Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Schadevergoeding aanvragen bij letsel

Bent u betrokken bij een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet en is een ander hiervoor verantwoordelijk? Dan kunt u een schadevergoeding aanvragen. Onze letselschade juristen doen dit geheel gratis voor u!

Waarom kiest u voor Kompas?

 1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
 2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
 3. Ervaren advocaten: 14+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Hoe kun je schadevergoeding aanvragen?

Schadevergoeding aanvragen gebeurt door middel van het indienen van een letselschadeclaim. Hiervoor dient u iemand aansprakelijk te stellen door middel van een aansprakelijkheidsbrief.

Een schadevergoeding aanvragen is niet eenvoudig en het werk van een letselschadespecialist. Deze zorgt ervoor dat de tegenpartij aansprakelijk gesteld wordt en er een passende letselschadevergoeding geclaimd wordt.

Op deze pagina vindt u alles over het aanvragen van een schadevergoeding:

 1. Materiële schadevergoeding aanvragen
 2. Immateriële schadevergoeding
 3. Schadevergoeding aanvragen na een verkeersongeval
 4. Werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade
Materiële schadevergoeding aanvragen

Een letselschadevergoeding bestaat uit alle kosten die u maakt, schade als inkomensschade door arbeidsongeschiktheid en smartengeld.

Kosten en inkomensschade vallen onder de materiële schade. Dit is schade die op geld waardeerbaar is.  Is een derde aansprakelijk voor het u overkomen ongeluk, dan kunt u een schadevergoeding aanvragen voor alle kosten en schade die u geleden heeft. Het gaat dan onder andere om de volgende letselschadebedragen:

Immateriële schadevergoeding aanvragen

Een aanrijding, ongeluk op het werk of beet van een hond heeft niet alleen materiële gevolgen. U kunt hier ook klachten aan overhouden die niet op geld zijn te waarderen, zoals pijnklachten, rij angst, angst voor honden en andere psychische klachten. Er is dan sprake van smartengeld of immateriële schade.

Een schadevergoeding bestaat derhalve zowel uit materiële en immateriële schade. Wilt u gratis schadevergoeding aanvragen? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd kosteloos bij het verhalen van uw letselschadevergoeding.

Schadevergoeding aanvragen bij een verkeersongeluk

Een fietsongeluk, scooter ongeluk of aanrijding met de auto, bent u aangereden door een auto of ander motorvoertuig, dan kunt u in de meeste gevallen een schadevergoeding aanvragen. Dit kunt u rechtstreeks doen bij de letselschadeverzekering van de eigenaar van het motorvoertuig dat u aangereden heeft. In Nederland zijn alle motorvoertuigen namelijk verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid.

Bent u als fietser aangereden of als voetganger? Dan gelden de regels voor kwetsbare verkeersdeelnemers. Want de kans op ernstig en zelfs blijvend letsel is bij fietsers en voetgangers het grootst. Daarom wordt u door de wet extra beschermd bij een fietsongeluk of als u als voetganger aangereden bent.

De bescherming is te vinden in artikel 185 Wegenverkeerswet is houdt in dat u als fietser of voetganger altijd ten minste 50% van uw letselschade vergoed krijgt, ongeacht de toedracht van de aanrijding. Begaat u dus zelf een verkeersfout, dan nog kunt u succesvol een schadevergoeding aanvragen.

Letselschade door een bedrijfsongeval

Wie is er aansprakelijk bij een val van een ladder of als uw met uw hand in een machine komt? Deze vraag ontvangt een letselschade jurist van ons letselschadebureau wekelijks. Het antwoord op deze vraag vinden wij in de wet en wel in artikel 7:658 BW. Hierin is namelijk de zorgplicht van de werkgever opgenomen.

Op grond van de zorgplicht is een werkgever verplicht om zorg te dragen voor een veilige werkomgeving. Dit houdt onder andere in dat machines en andere bedrijfsmiddelen zoals ladders in orde horen te zijn, dat u schriftelijke veiligheidsvoorschriften zijn gegeven en dat er voldoende toezicht op de werkzaamheden zijn.

In de praktijk blijkt dat er vaak niet aan de zorgplicht van de werkgever is voldaan. U kunt uw werkgever dan aansprakelijk stellen voor letselschade. Uiteraard helpen wij u hier graag en volledig kosteloos bij.

Contact met uw letselschade jurist

Wilt u een schadevergoeding aanvragen na een kettingbotsing, arbeidsongeval of nadat u gebeten door een hond bent? Onze letselschade juristen helpen u graag en 100% kosteloos bij letselschade.

 

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland