over de BEM clausule bij letselschade van minderjarigen vindt u op deze pagina.
Lijdt uw kind schade door een ongeluk of hondenbeet? Onze letselschade advocaten helpen graag en altijd 100% kosteloos.
BEM staat voor Belegging, Erfenis en andere gelden Minderjarigen. Na een verkeersongeluk of hondenbeet bijvoorbeeld, is er recht op een schadevergoeding voor uw kind. Deze schade kan enorm oplopen, maar al vanaf β¬ 700,00 is een BEM clausule verplicht.
Een BEM rekening met BEM clausule houdt in dat de bankrekening van de minderjarige met de BEM clausule geblokkeerd wordt. De minderjarige, maar ook anderen, mogen de letselschade vergoeding niet (deels) opnemen. Maar hier zijn wel een aantal uitzonderingen op!
Heeft u vragen over de BEM clausule? Wij helpen u graag. Ook voor het kosteloos verhalen van letselschade als uw kind een ongeluk is overkomen. Wij verhalen de schade van uw kind en de door u zelf gemaakte kosten als reiskosten en kosten voor verzorging en verpleging van uw kind.
Een schadevergoeding kan betrekking hebben op huidige schade, maar ook op toekomstige schade. Vaak is de reeds verschenen schade al vergoed aan de ouders van het kind. deze lijden immers vaak de eerste schade, zoals reiskosten of kosten voor verpleging en verzorging van een kind.
Toekomstige schade en een smartengeldvergoeding komen aan het kind zelf toe en worden gestort op de BEM rekening met BEM clausule. Hier mag dus niet aangekomen worden. Maar er zijn 2 uitzonderingen.
De eerste uitzondering is dat er soms in de toekomst schade ontstaat voor het 18e levensjaar. Dan dient er geld van de rekening gehaald te worden. Met toestemming van de kantonrechter is dit mogelijk, waarover later meer.
De andere uitzondering is dat de BEM clausule van de rekening wordt afgehaald zodra uw kind de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt.
Wilt u toch voor uw kind voor het 18e jaar een deel van de letselschadevergoeding opnemen van de BEM rekening, dan is dit mogelijk door in een verzoekschrift aan de kantonrechter te vragen de BEM clausule voor een deel op te heffen. Dit betekent niks anders dan dat er een bedrag opgenomen mag worden.
In het verzoekschrift dient u aan te geven wat het doel is van de opname van de BEM rekening. Denk hierbij aan een medische behandeling of het aanschaffen van een medisch hulpmiddel. Daarbij dient er ook een offerte of rekening gevoegd te worden betreffende de kosten.
Na het indienen van het verzoekschrift vindt er een terechtzitting plaats. Tijdens deze zitting wordt het verzoek om de BEM clausule te doorbreken besproken. Wellicht zal de kantonrechter vragen hebben over de bestemming van het geld en de noodzaak kosten te maken.
Uiteindelijk zal de kantonrechter een beslissing nemen op de aanvraag om de BEM clausule van de spaarrekening te halen.
Een rekening met BEM clausule is noodzakelijk als er een bedrag van meer dan β¬750,00 aan een minderjarige toekomst. Dit vereiste staat in de artikelen 1:345 lid 2 en 1:350 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek.
De BEM clausule rekening zien wij in de volgende gevallen:
Een aanrijding, hondenbeet of ongeluk thuis, ook kinderen kunnen te maken krijgen met letselschade. Bijvoorbeeld omdat ze tijdens het spelen de weg oprennen en aangereden worden. Of op weg naar school betrokken raken bij een fietsongeluk.
Maar ook door een hondenbeet kan er letsel ontstaan met schade tot gevolg. Er is dan sprake van letselschade.
In bijna alle gevallen kunnen kinderen bij letsel een schadevergoeding ontvangen. Maar ook u als ouder van een kind met letsel heeft recht op een vergoeding van gemaakte kosten en soms ook op affectieschade en shockschade.
Is uw kind aangereden door een auto of als fietser aangereden door een scooter? Altijd als er een motorvoertuig betrokken is bij het ongeval van een kind, dient de bestuurder van de auto, scooter of vrachtwagen de letselschade te vergoeden.
Dit recht op schadevergoeding bij een aanrijding is opgenomen in de wet en wel in artikel 185 van de Wegenverkeerswet. Hierin staat dat bij een aanrijding tussen een kind en een motorvoertuig de letselschade van het kind (en u als ouder) vergoed moet worden door de verzekeraar van het motorrijtuig
Is uw kind aangereden en wilt u hulp bij het verhalen van de letselschade en de door u gemaakte kosten voor uw kind? Of wilt u meer informatie over de BEM clausule? Neem dan contact op met onze letselschade advocaten. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.
Is uw kind gebeten door een hond? Als uw kind door de hondenbeet letsel heeft opgelopen, dan is er recht op een vergoeding van alle gemaakte kosten en geleden schade. Het gaat dan om de schade van uw kind, maar ook om kosten die u gemaakt heeft. Denk aan reiskosten, maar ook aan een vergoeding omdat u uw kind verzorgt en hiervoor vrij opgenomen hebt.
De hondenbezitter is aansprakelijk voor de letselschade van uw kind en uw schade. Dit staat in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. Dit artikel gaat over aansprakelijkheid voor dieren.
Onze letselschade advocaten helpen u graag bij het verhalen van de schade als uw kind gebeten door een hond is.
Als ouder van een kind met letsel kan er ook recht zijn op affectieschade of shockschade. Dit is het geval als er sprake is van ernstig letsel of bij overlijden.
Aanspraak op affectieschade is er als er sprake is van dermate ernstig letsel dat er sprake is van blijvend letsel met blijvende invaliditeit. Ook bij overlijden van een kind wordt affectieschade vergoed. Onze letselschade advocaten informerenΒ graag en helpen u ook bij het verkrijgen van een vergoeding van affectieschade.
Het kan zijn dat u getuige bent van het ongeluk of de hondenbeet waar uw kind slachtoffer van is. Of dat u op een andere manier direct geconfronteerd bent met de gevolgen van het ongeluk. Dit is bijvoorbeeld het geval als u direct na het ongeluk uw kind in het ziekenhuis ziet.
De beelden die u van het ongeluk heeft kunnen u enorm emotioneren en ook in de weg zitten in uw dagelijks leven. Er is dan wat wij in de juridische wereld noemen een erkend psychiatrisch ziektebeeld.
In het geval u het ongeluk gezien heeft of hiermee direct geconfronteerd bent heeft u recht op shockschade. De enige voorwaarde is dat een arts (dit mag ook de huisarts zijn) verklaard dat er sprake is van een erkend psychiatrisch ziektebeeld.
Is uw kind aangereden of slachtoffer van een hondenbeet en is er recht op een schadevergoeding? Dan is een BEM rekening met BEM clausule verplicht. Onze letselschade juristen en letselschade advocaten adviseren u en helpen ook gratis bij het verhalen van de letselschadevergoeding.
"*" geeft vereiste velden aan
Lijdt uw kind letselschade als gevolg van een bijtincident met een hond of een aanrijding? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos.
Bedankt voor je bericht. Een van onze letselschade specialisten neemt zo spoedig mogelijk contact met u op. Liever direct een letselschade jurist aan de telefoon? Bel 0800 278 4626 (gratis).
kunnen u de hoogst mogelijke rechtsbijstand verlenen door het hoge opleidingsniveau en de permanente nascholing van de letselschade specialisten verbonden aan ons letselschade bureau. Indien nodig schakelen wij voor het verhalen van uw letselschade gratis een advocaat letselschade in.
Wilt u uw letselschade verhalen? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, gaan uw letselschade berekenen en verhalen uw schade inclusief het smartengeld op de aansprakelijke partij.
doen er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen bij letselschade na een ongeval. U wordt altijd geholpen door de beste letselschade advocaten van Nederland. Advocaten met ruime ervaring en een uitmuntende kennis op het gebied van letselschade.
Al meer dan 3000 letselschadeslachtoffers gingen u voor. U leest hier wat deze cliΓ«nten van onze letselschade specialisten vinden!