Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Letselschade door een auto ongeluk, wat nu?

U bent betrokken geraakt bij een auto ongeluk en bent hierbij gewond geraakt. Hierdoor maakt u kosten en lijdt u schade. Onze letselschade specialisten verhalen uw letselschade na een auto ongeluk gratis voor u. Wij regelen alles zodat u zich kunt richten op uw revalidatie en een maximaal herstel.

Als u bent aangereden, dan wilt u natuurlijk weten hoe u uw schade vergoed kan krijgen. Het kan dan gaan om autoschade, maar ook om letselschade. Hiervan is sprake als u bij het auto ongeluk gewond bent geraakt en hierdoor schade lijdt. Denk aan het verplicht eigen risico, maar ook aan inkomensschade.

Als u als bestuurder of passagier een auto botsing meemaakt, dan kunt u door de klap letsel oplopen. Bij een auto ongeluk komen vaak nekklachten voor. In het begin lijkt het met deze klachten mee te vallen, maar nekpijn en whiplashklachten kunnen verergeren. Ook kunnen er andere whiplash symptomen bijkomen. Zo kunnen nekklachten uitmonden in een whiplash.

Bij een auto ongeluk kunt u uiteraard allerlei soorten letsel oplopen. De meest voorkomende letsels zijn:

 

Bij een auto ongeluk kunt u de letselschade claim rechtstreeks bij de verzekeraar van de tegenpartij indienen. Auto's zijn namelijk verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Uw letselschade wordt dan altijd vergoed! Is er sprake van doorrijden na een ongeval? U kunt dan letselschade claimen op het Waarborgfonds Motorverkeer!

Letselschade na een auto ongeluk

Welke verwondingen of klachten u ook aan het ongeluk heeft overgehouden, u moet hiervoor onder medische behandeling. Hierdoor maakt u kosten. Maar er kan ook sprake zijn van andere schadeposten. Onze letselschadejuristen claimen uw letselschade na een auto ongeluk snel en regelen direct een voorschot op de letselschade voor u.

In deze bijdrage leest u alles over schadevergoeding na een auto ongeluk. U leest een antwoord op deze en ander vragen;

 • wat te doen bij een auto ongeluk?
 • Wie is aansprakelijk?
 • Een eenzijdig ongeval, wat nu?
 • wat is letselschade?
 • wat valt onder letselschade?
 • hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt?
 • voorschot letselschade hoe lang duurt dag?
 • wat doet een letselschade advocaat?
 • wat kost een letselschade advocaat?

 

Lijdt u schade door een aanrijding? Onze letselschade juristen en letselschade advocaten helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij geven u een gratis letsel advies en claimen uw letselschade 100% kosteloos

Uw letselschade claimen na een auto ongeluk

Indien u gewond bent geraakt bij een auto ongeluk, dan is de kans groot dat u door uw verwondingen schade lijdt. Schade door letsel wordt letselschade genoemd. Letselschade claimen kan bij een auto ongeluk rechtstreeks op de verzekeraar van de auto die de auto botsing veroorzaakt heeft.

Wij claimen uw letselschade kosteloos

“Kosteloos letselschade laten claimen door een advocaat, hoe kan dat?” is een vraag die onze letselschade specialisten vaak krijgen. Toch is het waar, wij claimen uw letselschade volledig kosteloos! De kosten van rechtsbijstand worden namelijk betaald door de aansprakelijke partij. Deze stellen wij ook aansprakelijk voor alle kosten die u moet maken!

Het voordeel van een letselschade jurist is:

 • dat u zich kunt richten op uw herstel
 • u niet hoeft te discussiëren met de verzekeraar
 • u loopt geen risico dat u blijft zitten met toekomstige letselschade
Wat te doen bij een auto ongeluk?

Als u betrokken bent geraakt bij een auto ongeluk, dan zijn er een aantal dingen belangrijk. Daarom geven wij u de volgende tips als u gewond bij een auto ongeluk bent geraakt:

 • breng eerst uzelf en anderen in veiligheid
 • vul ter plaatse het schadeformulier in
 • laat het schade-aanrijdingformulier ondertekenen
 • bel zo nodig de politie
 • schrijf gegevens van getuigen op
 • maak met uw smartphone foto’s van het ongeval
 • regel geen schade ter plaatse
 • schakel de hulp van een letselschade jurist of letselschade advocaat in
Wie is aansprakelijk bij een auto ongeluk?

Wie aansprakelijk is bij een auto ongeluk vinden wij in een aantal wetten. Is er bijvoorbeeld sprake van een kop-staart botsing of een kettingbotsing, dan vinden wij het antwoord op de vraag wie aansprakelijk is in artikel 19 van het reglement verkeersregels en verkeerstekens. Hierin staat dat een bestuurder voldoende afstand moet houden op zijn voorganger om een achterop aanrijding te voorkomen.

Uit artikel 19 van het reglement verkeersregels en verkeerstekens kan dus worden afgeleid dat de persoon die achterop rijdt aansprakelijk is. Bij een kop-staart botsing of een kettingbotsing is dus de bestuurder die u van achteren aanrijdt aansprakelijk. Daarbij kan overigens de letselschade claim direct bij de WAM- verzekeraar van de veroorzaker van het auto ongeluk ingediend worden.

Bij andere auto botsingen dan een kop-staart botsing of een kettingbotsing is artikel 6:162 BW doorslaggevend. Op basis van dit wetsartikel is de persoon die de verkeersfout maakt aansprakelijk.

Een eenzijdig ongeval, wat nu?

Soms is er niemand om bij een auto ongeluk aansprakelijk te stellen. Dit is het geval bij een eenzijdig ongeval of omdat u zelf achterop bent gereden bij iemand. Dit betekent echter niet dat u dan geen recht heeft op een letselschade vergoeding.

Bij een eenzijdig ongeval gaat het bijvoorbeeld om een auto ongeluk door gladheid waardoor u tegen de vangrail rijdt. Of omdat u de macht over het stuur verliest en in de berm of tegen een boom rijdt. De letselschade die u hierdoor lijdt kan geclaimd worden op de schade inzittendenverzekering. Bij veel mensen maakt de svi- verzekering deel uit van de autoverzekering. Omdat de toedracht bij de svi verzekering geen rol speelt, heeft u altijd recht op een letselschade vergoeding.

Ook bij een eigen verkeersfout kan er een beroep gedaan worden op de svi- verzekering. Passagiers kunnen letselschade claimen bij de WAM- verzekeraar van de auto.

Aanrijding van achteren, wie is schuldig?

Bestuurders van een motorvoertuig moeten voldoende afstand houden op een voorganger. Dit staat in artikel 19 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens. Bij een aanrijding van achteren is de bestuurder die achterop is gereden dus aansprakelijk.

Bij een aanrijding van achteren is het de achterste auto, scooter of motor niet altijd aansprakelijk. Remt het voorste voertuig plotseling zonder enige reden, dan zal dit voertuig de schade van de achterop gereden bestuurder moeten compenseren.

Van achteren aangereden: kop-staart botsing en kettingbotsing

Bent u van achteren aangereden? Dan is het achterste voertuig dus in beginsel aansprakelijk. Als u van achteren aangereden bent en er zijn 2 auto’s bij de auto botsing betrokken, dan spreken wij over een kop-staart botsing. Het kan echter ook voorkomen dat er 3 of meer auto’s bij het auto ongeluk betrokken zijn. Er is dan sprake van een kettingbotsing. Een kettingbotsing zien wij met name op de snelweg als iemand op een file inrijdt.

Wat is letselschade?

Indien u bij een aanrijding gewond bent geraakt, dan heeft u recht op letselschade, maar wat is letselschade eigenlijk en wanneer heb je er recht op?

Letselschade is de schade die u als bestuurder of passagier lijdt als u bij een auto ongeluk gewond bent geraakt en als gevolg van het letsel schade lijdt. Het bestaat enerzijds uit alle kosten die u maakt en inkomensschade. Naast deze materiële schade bestaat letselschade uit smartengeld, een vergoeding voor pijnklachten, angstklachten en psychische klachten.

Wat valt onder letselschade?

De volgende schadeposten vallen onder de te claimen letselschade:

Hoe lang duurt het voordat je schadevergoeding krijgt?

Een letselschadezaak behandelen kost tijd. Bij licht letsel gaat het om enkele weten tot enkele maanden. Bij zwaar letsel kan het jarenlang duren voordat een letselschade traject is afgerond.

Omdat u wel direct schade lijdt na een auto ongeluk, zorgt uw letselschade jurist van Letselschade Kompas ervoor dat u een voorschot op uw letselschade ontvangt. De hoogte voorschot bij letselschade hangt af van een aantal zaken, bijvoorbeeld of uw inkomensverlies heeft.

Uw letselschade jurist van Letselschade Kompas zorgt er dan voor dat uw inkomensverlies continu geclaimd wordt bij de letselschade verzekeraar. Wij vragen een voorschot letselschade net zo vaak voor u aan als nodig, tot het moment uw volledige letselschade claim geregeld is.

Wat doet een letselschade advocaat?

Bij een letselschade bureau wordt u bij uw letselschade claimen bijgestaan door een letselschade jurist. Bij Letselschade Kompas wordt u altijd geholpen door een letselschade advocaat. Letselschade Kompas is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een van de meest bekende advocatenkantoren gespecialiseerd in letselschade claimen voor slachtoffers van een een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet.

Een letselschade advocaat staat u tijdens het gehele letselschade traject bij:

 • de aansprakelijkstelling wordt opgesteld
 • de tegenpartij wordt aansprakelijk gesteld
 • een voorschot letselschade wordt geclaimd
 • er wordt een schadestaat opgesteld
 • onderhandelingen met de verzekeraar
 • maximaal letselschade claimen
Wat kost een letselschade advocaat?

Bent u betrokken geraakt bij een aanrijding en hierbij letsel opgelopen? Schakel dan een letselschade advocaat van Letselschade Kompas in voor het letselschade claimen op de aansprakelijke persoon. Wij helpen u altijd 100% kosteloos. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier het contactformulier in.

Een letselschade advocaat van ons kantoor helpt u dus kosteloos bij letselschade claimen. Dit is mogelijk omdat wij onze kosten verhalen op de aansprakelijke partij. Daarom kunnen wij u garanderen dat wij kosteloos uw letselschade claimen na een auto ongeluk.

Letselschade Kompas werkt door heel Nederland. Dus of u nu een letselschade advocaat in Amsterdam, een letselschade advocaat in Rotterdam of elders in Nederland een letselschade advocaat zoekt, u kunt altijd bij ons terecht!

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Wat te doen na een auto ongeluk met letsel?

Letselschade door een auto ongeluk, wat nu?

U bent betrokken geraakt bij een auto ongeluk en bent hierbij gewond geraakt. Hierdoor maakt u kosten en lijdt u schade. Onze letselschade specialisten verhalen uw letselschade na een auto ongeluk gratis voor u. Wij regelen alles zodat u zich kunt richten op uw revalidatie en een maximaal herstel.