Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL
Gemeente aansprakelijk stellen voor slecht wegdek

Gemeentes zijn als wegbeheerder aansprakelijk als de weg of stoep niet in orde is. Je kunt de gemeente dan aansprakelijk stellen voor schade door een slecht wegdek. Maar wanneer is een gemeente wel of niet aansprakelijk en hoe stel je een gemeente aansprakelijk voor letselschade?

Het aansprakelijk stellen van een gemeente geschiedt door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin staat onder andere wat u is overkomen en welk letsel u aan het ongeluk heeft overgehouden. Bijvoorbeeld als gevolg van een val over een omhoog staande stoeptegel.

Wanneer is de gemeente aansprakelijk?

De gemeente is niet aansprakelijk voor alle ongelukken die op de weg of op de stoep gebeuren. Regel is dat bij onvoldoende onderhoud de gemeente gehouden is de schade van het letselschade slachtoffer te betalen.

Voor wat betreft een val over een stoeptegel wordt wel aansluiting gezocht bij een richtlijn. Op grond van de richtlijn is de gemeente aansprakelijk als een stoeptegel meer danΒ  3 centimeter boven de andere tegels uitkomt. Er dan sprake van een gebrekkige opstal in de zin van artikel 6:174 BW.

De richtlijn die geldt bij een val over een stoeptegel wordt de CROW richtlijn genoemd. Maar let op: deze "3 centimeter regel" is doorslaggevend voor aansprakelijkheid. Leg uw situatie daarom altijd voor aan een letselschade jurist en vraag om een gratis letselschade advies.

Gemeente aansprakelijk stellen na val

Je kunt de gemeente aansprakelijk stellen na een val. Bijvoorbeeld omdat je valt door een gat in de weg of een opstaande stoeptegel. Er is dan voor de wet sprake van een "gebrekkige" opstal, in dit geval de weg of stoep. Een gat in de weg hoort immers niet en tegels horen recht te liggen.

De gemeente aansprakelijk stellen na een val gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat wat er is gebeurd en waarom je van mening bent dat de gemeente aansprakelijk is voor de ontstane letselschade. Daarbij ligt de bewijslast van de aansprakelijkheid bij het letselschade slachtoffer.

Om succesvol letselschade na een val op de gemeente te verhalen adviseren wij:

  • maak foto's van het gebrekkige wegdek
  • zijn er getuigen? Vraag om een verklaring

 

Met foto's van de weg of stoep en een getuigenverklaring is de kans op een schadevergoeding van uw letselschade het grootst.

Schadevergoeding letselschade claimen

Gemeentes zijn verzekerd voor aansprakelijkheid als gevolg van een slecht wegdek. Deze betaalt na erkenning van de aansprakelijkheid een schadevergoeding van de letselschade. Recht is er volgens de wet op een schadevergoeding voor alle kosten die gemaakt moeten worden en voor schade als inkomensschade.

Ook is er recht op een vergoeding van smartengeld. Dit is een vergoeding voor pijnklachten, bijvoorbeeld omdat u na een val een tibia plateau fractuur of hieraan ander ernstig letsel hebt overgehouden. Verder heeft een smartengeldvergoeding betrekking op angstklachten en verdriet over wat er is gebeurd en de schadelijke gevolgen hiervan

Wat doet een letselschade advocaat?

Wilt u de gemeente aansprakelijk stellen voor letselschade? Letselschade claimen is ingewikkeld. Bij de letselschade verzekeraar werken letselschade juristen die de wet goed kennen. Doel van de verzekeraar is ook om zo min mogelijk schadevergoeding uit te keren. Daarom is het goed om u bij te laten staan door een letselschade jurist of letselschade advocaat.

Kiest u voor een letselschade specialist van Letselschade Kompas, dan helpen wij u vanaf het eerste begin tot het moment uw letselschade maximaal vergoed is. Wij:

  • stellen de tegenpartij aansprakelijk
  • maken een schadestaat op met daarom alle letselschade bedragen
  • zorgen voor een letselschade voorschot
  • geven een gratis letselschade advies wanneer u dit nodig hebt
  • discussiΓ«ren over de hoogte van de schadevergoeding
  • schakelen een medisch adviseur in
  • zorgen dat uw letselschade maximaal vergoed wordt
Contact met uw letselschade advocaat

Letselschade Kompas is een landelijk werkend letselschadebureau gespecialiseerd in het verhalen van letselschade. Onze letselschade juristen zijn altijd in de buurt met meer danΒ  10 bezoeklocaties door heel Nederland. Maar wij komen voor een letselschade advies of een intakegesprek gewoon bij u thuis, waar in Nederland u ook woont!

Letselschade Kompas is een onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Voor u heeft dit grote voordelen. Zo kunnen wij kosteloos voor u procederen als het nodig is. Ook hebben wij hierdoor meer kennis in huis dan andere letselschade bureaus.

Bent u aangereden door een auto en wilt u gratis uw letselschade claimen? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Dus zoekt u een letselschade advocaat in Amsterdam of een letselschade advocaat in Rotterdam? Waar u ook woont, u kunt een beroep op onze letselschade juristen doen.

letselschade advocaat Amsterdam
Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Gemeente aansprakelijk stellen

voor letselschade

Na een val over een stoeptegel of gat in de weg heeft u wellicht recht op schadevergoeding. Wij onderzoeken de mogelijkheden en claimen uw letselschade bij aansprakelijkheid van de gemeente gratis voor u.