Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Aangereden door tram of bus

Het verkeer in Nederland is druk. Met name bussen en trams rijden ook nog eens hard door de drukke wegen en in de stad. Zeker als voetganger of fietser wordt het steeds gevaarlijker in het verkeer. In 2023 leidde dit al tot 50! (bijna) ongelukken met trams is Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Waarom kiezen voor Letselschade Kompas:

  1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
  2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
  3. Ervaren advocaten: 14+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Aangereden door tram of bus

U bent als voetganger, fietser, op de scooter of als automobilist aangereden door een tram of bus. Indien u bij dit verkeersongeval letsel heeft opgelopen, dan is de kans groot dat u recht heeft op vergoeding van uw letselschade. Voetgangers en fietsers hebben altijd recht op een schadevergoeding op grond van artikel 185 Wegenverkeerswet. Maar ook als u op de scooter of in de auto wordt aangereden heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding van uw letselschade.

Als voetganger aangereden door tram of bus

Er zijn geen vaste regels voor waarschuwingsinstallaties van trams. Hierdoor zijn deze signalen van trams voor voetgangers moeilijk te herkennen. Wettelijke regelingen zouden moeten zorgen voor eenduidigheid van de waarschuwingsinstallaties van trams zodat mensen deze beter herkennen. Helaas zijn deze regels er nog niet. Dit leidt niet zelden tot gevaarlijke situaties.

Bent u zelf als voetganger aangereden door bus of tram? Dan hebt u op basis van de Wegenverkeerswet altijd recht op ten minste 50% van uw letselschade. In artikel 185 van de Wegenverkeerswet staat namelijk dat indien een gemotoriseerd voertuig in aanraking komt met een voetganger of fietser (ongemotoriseerde) deze laatste recht heeft op een vergoeding van ten minste 50% van de schade.

Is de bus of tram schuldig aan het ongeval? In dat geval ontvangt u uiteraard 100% van uw letselschade vergoed. Zowel de bus als de tram zijn aan te merken als een motorvoertuig op grond van de Wegenverkeerswet. Bij een aanrijding tussen een bus en een voetganger is er dus altijd recht op een schadevergoeding van ten minste 50%. Dit is alleen anders indien de bus of tram overmacht kan bewijzen. In de regel slaagt de bestuurder van de tram of bus hier niet in.

Bij kinderen tot 14 jaar dient de (verzekeraar van) de tram of bus zelfs, behoudens één uitzondering, 100% van de schade te vergoeden.

Is u als voetganger een ongeval met een bus of tram overkomen? Bel of mail dan met Letselschade Kompas. Een letselschade advocaat bij u in de buurt helpt u bij het verhalen van uw letselschade. Dit is voor u geheel kosteloos. De aansprakelijke persoon (vaak het gemeentelijk vervoersbedrijf) moet op grond van de wet naast uw letselschade ook onze factuur betalen. U betaalt dus niks voor de deskundige juridische bijstand van een letselschade advocaat van Letselschade Kompas.

Als fietser aangereden door bus of tram

Bent u als fietser aangereden door een bus of tram? Dan geldt hetzelfde als hiervoor is aangegeven bij een ongeval tussen een bus of tram en een voetganger. Wel is het zo er aangepaste voorrangsregels gelden voor trams. Deze hebben vaker voorrang dan andere motorvoertuigen. De belangrijkste verschillen zijn:

  1. Op een gelijkwaardig kruispunt heeft een tram te allen tijde voorrang.
  2. Komt u met de fiets van rechts? Dan nog moet u de tram voor laten gaan.
  3. Rijdt u met de fiets rechtdoor en de tram die van de andere kant komt wil links af slaan, dan moet u de tram voor laten gaan.
Met de auto of scooter aangereden door tram of bus

Bussen en trams zijn op grond van de Wegenverkeerswet aan te merken als motorvoertuigen. Komt u met uw auto, scooter of motor in aanraking met een bus of tram, dan gelden de aansprakelijkheidsregels uit artikel 6:162 van het Burgerlijk Wetboek. Deze regels houden in dat de persoon die de fout heeft gemaakt de schade van de ander moet vergoeden.

Krijgt u dus ten onrechte geen voorrang van de bus of tram? Dan heeft u recht op vergoeding van uw volledige letselschade. Wij wijzen u wel op bovenstaande afwijkende voorrangsregels bij trams. Slechts als de tram een fout maakt heeft u recht op letselschade.

Nadat de aansprakelijkheid van de tram of bus vaststaat, dan dient de (verzekeraar van) de tegenpartij uw letselschade te vergoeden. Daarbij kan het gaan om allerlei kosten. Wij bespreken hieronder 2 veelvoorkomende schadeposten.

Wilt u weten op welke schadevergoeding u recht heeft? Bel of mail dan met uw letselschadespecialist van Letselschade Kompas. Wij verhalen uw letselschade kosteloos want de aansprakelijke partij betaalt de kosten van rechtsbijstand naast uw letselschade.

Contact met uw letselschade jurist

Wilt u gratis juridische hulp bij het verhalen van letselschade nadat u als voetganger aangereden bent? Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Het enige wat u hoeft te doen is uw letselschade melden bij ons. Wij doen de rest!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland