Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Aansprakelijkheidsbrief opstellen

U lijdt schade door een aanrijding of door een ongeluk op het werk. Logisch dat u dan een schadevergoeding wenst.

Schade claimen begint met het opstellen van een aansprakelijkheidsbrief. Maar hoe stelt u deze op en wat kan een letselschade bureau voor u betekenen bij het claimen van een schadevergoeding? Wij leggen het hieronder graag uit!

Uiteraard kunt u het opstellen van een aansprakelijkheidsbrief ook aan onze letselschade juristen overlaten. Wij verhalen uw letselschade dan gratis op de letselschadeverzekeraar. Hoe wij u gratis kunnen helpen? U leest het hier!

Waarom kiezen voor Letselschade Kompas:

 1. Maximale vergoeding, geen kosten: Gratis maximale schadevergoeding, geen kosten voor u.
 2. Echte persoonlijke benadering: Toegewijde letselschade advocaat, uw welzijn is onze prioriteit.
 3. Ervaren advocaten: 14+ jaar ervaring, juridische en emotionele ondersteuning.
Aansprakelijkheidsbrief opstellen bij letselschade

U bent betrokken bij een auto ongeluk, als fietser aangereden of gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. Indien u hierbij schade lijdt, dan is er recht op een schadevergoeding. De persoon die u van achteren of op de fiets heeft aangereden, moet echter wel weten welke schade u claimt. Hetzelfde geldt bij werkgeversaansprakelijkheid of een hondenbeet.

Uw schadeclaim stelt u in door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat allerlei informatie die nodig is om een schadevergoeding te verkrijgen. Een aansprakelijkheidsbrief kunt u zelf opstellen, maar u kunt ook gratis een letselschade jurist inschakelen. Als een ander namelijk aansprakelijk is, dan geeft de wet u recht op hulp van een gratis letselschade jurist.

Hieronder vindt u alle informatie die in ieder geval in een aansprakelijkheidsbrief moet staan. Wilt u liever dat ons letselschade bureau u gratis bijstaat bij het verhalen van uw letselschade? Wij helpen u graag. Een van onze letselschade juristen stelt de aansprakelijkheidsbrief voor u op, regelt een voorschot op de letselschade voor u en voert de correspondentie met de verzekeraar.

Is de aansprakelijkheid erkend? Dan gaan wij uw letselschade berekenen en zorgen onze letselschade juristen dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Dit alles volledig kosteloos!

Gratis juridische hulp van een letselschade jurist

Wilt u gratis juridische hulp bij uw letselschade claim? Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag! Met meer dan 10 bezoeklocaties door heel Nederland zijn wij altijd dichtbij. Maar een letselschade advies of intakegesprek kan ook gewoon bij u thuis plaatsvinden. Dat is wel zo fijn na een ongeluk met letsel.

Het grote voordeel van Letselschade Kompas is dat het onderdeel is van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de meest gespecialiseerde kantoren van Nederland. Indien nodig schakelen wij gratis een letselschade advocaat voor u in!

Een aansprakelijkheidsbrief opstellen is niet genoeg voor het verkrijgen van een letselschade vergoeding. Bij letselschade claimen komt nog veel meer kijken. Letselschade berekenen, onderhandelen met de verzekeraar en een medisch advies inwinnen zijn hier voorbeelden van. Vraag daarom altijd om een letselschade advies en laat u bijstaan door een letselschade jurist. Bij ons letselschade bureau is dit altijd volledig kosteloos!

Wat moet er in een aansprakelijkheidsbrief staan?

Als u letselschade heeft opgelopen en de tegenpartij aansprakelijk stelt, dan zal deze zijn of haar verzekeraar inschakelen. Deze moet weten wat er is gebeurd en welke schade u door het ongeval lijdt. Dit is een van de onderwerpen van een aansprakelijkheidsbrief. Daarnaast zijn er een aantal wettelijke verplichtingen die in de aansprakelijkstelling opgenomen dienen te worden.

Wij geven u graag de volgende 5 tips voor het opstellen van een aansprakelijkheidsbrief:

 1. Geef zo duidelijk mogelijk aan wat er is gebeurd
 2. Zet altijd de plaats en datum van het ongeluk in de aansprakelijkheidsbrief
 3. Leg uit waarom u vindt dat de tegenpartij aansprakelijk is.
 4. Stel de tegenpartij aansprakelijk in de brief en noem bij voorkeur de wettelijke grondslag
 5. Stuit altijd de verjaring van de letselschade claim.
 6. Verstuur de aansprakelijkstelling altijd per aangetekende post

 

Een aansprakelijkheidsbrief opstellen die voldoet aan de wettelijke verplichtingen is niet eenvoudig. Vraag daarom altijd een letselschade advies of laat uw aansprakelijkstelling controleren door een letselschade jurist of letselschade advocaat. U weet dan zeker dat uw aansprakelijkstelling aan de wettelijke voorschriften voldoet. Dit voorkomt problemen bij het letselschade claimen.

In de wet is opgenomen dat u recht heeft op gratis rechtsbijstand bij het claimen van schade. Onze letselschade juristen controleren uw aansprakelijkheidsbrief dan ook kosteloos voor u. Maar u kunt ook het opstellen van de aansprakelijkstelling aan ons overlaten, wij nemen dit graag voor u uit handen.

Letselschade claimen bestaat niet alleen uit het opstellen van een aansprakelijkheidsbrief. Vaak ontstaat er discussie met de verzekeraar. Daarnaast moet de letselschade berekend en verhaald worden. Hieronder leest u welke letselschade bedragen vergoed worden en wat een letselschade jurist voor u kan betekenen.

Wat is letselschade en welke letselschade bedragen worden vergoed?

Na een aanrijding van achteren, arbeidsongeval of hondenbeet heeft u recht op een schadevergoeding van letselschade. Maar wat is letselschade eigenlijk en waaruit bestaat een letselschade vergoeding?

Letselschade is de schade die iemand lijdt omdat er na een ongeluk letsel of klachten ontstaan. Hieruit vloeien allerlei kosten voort, maar kan er ook sprake zijn van schade als inkomensschadde of een studievertraging. Deze kosten en schade als gevolg van een ongeluk is letselschade.

Een letselschade vergoeding omvat diverse schadeposten. Veel van deze letselschade bedragen zijn materieel van aard, met andere woorden op geld waardeerbaar. Maar er is ook recht op morele schadevergoeding, ook wel immateriële schadevergoeding of smartengeld genoemd.

De 10 meest voorkomende materiële letselschade bedragen zijn:

 1. schade door inkomensverlies
 2. een studievertraging
 3. medische kosten als het eigen risico
 4. reiskosten
 5. hulp in het huishouden, inclusief mantelzorg
 6. verzorgingskosten en verpleegkosten
 7. ziekenhuisdaggeldvergoeding
 8. (extra) kinderopvang
 9. reparatiekosten en vervangingskosten
 10. onderhoudskosten huis & tuin
Wat is smartengeld?

Is er sprake van letsel of klachten na een ongeluk? Dan is er altijd recht op een smartengeldvergoeding. Het bijzondere van smartengeld is dat deze schade niet op geld waardeerbaar is. Het is een vergoeding voor leed en smart.

Na een kettingbotsing kan er bijvoorbeeld nekpijn ontstaan als gevolg van een whiplash. Door een bedrijfsongeval kunnen er pijnklachten zijn door een breuk of ander ernstig letsel. Maar ook verdriet, boosheid, angst en psychische klachten kunnen zich door een ongeluk voordoen. Neem bijvoorbeeld angst voor honden na een hondenbeet. Smartengeld is een vergoeding voor al deze gevolgen van een ongeluk.

Smartengeld berekenen gaat in Nederland op een heel bijzondere manier. Wij kijken namelijk naar wat andere mensen in soortgelijke gevallen hebben ontvangen. Stel bijvoorbeeld dat iemand aan een kop-staart botsing whiplash klachten overhoudt. Er wordt dan gezocht naar iemand die dezelfde klachten heeft, maar ook naar iemand van dezelfde leeftijd en opleidingsniveau.

Deze vergelijkbare zaken vinden wij in de Smartengeld gids. Hierin staat meer dan 1000 gerechtelijke uitspraken waarin smartengeld is toegekend.

Wat doet een letselschade jurist?

Kiest u ervoor om uw letselschade te laten claimen door een letselschade jurist van Letselschade Kompas? Dan zal deze u tijdens het gehele letselschade traject bijstaan. Dit betekent dat hij of zij:

 1. de aansprakelijkheidsbrief opstelt
 2. zorgt dat de juiste persoon aansprakelijk gesteld wordt
 3. de verjaring stuit
 4. een voorschot op uw letselschade regelt
 5. alle discussies met de verzekeraar voert
 6. een medisch advies aanvraagt zodat u de beste medische zorg krijgt
 7. ervoor zorgt dat u een maximale schadevergoeding ontvangt
Gratis juridische hulp van een letselschade jurist

Bent u betrokken geraakt bij een aanrijding of is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid? Heeft de hond van de buren u gebeten of bent u gevallen over een omhoog staande stoeptegel? In al deze gevallen is er recht op gratis juridische hulp van een letselschade jurist. Deze vindt u bij Letselschade Kompas.

Uw grote voordeel bij ons letselschade bureau is dat het een onderdeel is van Brugman Letselschade Advocaten. Dit is een van de grootste en meest gespecialiseerde advocatenkantoren in Nederland. Hiermee onderscheiden wij ons van alle andere letselschade bureaus en veel letselschade advocaten.

Letselschade Kompas vindt u door heel Nederland. U krijgt altijd uw eigen letselschade jurist die u vanaf het begin tot het eind bijstaat bij uw letselschade claim. Na het geven van een letselschade advies gaan wij direct voor u aan de slag en zorgen wij dat uw letselschade netjes en voorspoedig verhaald wordt op de aansprakelijke partij.Bel voor het opstellen van een aansprakelijkheidsbrief en het claimen van uw letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen graag!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland