Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Ik heb een aanrijding gehad, niet mijn schuld!

Ik heb een aanrijding gehad en het is niet mijn schuld! Iedere dag vinden er buiten iemand schuld om verkeersongelukken plaats. Het verkeersslachtoffer heeft dan recht op een letselschadevergoeding.

Een schadevergoeding na een aanrijding claimen is niet eenvoudig. Gelukkig wordt u bij ons gratis geholpen door een letselschade advocaat om uw letselschade te verhalen.

Ik heb een aanrijding gehad en het is niet mijn schuld, wat nu?

U bent buiten uw schuld aangereden, bijvoorbeeld omdat iemand bij een kettingbotsing bij u achterop is gereden. Of als gevolg van het niet geven van voorrang.

Indien u een aanrijding gehad heeft en het is niet uw schuld, dan is een aantal zaken belangrijk. Want alhoewel u wellicht denkt: "ik heb een aanrijding gehad en het is niet mijn schuld", als de tegenpartij hier anders over denkt, dan is het aan u te bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is.

Als u derhalve aangereden bent, dan is het verstandig dat u genoeg bewijsmiddelen heeft om te bewijzen dat de andere bestuurder schuldig is aan het ongeluk. U voldoet onder andere aan deze bewijslast indien u:

 • een schadeformulier invult
 • foto's maakt van het ongeluk
 • getuigen om een verklaring vraagt
 • uw letsel laat beoordelen door een arts, met name bij whiplash symptomen als nekklachten
 • een letselschade advocaat van ons letselschade bureau inschakelt die u kan helpen

Ik ben aangereden en het is niet mijn schuld, hoe claim ik schade?

Staat vast dat u een aanrijding gehad heeft en deze niet te wijten is aan uw schuld? Dan kunt u schadevergoeding eisen. Een schadeclaim indienen doet u door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin dienen een aantal dingen in opgenomen te worden:

 • datum en tijd van de aanrijding
 • toedracht van het ongeluk
 • rechtsgrond
 • waarom de tegenpartij aansprakelijk is.
 • stuiting van de verjaring

 

Kiest u voor de gratis rechtsbijstand van een letselschade specialist van ons kantoor, dan stellen wij de aansprakelijkheidsbrief op. Daarnaast regelen wij een voorschot op uw letselschadevergoeding, onderhandelen wij met de letselschade jurist van de verzekeraar en zorgen wij ervoor dat u een maximale slotuitkering van uw schadebedrag ontvangt.

Een aanrijding gehad en niet mijn schuld, waar heb ik recht op?

Heeft u een aanrijding gehad buiten uw schuld om, dan kunt u:

 

Onder schadevergoeding bij letselschade vallen alle kosten die u maakt, maar ook overige schade zoals inkomensschade. Daarnaast is er recht op een vergoeding voor de immateriële schade die u door een ongeluk lijdt, dit wordt smartengeld genoemd.

Kosten en schade zijn materiële schadeposten. Hieronder vallen onder andere medische kosten die u na een auto ongeluk of fietsongeluk maakt, loonschade en pensioenschade, een studievertraging en kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname en voor hulp in het huishouden thuis.

Alle letselschade bedragen waar u aanspraak op kunt maken worden door onze letselschade juristen en advocaten opgenomen op een schadestaat. Op basis daarvan kunnen wij dan een schadevergoeding vorderen.

Naast een vergoeding voor alle kosten die u maakt en schade die u lijdt, kunt u ook zelf een letselschade specialist kiezen die namens u gratis de schade als gevolg van de aanrijding verhaald. Deze mogelijkheid is opgenomen in de wet.

Gratis letselschade berekenen

Letselschade berekenen is niet eenvoudig. Daarnaast kan er over de hoogte van de schadevergoeding discussie ontstaan met de tegenpartij. Kiest u voor de gratis hulp van ons letselschade bureau, dan neemt de letselschade expert van dit kantoor het letselschade berekenen op zich. Daarnaast regelt een belangenbehartiger een voorschot op uw letselschade en doet deze nog veel meer. Eigenlijk doen wij alles wat er nodig is om ervoor te zorgen dat u volledig schadeloos gesteld wordt.

Het recht op gratis rechtsbijstand bij letselschade is opgenomen in artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek (BW). Hierin staat dat onderdeel van de letselschade vergoeding ook de kosten van rechtsbijstand zijn.

Gratis hulp van ons letselschade bureau

Heeft u een aanrijding gehad buiten uw schuld om? Ons letselschade bureau helpt u gratis en altijd 100% kosteloos.Neem voor vragen, een kosteloos letselschade advies of gratis hulp bij het claimen van uw letselschade contact met ons op. Dit kan telefonisch (0800 278 4626) of via ons contactformulier. Wij helpen u graag.

Waar vind ik jullie letselschade bureau?

Als u schade lijdt als gevolg van een aanrijding, dan is het logisch dat u voor het verhalen van letselschade niet te ver wilt rijden. Daarom is het fijn om te weten dat ons letselschade bureau inmiddels meer dan 15 bezoeklocaties door heel Nederland heeft.

Het is niet prettig om met letsel naar een letselschadebureau te moeten reizen. Daarom komt een letselschade jurist of letselschade advocaat van ons kantoor gewoon bij u thuis voor een uitgebreide intake. Samen brengen wij het letsel in kaart en de schade die u door dit letsel lijdt. Vervolgens gaat onze letselschade expert direct voor u aan de slag!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland