Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
100% kosteloze hulp bij letselschade

Blijvende invaliditeit bij letselschade

Heeft u blijvend letsel aan een ongeluk overgehouden, dat wordt door letselschade specialisten ook wel "blijvende invaliditeit" genoemd. De medisch adviseur van uw letselschade jurist gaat dan een percentage hiervan berekenen.

Het berekenen van een percentage blijvende invaliditeit is van belang voor het vaststellen van arbeidsongeschiktheid of het bepalen van beperkingen op het gebied van bijvoorbeeld het huishouden of werk. Het percentage blijvende invaliditeit is ook belangrijk voor het vaststellen van het smartengeld. Hierbij geldt hoe hoger het percentage, hoe hoger uw smartengeldvergoeding.

Wat is blijvende invaliditeit?

Een ongeluk kan grote gevolgen hebben, zeker als u blijvend letsel aan het ongeluk heeft overgehouden. Uw leven veranderd dan voorgoed.

Is het letsel veroorzaakt door toedoen van een ander, dan kunt u voor de gevolgen van het ongeluk een schadevergoeding eisen. Daarbij kunt u zich gratis laten adviseren door een letselschade jurist. Dit is verstandig omdat u dan zeker weet dat uw letselschade volledig vergoed wordt. Zeker bij blijvend letsel (blijvende invaliditeit) is dit belangrijk omdat een deel van uw letselschade in de toekomst ligt. Bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid.

Heeft u blijvend letsel aan een ongeluk overgehouden, dan spreken medisch adviseurs van letselschade juristen en verzekeraars over 'blijvende invaliditeit'.

Laat bij blijvende invaliditeit uw letselschadevergoeding claimen

Bij Letselschade Kompas werken ervaren en deskundige letselschade juristen. Ook beschikken wij over een eigen medisch adviseur. Deze zal op basis van uw medisch dossier en een persoonlijk gesprek met u het percentage blijvende invaliditeit berekenen. Dit is belangrijk voor het vaststellen van:

 • eventuele arbeidsongeschiktheid
 • de mate waarin u in het huishouden beperkt bent
 • het vaststellen van een beperking op het gebied van onderhoud
 • uw smartengeldvergoeding

 

Wilt u weten op welke letselschadevergoeding u recht heeft? Neem dan contact op met een letselschade jurist van ons letselschadebureau. Wij helpen graag en altijd 100% kosteloos.

Voorbeelden blijvende invaliditeit

Van blijvende invaliditeit wordt gesproken als u bij een aanrijding of bedrijfsongeluk letsel oploopt wat niet meer (volledig) herstelt. Dit letsel kan grote gevolgen voor u meebrengen. Bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid of het niet meer kunnen uitoefenen van hobby's.

Bij blijvende invaliditeit kan gedacht worden aan:

 • chronische whiplash symptomen
 • niet aangeboren hersenschade
 • een dwarslaesie
 • amputatie
 • beschadiging van zenuwen
 • artrose
 • doofheid
 • blindheid
 • een beenlengteverschil
 • blijvende klachten na een breuk
 • posttraumatische stress stoornis

 

Door blijvend letsel of blijvende invaliditeit bent u beperkt in uw dagelijkse bezigheden of kunt u deze in het geheel niet meer uitvoeren. U heeft dan hulp nodig van anderen. Dit is voor u persoonlijk erg pijnlijk en levert schade op. Is het letsel veroorzaakt door een derde, dan kunt u hiervoor iemand aansprakelijk stellen en schadevergoeding eisen.

Onze letselschade specialisten helpen u graag bij het verhalen van letselschade bij blijvende invaliditeit. Neem contact met ons op voor een gratis letselschade advies en herhalen van uw letselschade bij blijvende invaliditeit.

Blijvende invaliditeit berekenen

Het berekenen van blijvende invaliditeit gebeurt door de medisch adviseur. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een gids, de 'American Medical Association Guides (afgekort AMA-guides)'. Hierin staat welk percentage blijvende invaliditeit bij het gemis van een bepaalde lichaamsfunctie hoort.

Stel iemand houdt aan aanrijding van achteren chronische whiplash klachten over. Ook verlies hij hierbij een vinger door crush letsel. In de AMA guide staat welk percentage geldt voor een chronische whiplash en het gemis van een vinger. Bijvoorbeeld 3% voor de whiplash klachten en 4% voor het gemis van de vinger.

Wilt u het percentage blijvende invaliditeit laten berekenen? Neem dan contact met ons op en wij vragen onze medisch adviseur een berekening te maken.

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Een letselschade vergoeding bestaat uit veel verschillende letselschade bedragen. De meest voorkomende materiële letselschade bedragen zijn:

 • inkomensschade
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • medische kosten
 • hulp in het huishouden
 • onderhoudskosten
 • (extra) kinderopvang
 • reparatiekosten en vervangingskosten

 

Wilt u uw letselschade berekenen? Neem dan contact op met onze letselschade specialisten. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Wat te doen bij een ongeluk?

Een aanrijding van achteren of frontale botsing, bij een auto ongeluk komt er veel op u af. Zeker bij blijvende invaliditeit. Een vraag die wij dan ook vaak krijgen is wat te doen bij een auto ongeluk.

Is u een ongeluk met de auto overkomen? Loop dat deze checklist af. U weet dan zeker dat u een letselschade vergoeding kunt claimen:

 1. vul altijd een schadeformulier in
 2. laat het schade- aanrijdingsformulier door beide partijen ondertekenen
 3. schrijf namen en contactgegevens van getuigen op
 4. laat uw letsel beoordelen door een arts, zeker bij whiplash klachten
 5. maak foto's van de ongeval locatie
 6. schakel zo snel mogelijk een letselschade jurist in van ons letselschadekantoor. Wij kunnen dan direct voor u aan de slag gaan.
Wat betekent het als je droomt over een auto ongeluk?

U kunt bij een ongeluk gewond raken. Naast dit lichamelijke letsel kan een ongeluk ook psychische klachten met zich meebrengen. Zo kunt u herbelevingen hebben. Maar wat betekent het als je droomt over een auto ongeluk?

Het komt geregeld voor, herbelevingen, angstklachten en zelfs concentratieverlies en vermoeidheid. Dit betekent dat u mogelijk een post traumatische stress stoornis heeft, afgekort PTSS.

Een PTSS kan tot grote beperkingen leiden, zelfs arbeidsongeschiktheid bij PTSS is mogelijk. Gelukkig is een post traumatische stress stoornis wel goed te behandelen met EMDR. Onze medisch adviseur helpt u hier bij.

Blijven de klachten, zoals angstklachten na een kettingbotsing of angst voor honden na een hondenbeet? Dan is er sprake van blijvende invaliditeit.

Bedrijfsongeval, wie betaalt de kosten?

Als gevolg van een bedrijfsongeval maakt u veel kosten. Voorbeelden zijn het eigen risico, kosten voor huishoudelijke hulp en reiskosten. De vraag is echter bij een bedrijfsongeval, wie betaalt de kosten?

In de wet is uitgemaakt dat in beginsel de werkgever de kosten van een bedrijfsongeval betaalt. Daarnaast dient ook inkomensschade betaalt te worden, inclusief de pensioenschade!Heeft u een andere vraag of wilt u hulp bij het indienen van een letselschade claim? Onze letselschade advocaten helpen u graag.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland