Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade door een eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval kunt u verwondingen of klachten oplopen. Er is in dit geval geen partij aansprakelijk voor de schade die u lijdt. Toch zijn er meerdere mogelijkheden om letselschade te verhalen bij een eenzijdig verkeersongeval, voor de bestuurder als passagiers!

Onze letselschade juristen geven u graag een gratis letselschade advies. Indien gewenst claimt ons letselschade bureau kosteloos uw letselschade na een auto ongeluk.

Wilt u weten hoe het kan dat wij gratis juridische hulp kunnen bieden bij letselschade claimen? Lees dat het artikel over kosteloze rechtsbijstand bij letselschade.

Wat is een eenzijdig ongeval?

Bij een aanrijding zoals een kop-staart botsing of kettingbotsing, zijn ten minste 2 voertuigen bij de auto botsing betrokken. In het geval van een eenzijdig ongeval is er slechts een voertuig betrokken bij het auto ongeluk en is er dus geen tegenpartij. Een aansprakelijke partij ontbreekt. Voorbeelden van een eenzijdig ongeval in het verkeer is als u de macht over het stuur verliest of wegglijdt door gladheid. Maar er kan ook olie op de weg liggen waardoor u gaat slippen en tegen de vangrail rijdt.

Wat te doen bij een eenzijdig ongeval?

Er zijn gelukkig meerdere mogelijkheden om een letselschadevergoeding te claimen na een eenzijdig ongeval. Wel is het belangrijk dat u bewijst dat u een auto ongeluk is overkomen en dat u hieraan letsel heeft overgehouden. Daarom is het belangrijk dat u:

 • foto’s maakt van de locatie van het ongeluk
 • getuigen vraagt om een getuigenverklaring
 • de politie belt voor het opstellen van een proces-verbaal
 • een arts uw letsel laat beoordelen
 • een letselschade jurist inschakelt om u te helpen

Bij het nemen van deze maatregelen is de kans op het succesvol verhalen van uw letselschade bij een eenzijdig auto ongeluk het grootst.

Letselschade claimen bij eenzijdig ongeval

Er is een grote kans dat u bij het eenzijdig ongeluk gewond bent geraakt of hieraan klachten heeft overgehouden als nekklachten. Maar ook ernstig letsel komt voor bij een eenzijdig ongeval, bijvoorbeeld omdat u tegen de railing of een boom gereden bent door gladheid of olie op de weg. Als gevolg van dit letsel lijdt u schade, bijvoorbeeld voor medische behandelingen. Of u bent arbeidsongeschikt geraakt door het letsel. Dan wilt u uiteraard graag uw letselschade claimen. Hieronder vindt u de mogelijkheden!

Lijdt u letselschade door een eenzijdig ongeval? Laat onze letselschade juristen u helpen bij het claimen van uw letselschade. Wij onderzoeken of u recht heeft op een letselschade vergoeding en verhalen deze kosteloos voor u.

Letselschade claim op svi- verzekering

Nederlandse motorvoertuigen zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Daarnaast zijn er een aantal vrijwillige autoverzekeringen:

 • de schade-inzittendenverzekering (svi- verzekering)
 • ongevallenverzekering inzittenden
 • all- risk verzekering

Bij een all-riks verzekering wordt alleen de materiële schade aan het voertuig vergoed. Bij letselschade biedt deze vrijwillige verzekering geen grond om letselschade te claimen.

Een ongevallenverzekering inzittenden biedt alleen een eenmalige uitkering op basis van een percentage blijvende invaliditeit. U ontvangt dan een percentage van een verzekerd bedrag.

Is er sprake van letsel door een auto ongeluk? Dan biedt de schade- inzittendenverzekering de oplossing! De premie van deze verzekering is slechts enkele Euro’s per maand. Veel mensen bezitten dan ook een svi- verzekering.

De svi- verzekering biedt dekking voor letselschade, zowel voor de materiële schadeposten als de immateriële schadeposten (smartengeld). De toedracht van het ongeval maakt voor dekking niet uit. Bij ieder auto- ongeluk, ook bij een eenzijdig ongeval, kunt u een letselschade claim indienen bij de schade-inzittendenverzekering.

Gratis rechtsbijstand bij claim svi- verzekering

Bij de meeste verzekeraars zijn op de svi- verzekering ook de rechtsbijstandskosten meeverzekerd. Dit betekent dat u gratis aanspraak kunt maken op de hulp van een letselschade jurist naar keuze. De juridische hulp van ons Nederlands letselschade bureau is voor u dan ook altijd 100% kosteloos!

Als passagier betrokken bij een eenzijdig ongeval

Zat u als passagier in de auto welke betrokken was bij een eenzijdig ongeval? Dan kunt u uw letselschade op 2 manieren verhalen:

 • op de svi- verzekering
 • op de WAM- verzekering

Uiteraard kunt u als passagier ook een beroep doen op de schade inzittendenverzekering. Is het ongeluk echter te wijten door een fout van de bestuurder, dan kunt u ook rechtstreeks een letselschadeclaim indienen bij de aansprakelijkheidsverzekering van de auto.

Waarom een letselschade jurist inschakelen?

Letselschade verhalen is niet eenvoudig. U krijgt te maken met een letselschade jurist van de autoverzekeraar. Deze zal alles in het werk stellen om de schade uitkering zo laag mogelijk te houden. Omdat de verzekeraar veel kennis in huis heeft van letselschade, is het verstandig om zelf ook deze kennis in huis te halen. Onze letselschade juristen hebben deze kennis!

Is er toch een letselschade advocaat nodig? Geen probleem! Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. U kunt altijd gebruik maken van de rechtsbijstand van een van deze ervaren en deskundige letselschade advocaten, 100% kosteloos!

Wat doet een letselschade jurist voor mij?

Wij staan u ter zijde gedurende het volledige letselschade traject. Dit houdt in dat wij:

 • onderzoeken of er recht is op schadevergoeding
 • de aansprakelijkstelling brief opstellen
 • aansprakelijk stellen
 • een voorschot letselschade voor u regelen
 • de schadestaat opstellen
 • onderhandelen met de verzekeraar
 • onze medisch adviseur inschakelen
 • uw letselschade maximaal verhalen
Letselschade Kompas & Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Dit heeft voor u grote voordelen. Wij kunnen altijd een letselschade advocaat inschakelen. Letselschade Kompas is dan ook geen regulier letselschade bureau, wij zijn veel meer! Want is procederen nodig? Dan schakelen wij een letselschade advocaat voor u in.

Wilt u liever dat een letselschade advocaat uw belangen behartigt? Geen probleem, dan schakelen wij deze gewoon voor u in, kosteloos!

Contact met uw letselschade specialist bij u in de buurt!

Wilt u contact met ons Nederlands letselschade bureau? Onze letselschade experts komen gewoon bij u tuis voor een gratis letselschade advies en het verhalen van uw letselschade. Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Contact met een letselschade advocaat? De letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten werken landelijk. Dus ook voor een letselschade advocaat in Amsterdam, een letselschade advocaat in Tilburg of waar dan ook in Nederland kunt u bij ons terecht.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade door een

Eenzijdig ongeval

Een moment van onoplettendheid, gladheid door ijzel of sneeuw of modder op de weg, oorzaken van een eenzijdig ongeval. Vaak denken mensen dat zij bij een eenzijdig ongeval geen recht hebben op een letselschadevergoeding. Er is immers geen aansprakelijke partij. Niks is echter minder waar! In deze bijdrage leest u de mogelijkheden om letselschade te claimen bij een eenzijdig ongeval in het verkeer.