Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Inkomstenderving betekenis

Whiplashklachten na een kettingbotsing, handletsel door een bedrijfsongeval of ander ernstig letsel door een aanrijding of hondenbeet. Als u bij een ongeluk letsel oploopt, dan is de kans groot dat u schade lijdt.

Soms is het letsel van dien aard dat u tijdelijk of voor altijd uw eigen werk niet meer kunt uitvoeren. Vaak wordt uw inkomen door een werkgever tijdelijk doorbetaald en soms niet helemaal. Als zelfstandig ondernemer valt de omzet vaak helemaal stil na een ongeluk. Er ontstaan dan loonschade of inkomensschade. Deze schadeposten wordt inkomstenderving genoemd.

Inkomstenderving berekenen

Is er sprake van inkomstenderving door toedoen van een ander, dan wilt u uiteraard uw letselschade berekenen en laten verhalen door een letselschade advocaat. Kiest u daarbij voor ons letselschade bureau, dan helpen wij u hierbij ook nog eens gratis.

Inkomstenderving berekenen is specialistenwerk, bijvoorbeeld door een letselschade jurist of letselschade advocaat. Deze stelt een schadestaat op en berekent hierop uw inkomstenderving.

Loonschade of inkomensschade wordt berekend door het salaris voor ongeluk te vergelijken met het salaris na het ongeluk. Dit is wanneer u in loondienst bent. Zo zal soms slechts 90% van uw loon doorbetaald worden of krijgt u ORT of een bonus niet uitbetaald. Dit is dan een vorm van inkomstenderving welke voor vergoeding in aanmerking komt.

Loonschade en inkomensschade

Inkomstenderving kan uit loonschade en inkomensschade bestaan. Loonschade is de schade die ontstaat als uw loon niet of niet volledig doorbetaald wordt.

Bij schade in het inkomen van een zelfstandige spreken wij uiteraard niet over loonschade, maar over inkomensschade. Als gevolg van een auto ongeluk, fietsongeluk of arbeidsongeval valt er namelijk vaak omzet en dus winst weg. Minder winst betekent minder inkomen en dus inkomstenderving.

Inkomstenderving claimen

Is een ander aansprakelijk voor de gevolgen van het ongeluk, dan kunt u schadevergoeding eisen. Een van de schadeposten die dan vergoed wordt, is inkomstenderving.

Letselschade claimen gebeurt door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin staat wat er is gebeurd en kun je de tegenpartij aansprakelijk stellen. Maar ook kun je in een aansprakelijkheidsbrief de schadeposten benoemen waaronder de inkomstenderving.

Is een ander aansprakelijk voor uw letselschade? Dan kunt u bij het berekenen van letselschade en het verhalen hiervan gratis een letselschade advocaat of letselschade jurist van een letselschade bureau in de arm nemen. Dit is een recht dat in de wet is geregeld voor letselschade slachtoffers! Onze letselschade specialisten werken daarom altijd 100% kosteloos voor u!

Inkomstenderving claimen

Lijdt u loonschade of inkomensschade door een ongeluk en wilt u een inkomstenderving claimen? Onze letselschade specialisten helpen u graag.

Ons letselschade bureau is geen standaard letselschadebureau. Wij zijn onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Dit is 1 van de enige advocatenkantoren in Nederland dat zich enkel met het verhalen van letselschade voor slachtoffers bezighoudt.

Het voordeel van een letselschade expert van ons letselschadekantoor is dat u altijd gratis geholpen wordt door een letselschade advocaat en niet door een letselschade jurist.

Wij werken ook niet grond van no cure no pay, maar werken echt 100% gratis voor u. Wij zijn dus geen no cure no pay advocaten maar berekenen uw letselschade en verhalen deze gratis op de aansprakelijke partij! Onze kosten worden op grond van de wet vergoed door de tegenpartij, veelal een letselschadeverzekeraar.

Overige letselschade bedragen

Inkomstenderving is 1 van de belangrijkste schadeposten om te verhalen. Maar een letselschadevergoeding bestaat uit veel meer soorten schadeposten:

Contact met u letselschade advocaat

Is een ander aansprakelijk voor uw letselschade of kunt u aanspraak maken op een letselschade uitkering op grond van een svi- verzekering? Dan kunt u gratis aanspraak maken op de hulp van een letselschade advocaat bij u in de buurt.

Letselschade Kompas en Brugman Letselschade Advocaten hebben samen meer dan 15! bezoeklocaties verspreid door heel Nederland. Daarom is een letselschade specialist van ons letselschade bureau altijd in de buurt. Maar wij komen ook gewoon bij u thuis na een ongeluk voor het geven van gratis letselschade advies en het aansprakelijk stellen van de tegenpartij voor uw letselschade.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade berekenen

inkomstenderving

Heeft u een inkomstenderving door een ongeluk? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos!