Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Bij letselschade

Directe schade afhandeling

In Nederland heb je als letselschadeslachtoffer recht op gratis hulp van een letselschade jurist. Dit is een doorn in het oog van verzekeraars die deze kosten moeten voldoen. Daarom willen zij het systeem van directe schade afhandeling invoeren.

Bij directe schade afhandeling handelt de eigen verzekeraar bij een verkeersongeval de letselschade claim af en kom je dus tegenover je eigen verzekeraar te staan.... zonder de benodigde kennis. Een slecht idee, zo vinden wij!

Wat is directe schade afhandeling?

Directe schade afhandeling betekent dat uw eigen autoverzekering bij een verkeersongeluk uw letselschade gaat vergoeden. Zij berekenen uw letselschade en keren deze aan u uit. Vervolgens regelt uw eigen autoverzekeraar of scooterverzekering de schade met de aansprakelijkheidsverzekering van de persoon die u aangereden heeft.

Bij directe schade afhandeling is er geen letselschade jurist of letselschade advocaat nodig om u te helpen. U regelt immers de schade rechtstreeks met uw eigen verzekering.

Het doel van directe schade afhandeling is niet dat uw eigen verzekeraar u rechtsbijstand verleend bij het verhalen van de letselschade op de aansprakelijke partij, maar zelf uw schade betaalt. U dient dus zelf met de eigen verzekeraar te onderhandelen over de hoogte van de schadevergoeding. En dat zonder rechtsbijstand!

Recht op gratis hulp van een letselschade jurist

Als u nu nog slachtoffer bent van een verkeersongeval, dan kunt u gratis een letselschade advocaat of letselschade jurist inschakelen om u te helpen bij het claimen van letselschade. Dit recht op een gratis letselschade advocaat is opgenomen in de wet en wel in artikel 6:96 BW.

Een letselschade jurist heeft veel kennis van letselschaderecht. Dit is ook nodig om u goed bij te kunnen staan tegenover de aansprakelijkheidsverzekeraar van de persoon die het verkeersongeluk heeft veroorzaakt. Want bij een verzekeraar werken ervaren letselschade juristen met maar 1 doel, de letselschadevergoeding zo laag mogelijk te houden.

Juist om deze reden is het belangrijk dat u zich kunt laten bijstaan door een letselschade jurist als u als verkeersslachtoffer schade lijdt door een auto ongeluk, scooterongeluk of als u als fietser aangereden bent.

Wat is nu het gevaar van directe schade afhandeling?

Waar u nu nog samen met uw belangenbehartiger de verzekeraar van de tegenpartij aansprakelijk stelt en uw letselschade jurist uw letselschade voor u verhaald, wordt deze laatste bij directe schade afhandeling geëlimineerd. Immers, u regelt zelf met uw eigen verzekeraar de schade.

Nogmaals, het is niet zo dat uw verzekeraar u rechtsbijstand verleend bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en voor u een letselschade claim indient. De eigen verzekeraar betaalt de schade direct aan u en voert vervolgens regres op de verzekeraar van de schuldige partij. Feitelijk is de eigen verzekeraar uw tegenpartij geworden.

Het gevaar is nu dat u alleen tegenover uw verzekeraar komt te staan. Bij de directe schade afhandeling berekend de eigen verzekeraar de hoogte van de schade en keert deze uit. Zonder dat u de juistheid van het schadebedrag door een letselschade jurist kunt laten controleren. U bent geheel overgeleverd aan de eigen verzekeraar, die eigenlijk uw tegenpartij is!

Waarom een letselschade jurist inschakelen?

Bij directe schade afhandeling heeft u geen hulp van een letselschade jurist of letselschade advocaat. U regelt zelf met de verzekeraar uw letselschade. Maar waarom is het nu zo belangrijk om een letselschade jurist in te schakelen?

Letselschade verhalen is belangrijk, maar niet eenvoudig. Want wat betekent een verkeersongeluk nu voor u? Dan moet u niet alleen denken aan vandaag en morgen, maar ook aan de verre toekomst. Want letsel kan in de toekomst ook nog voor klachten geven. En als niet al uw letselschade vergoed wordt, dan blijft u met schade zitten die u zelf moet dragen.

Kiest u voor een letselschade jurist van ons letselschadebureau, dan staan wij u tijdens het gehele letselschade traject bij. Wij zijn daarbij onafhankelijk en hebben diverse specialisten die ons helpen bij het begroten van uw schade, zoals medisch adviseurs en arbeidsdeskundigen.

Wat doet een letselschade jurist?

Een letselschade jurist doet meer dan alleen maar letselschade claimen. Daarom is het ook zo belangrijk dat u bij een ongeluk wordt bijgestaan door een belangenbehartiger. Wij zijn onafhankelijk en partijdig en zullen er dus alles aan doen om uw letselschade volledig te verhalen.

Kiest u niet voor directe schade afhandeling maar voor een letselschade specialist van ons kantoor, dan:

 • onderzoeken wij wie schuldig is bij een aanrijding
 • gaan wij voor u de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • regelen wij direct een voorschot op uw letselschadevergoeding
 • voeren wij de discussies met de aansprakelijkheidsverzekeraar
 • schakelen wij altijd een medisch adviseur voor u in voor de beste medische behandelingen
 • roepen wij bij arbeidsongeschiktheid de hulp van een arbeidsdeskundige in
 • onderhandelen wij over de hoogte van de schadevergoeding
 • zorgen wij voor een maximale slotbetaling van uw letselschadevergoeding
 • regelen wij met eventuele voorbehouden dat u in de toekomst indien nodig terug kunt komen op de schaderegeling.
Gratis hulp van een letselschade jurist bij u in de buurt!

Ons advies is om nooit akkoord te gaan met directe schade afhandeling met de eigen verzekeraar. Schakel in plaats daarvan altijd een eigen letselschade jurist in. Het is gratis en u weet zeker dat u wordt geholpen door een onafhankelijke en partijdige (voor u) letselschade expert.

U vindt onze letselschade juristen door heel Nederland. Daarnaast maken wij onderdeel uit van Brugman Letselschade Advocaten. Indien nodig schakelt ons letselschade bureau daarom gratis een letselschade advocaat in.

Wilt u ook gratis juridische hulp bij letselschade? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op de button en wij nemen direct contact met u op.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Wij

zijn geen gemiddeld letselschadebureau. Wij onderscheiden ons doordat u bij ons altijd geholpen wordt door een ervaren en gespecialiseerde letselschade advocaat. Ons letselschade bureau is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten.

Wij stellen onze letselschade specialisten graag aan u voor en helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade na een verkeersongeluk, bedrijfsongeval of hondenbeet.

Wij