Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL
Letselschade claimen

Nek en rugklachten

Als je aan een nek en rugklachten aan een aanrijding overhoudt, dan kan je letselschade claimen op de persoon die u aangereden heeft. Maar hoe verhaal je letselschade bij nek en rugklachten en waar je recht op?

Onze letselschade advocaten adviseren je graag en verhalen gratis letselschade bij nek en rugklachten.

Nek en rugklachten na een aanrijding

Nek en rugklachten zijn veel voorkomende letsels als gevolg van een aanrijding. Met name na een aanrijding van achteren zoals bij een kop-staartbotsing wordt dit letsel vaak gezien.

Als u letsel in de vorm van nek en rugklachten aan een aanrijding heeft overgehouden, dan is het de vraag wie u hiervoor aansprakelijk kunt stellen. Bent u zelf aangereden door de schuld van een ander en heeft u hieraan nek en rugklachten overgehouden? Dan kunt u de persoon die u aangereden heeft voor de schade aanspreken.

Is er sprake van een eenzijdig auto ongeluk of heeft u zelf een aanrijding veroorzaakt? Ook dan is het vaak mogelijk om letselschade te claimen. U leest er alles over op deze pagina.

Ik ben aangereden en heb nek- en rugklachten

Bent u aangereden en heeft u hieraan nek- en rugklachten overgehouden? U kunt dan de tegenpartij aansprakelijk stellen. Dit wordt gedaan door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat het letsel dat opgelopen is, de aansprakelijke partij en waarom u van mening bent dat deze persoon aansprakelijk is. Bijvoorbeeld omdat deze een kettingbotsing heeft veroorzaakt.

In Nederland geldt een verplichte verzekering voor alle motorvoertuigen. Wordt u dus aangereden en lijdt u schade door nek- en rugklachten, dan kan de letselschade claim rechtstreeks bij de autoverzekering ingediend worden.

Bent u aangereden en wordt hierdoor schade geleden? Dan kunt u gratis aanspraak maken op de hulp van een letselschade advocaat. Dit is in de wet geregeld. Als letselschade slachtoffer krijg je immers te maken met een letselschade jurist van een grote letselschadeverzekeraar. Het is prettig als je in dit geval vertegenwoordigd wordt door een letselschade specialist.

Wie is schuldig bij nek- en rugklachten?

Bij een aanrijding met nek en rugklachten is schuldig de bestuurder die een verkeersfout maakt. In het geval van een kop-staart botsing of kettingbotsing is dit bijvoorbeeld het achterop rijdende voertuig. Maar ook kan er sprake zijn van een voorrangsfout of een frontale aanrijding. Ook dan is de schuldvraag vrij duidelijk. Maar wat nu als de tegenpartij stelt er geen sprake is van schuld? Dan rust op u de bewijslast dat de tegenpartij aansprakelijk is.

Om ervoor te zorgen dat u kunt bewijzen dat de andere bestuurder aansprakelijk is voor uw letselschade, adviseren onze letselschade advocaten als volgt:

  • vul altijd een schadeformulier in
  • maak foto's van de ongeval locatie
  • vraag getuigen om een verklaring af te leggen
  • ben eventueel ter plaatse de politie

Is een ander aansprakelijk, dan zal de schade die u door uw nek en rugklachten lijdt door de autoverzekering vergoed moeten worden. Maar wat nu als er sprake is van een eenzijdig auto ongeluk? Of als u zelf een auto ongeluk veroorzaakt? Kunt u dan ook letselschade claimen?

Letselschade claimen op de svi- verzekering

In Nederland bestaat er voor alle motorvoertuigen een verplichte verzekering. Dit houdt in dat u altijd een letselschade claim kunt indienen. Voorwaarde is wel dat een ander aansprakelijk is. Maar wat nu als niemand aansprakelijk is voor de schade die u door uw nek en rugklachten lijdt? Blijft u dan zitten met uw letselschade?

Naast de verplichte WA- verzekering voor auto's en andere motorvoertuigen, bestaat er ook een vrijwillige verzekering. Dit is de schade-inzittendenverzekering, afgekort de svi-verzekering.

Op grond van de svi- verzekering hebben alle inzittenden recht op een schadevergoeding, ongeacht de toedracht van het ongeluk. Dus ook bij een eenzijdig auto ongeluk of bij het zelf veroorzaken van een auto ongeluk is er recht op een letselschadevergoeding.

Niet alleen voor auto's, maar ook bij een scooter ongeluk of ongeval op de motor bestaat er een dergelijke verzekering. Dit wordt een schade opzittende verzekering genoemd, afgekort de svo- verzekering.

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Staat aansprakelijkheid voor uw nek- en rugklachten vast? Dan kunt u schadevergoeding eisen. Maar welke letselschadevergoeding kunt u claimen? Met andere woorden, welke letselschade bedragen worden vergoed?

Een letselschadevergoeding wordt onderverdeeld in alle kosten die u maakt, zoals medische kosten. Daarnaast bestaat schadevergoeding na een ongeluk uit inkomensschade en is er bij blijvend letsel recht op een smartengeldvergoeding.

Bekende letselschade bedragen zijn:

 

Contact met een letselschade advocaat

Lijdt u schade als gevolg van nek en rugklachten? Onze letselschade advocaten helpen u graag uw letselschade te claimen op de aansprakelijke partij. Wij helpen u altijd gratis, de kosten van rechtsbijstand verhalen wij op de tegenpartij.

Wilt u gratis de tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw letselschade? Neem dan contact op met een letselschade jurist of letselschade advocaat van ons letselschadebureau.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een gerenommeerd advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschadeclaims. Daarom wordt u bij ons altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat!

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Liever direct contact? Bel ons op 0800 27 84 626 wij helpen je graag verder

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ontvang gratis advies van een expert
  1. 14+ jaar expertise in letselschadezaken
  2. Directe persoonlijke hulp op werkdagen
  3. 7-dagen-per-week beschikbaarheid in heel Nederland
  4. Gratis hulp bij het verhalen van letselschade en overlijdensschade