Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Letselschade berekenen met smartengeld calculator

Wilt u weten op welk bedrag aan smartengeld u recht heeft? Dan hebben wij de volgende informatie van u nodig:

 • het letsel dat u aan het ongeluk over hebt gehouden
 • de beperkingen op het gebied van hobbies, werk enz.

 

Op grond hiervan berekenen wij met onze letselschade calculator uw letselschade. Stuur ons uw antwoorden via ons contactformulier en zet in het onderwerp "letselschade calculator" en u ontvangt van ons direct het smartengeldbedrag wat u kunt claimen

Gratis letselschade berekening met de letselschade calculator

Het berekenen van het smartengeld met de smartengeld calculator is voor u geheel kosteloos. Deze service bieden wij namelijk gratis aan.

Bent u slachtoffer van een verkeersongeluk, bent u gebeten door een hond of slachtoffer van een arbeidsongeval? Dan kunnen wij ook gratis de volledige letselschade berekenen en geheel kosteloos voor u verhalen op de aansprakelijke partij.

Bij het berekenen van smartengeld en overige letselschade bedragen wordt gekeken naar de schadeposten die op uw situatie betrekking hebben. Hieronder vindt u alle letselschade bedragen die bij schadevergoeding eisen een rol spelen

Wat is smartengeld?

Als u aan een ongeluk verwondingen of klachten over heeft gehouden en een ander is hiervoor aansprakelijk, dan kunt u schadevergoeding eisen. Smartengeld maakt onderdeel van deze letselschadevergoeding.

Een smartengeldvergoeding betreft alle schadeposten die niet op geld te waarderen zijn. Hierbij kunt u denken aan:

 • pijnklachten, bijvoorbeeld als gevolg van een breuk of nekklachten bij whiplashletsel
 • angstklachten, zoals verkeersangst na een aanrijding of angst voor honden na een hondenbeet
 • ontsierende littekens waardoor verdriet en onzekerheid is ontstaan
 • verdriet, boosheid en frustratie na een ongeluk
 • psychische klachten zoals een post traumatische stress stoornis

Hoe bereken je smartengeld met de smartengeld calculator?

Smartengeld berekenen in Nederland gebeurt door middel van het analyseren van rechtszaken uit het verleden waarin een smartengeldvergoeding is uitgekeerd. Deze gerechtelijke uitspraken zijn samengevoegd in de Smartengeldgids.

Op basis van de Smartengeldgids onderzoeken wij welk bedrag aan smartengeld recht doet aan uw situatie. U ontvangt hiervan van ons een rapportage met daarin de letselschadezaak welke de basis vormt voor het smartengeld in uw bijzondere situatie.

Uiteraard is een uitspraak uit de smartengeldgids nooit helemaal passend. Dit doen onze letselschade juristen voor u!

Andere schadeposten bij letselschade

Smartengeld is een van de schadeposten waar u bij aansprakelijkheid recht op heeft. Naast deze immateriële schade, zoals smartengeld ook wel genoemd wordt, bestaat er ook nog materiële schade.

Materiële schadeposten zijn alle letselschade bedragen die op geld waardeerbaar zijn. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen kosten en schade.

Kosten zijn bijvoorbeeld het verplicht eigen risico dat u door een ongeluk kwijt bent, maar ook andere medische kosten zoals kosten van de fysiotherapeut voor de behandeling van whiplash klachten of de psycholoog bij verkeersangst of herbelevingen.

Andere kosten die u maakt na een ongeluk zijn:

 • reiskosten
 • kosten voor hulp in het huishouden
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • onderhoudskosten van uw huis en/ of tuin
 • reparatie- en vervangingskosten van bijvoorbeeld een telefoon of kleding

 

Bij schade gaat het voornamelijk om inkomensschade door arbeidsongeschiktheid, pensioenschade en een studievertraging.

Gratis hulp van een letselschade jurist

Is een ander aansprakelijk voor uw letselschade? Bijvoorbeeld bij een kop-staart botsing, bij werkgeversaansprakelijkheid of bij een hondenbeet? Dan is er recht op een schadevergoeding, maar ook op gratis hulp van een letselschade bureau.

Kiest u voor ons letselschadebureau, dan wordt u altijd bijgestaan door een letselschade jurist met een Universitaire opleiding. En komen wij er met de letselschade verzekering niet uit? Geen nood, dan schakelen wij gratis een letselschade advocaat voor u in. Ons letselschade bureau is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, 1 van de enige in letselschaderecht gespecialiseerde advocatenkantoren in Nederland.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade berekenen

Smartengeld calculator

Bent u betrokken bij een ongeluk en lijdt u hierdoor schade? Een van de schadeposten is het smartengeld. In het geval van verwondingen of medische klachten heeft u hier altijd recht op en wij claimen uw smartengeldvergoeding gratis voor u!