Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Gemeente aansprakelijk stellen voor letselschade

De wegen en stoepen zijn niet overal even goed onderhouden. Bent u gevallen over een stoeptegel of door gat in de wet? Dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen voor letselschade.

De gemeente is in veel gevallen de wegbeheerder. Deze dient er voor te zorgen dat u veilig op straat kunt lopen of rijden. Is dit niet het geval, dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen voor de letselschade die u door het ongeluk lijdt.

Bij Letselschade Kompas helpen wij u graag bij het verhalen van de schade die als gevolg van een slecht wegdek geleden wordt. Wij sturen de aansprakelijkheidsbrief en stellen de gemeente aansprakelijk voor uw letselschade.

Gemeente aansprakelijk stellen voor slecht wegdek

Gemeentes zijn als wegbeheerder aansprakelijk als de weg of stoep niet in orde is. Je kunt de gemeente dan aansprakelijk stellen voor schade door een slecht wegdek. Maar wanneer is een gemeente wel of niet aansprakelijk en hoe stel je een gemeente aansprakelijk voor letselschade?

Het aansprakelijk stellen van een gemeente geschiedt door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin staat onder andere wat u is overkomen en welk letsel u aan het ongeluk heeft overgehouden. Bijvoorbeeld als gevolg van een val over een omhoog staande stoeptegel.

Wanneer is de gemeente aansprakelijk?

De gemeente is niet aansprakelijk voor alle ongelukken die op de weg of op de stoep gebeuren. Regel is dat bij onvoldoende onderhoud de gemeente gehouden is de schade van het letselschade slachtoffer te betalen.

Voor wat betreft een val over een stoeptegel wordt wel aansluiting gezocht bij een richtlijn. Op grond van de richtlijn is de gemeente aansprakelijk als een stoeptegel meer dan  3 centimeter boven de andere tegels uitkomt. Er dan sprake van een gebrekkige opstal in de zin van artikel 6:174 BW. Hetzelfde geldt bij een gat van ten minste 3 centimeter diep.

De richtlijn die geldt bij een val over een stoeptegel wordt de CROW richtlijn genoemd. Maar let op: deze "3 centimeter regel" is doorslaggevend voor aansprakelijkheid. Leg uw situatie daarom altijd voor aan een letselschade jurist en vraag om een gratis letselschade advies.

Gemeente aansprakelijk stellen na val

Je kunt de gemeente aansprakelijk stellen na een val. Bijvoorbeeld omdat je valt door een gat in de weg of een opstaande stoeptegel. Er is dan voor de wet sprake van een "gebrekkige" opstal, in dit geval de weg of stoep. Een gat in de weg hoort immers niet en tegels horen recht te liggen.

De gemeente aansprakelijk stellen na een val gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat wat er is gebeurd en waarom je van mening bent dat de gemeente aansprakelijk is voor de ontstane letselschade. Daarbij ligt de bewijslast van de aansprakelijkheid bij het letselschade slachtoffer.

Om succesvol letselschade na een val op de gemeente te verhalen adviseren wij:

  • maak foto's van het gebrekkige wegdek
  • zijn er getuigen? Vraag om een verklaring
  • Met foto's van de weg of stoep en een getuigenverklaring is de kans op een schadevergoeding van uw letselschade het grootst.
Schadevergoeding letselschade claimen

Gemeentes zijn verzekerd voor aansprakelijkheid als gevolg van een slecht wegdek. Deze betaalt na erkenning van de aansprakelijkheid een schadevergoeding van de letselschade. Recht is er volgens de wet op een schadevergoeding voor alle kosten die gemaakt moeten worden en voor schade als inkomensschade.

Ook is er recht op een vergoeding van smartengeld. Dit is een vergoeding voor pijnklachten, bijvoorbeeld omdat u na een val een tibia plateau fractuur of hieraan ander ernstig letsel hebt overgehouden. Verder heeft een smartengeldvergoeding betrekking op angstklachten en verdriet over wat er is gebeurd en de schadelijke gevolgen hiervan.

Wat doet een letselschade advocaat?

Wilt u de gemeente aansprakelijk stellen voor letselschade? Letselschade claimen is ingewikkeld. Bij de letselschade verzekeraar werken letselschade juristen die de wet goed kennen. Doel van de verzekeraar is ook om zo min mogelijk schadevergoeding uit te keren. Daarom is het goed om u bij te laten staan door een letselschade jurist of letselschade advocaat.

Kiest u voor een letselschade specialist van Letselschade Kompas, dan helpen wij u vanaf het eerste begin tot het moment uw letselschade maximaal vergoed is. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, maken een schadestaat op met daarom alle letselschade bedragen, zorgen voor een letselschade voorschot, geven een gratis letselschade advies wanneer u dit nodig hebt en discussiëren over de hoogte van de schadevergoeding met de tegenpartij. Indien nodig schakelen wij ook onze medisch adviseur in en zorgen wij ervoor dat uw letselschade maximaal vergoed wordt.

Contact met uw letselschade advocaat

Letselschade Kompas is een landelijk werkend letselschadebureau gespecialiseerd in het verhalen van letselschade. Onze letselschade juristen zijn altijd in de buurt met meer dan  10 bezoeklocaties door heel Nederland. Maar wij komen voor een letselschade advies of een intakegesprek gewoon bij u thuis, waar in Nederland u ook woont!

Letselschade Kompas is een onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Voor u heeft dit grote voordelen. Zo kunnen wij kosteloos voor u procederen als het nodig is. Ook hebben wij hierdoor meer kennis in huis dan andere letselschade bureaus.

Bent u aangereden door een auto en wilt u gratis uw letselschade claimen? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland