Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Melden bedrijfsongeval gebeurt te weinig!

In een aantal gevallen is de werkgever verplicht een bedrijfsongeval te melden. Uit onderzoek blijkt dit te weinig te gebeuren. Wat kun u als slachtoffer van een bedrijfsongeval zelf doen bij het niet melden van een bedrijfsongeval bij de Arbeidsinspectie?

De veiligheid op de werkvloer is in het geding door het niet melden van een bedrijfsongeval. Wat kunt u zelf doen als u letselschade opgelopen heeft door een arbeidsongeval en wat kan een letselschade jurist voor u doen?

Veiligheid op de werkvloer

Een val van een ladder of steiger, letsel door een fout van een collega of uw hand in een machine. Als u bij een ongeluk op het werk letsel en schade oploopt, dan spreken wij over een bedrijfsongeval.

Is u een bedrijfsongeval overkomen, dan kunt u de werkgever aansprakelijk stellen als deze niet voldaan heeft aan zijn zorgplicht. Want een werkgever moet de veiligheid op de werkvloer waarborgen. Maar wanneer is er nu sprake van een schending van de zorgplicht.

Schending veiligheid op de werkvloer

Schendig van de veiligheid op de werkvloer wordt ook wel de zorgplicht van de werkgever genoemd. Zo dient een werkgever:

  • te zorgen dat machines en andere bedrijfsmiddelen veilig gebruikt kunnen worden
  • voldoende schriftelijke veiligheidsvoorschriften te geven.
  • toezicht op de werkzaamheden te houden

 

Is er sprake van een schending van de veiligheid op de werkvloer en heeft de werkgever zijn zorgplicht dus geschonden, dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid.

In een aantal gevallen dient de werkgever een bedrijfsongeval te melden bij de Nederlandse Arbeidsinspectie:

  • bij blijvend letsel van het letselschade slachtoffer
  • in geval van een ziekenhuisopname
  • als het slachtoffer komt te overlijden

Schending veiligheid op werkvloer te vaak niet gemeld

Uit recentelijk onderzoek blijkt dat letselschade door schending van de veiligheid op de werkvloer te weinig wordt gemeld. Dit terwijl er wel een meldplicht voor de werkgever bestaat als een medewerker een bedrijfsongeval is overkomen.

Jaarlijks raken circa 200.000 medewerkers gewond bij een bedrijfsongeval. Het aantal dodelijke bedrijfsongevallen bedraagt 60. Ten minste de helft en naar schatting zelfs 7 op de 10 van de arbeidsongevallen blijkt helemaal niet gemeld te worden bij de Arbeidsinspectie, dit ondanks de meldingsplicht die op werkgevers rust.

Ondanks allerlei maatregelen, zoals het verhogen van de boete voor het niet melden van een arbeidsongeval naar € 50.000,00, is het aantal meldingen van een bedrijfsongeval niet verminderd. Wellicht is dit ook wel debet aan het feit dat de Nederlandse Arbeidsinspectie de maximale boete bijna nooit oplegt aan een bedrijf die ten onrechte een ongeluk op het werk niet gemeld heeft.

Het niet melden van een bedrijfsongeval gaat ten koste van de veiligheid op de werkvloer. Een melding is namelijk met name bedoeld om de veiligheid op het werk te verbeteren en zo een nieuw bedrijfsongeval te voorkomen.

Zelf melding maken van onveiligheid op de werkvloer

Werknemers kunnen ook zelf melding maken van een bedrijfsongeval door schending van de veiligheid op de werkvloer. Dit gebeurt echter sporadisch.

Veel medewerkers weten niet dat ze ook zelf een bedrijfsongeval melden kunnen bij de Arbeidsinspectie. Maar ook letselschade advocaten blijven te weinig een bedrijfsongeval te melden bij een ongeluk op het werk van een letselschadeslachtoffer. Er is dus veel winst te behalen wat betreft de veiligheid op de werkvloer bij Nederlandse bedrijven.

Waar gebeuren de meeste bedrijfsongevallen?

De meeste bedrijfsongevallen gebeuren in de volgende branches:

 

U kunt bij vervoer denken aan pakketbezorgers die aangereden worden. In de industrie wordt vaak gewerkt met gevaarlijke machines en in de bouw en de haven zijn ook veel gevaarlijke situaties te vinden.

In het geval van gevaarlijk werk rust op een werkgever een extra zware zorgplicht. Er is dan ook vaak sprake van aansprakelijkheid voor een bedrijfsongeval in deze branches.

Letselschade vergoeding bij een bedrijfsongeval

Is u een bedrijfsongeval overkomen? Dan is de kans groot dat u recht op een letselschade vergoeding heeft. De zorgplicht op de werkgever is namelijk zwaar, dit betekent dat de werkgever er alles aan gedaan moet hebben om het ongeval te voorkomen. In de praktijk blijkt dat een werkgever hier vaak niet aan heeft voldaan. U kunt de werkgever dan aansprakelijk stellen voor uw letselschade.

Een letselschade vergoeding bij een bedrijfsongeval bestaat uit alle kosten die u maakt, zoals medische kosten. Maar ook verlies aan verdienvermogen door arbeidsongeschiktheid maakt onderdeel uit van de letselschadevergoeding.

Mensen lezen ook
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Wij

helpen u graag bij de verhalen van letselschade. Dit doen wij met een team van professionals. Ervaren en bevlogen letselschade juristen die ervoor zorgen dat u weer door kunt na een ongeval. Of het nu gaat om een ​​​​​​​​​​aanrijding, ongeluk op het werk van een hondenbeet.

Ontmoet ons team en neem contact met ons op voor een gratis letselschade advies en de verhalen van uw letselschade.

Lees hier wat onze cliënten van ons vinden

Mijn ervaring is méér dan uitstekend. Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Friso W. Brugman

P.J. Rutte

54 years geleden

Uitstekend! Goeie werk, wordt snel aangepakt. Ik ben zeer tevreden.

Aanbevelen?Ja

Geholpen door: Mr. Donna van Klooster

De heer A. Benhamed

54 years geleden

Zeer goed geholpen! Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Gertjan Pranger

Mevrouw Judith Pilon

54 years geleden