Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL
Wat is een svi verzekering?

In Nederland geldt een verplichte autoverzekering, de WAM verzekering. WAM staat voor Wet aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. Deze verzekering dekt schade van een slachtoffer van een verkeersongeluk. Het gaat dan om een aanrijding. Er is bij een aanrijding echter ook een aansprakelijke partij. Daarnaast gebeuren er jaarlijks vele eenzijdige auto ongelukken, bijvoorbeeld voor gladheid of een klapband.

Voor de aansprakelijke partij, passagiers van deze partij en voor slachtoffers van een eenzijdig ongeval is de svi verzekering in het leven geroepen. De schade inzittenden verzekering is er dus voor al die gevallen dat de letselschade niet op een andere partij verhaald kan worden.

De svi verzekering is geen verplichte verzekering zoals de WAM- verzekering. Al voor enkele Euro's per maand kun je deze verzekering echter afsluiten. Deze verzekering voorkomt dat je met letselschade blijft zitten!

Welke letselschade dekt de svi verzekering?

Eigenlijk zijn er weinig verschillen tussen de verplichte WAM verzekering en een SVI verzekering. Verschillen zijn:

 • de dekking van een svi is lager
 • een svi vergoed geen autoschade
 • de svi is vrijwillig en een WAM- verzekering niet

 

Alhoewel de dekking vaak lager is bij een claim op de svi verzekering, is deze nog altijd heel ruim. Vaak wordt letselschade tot en bedrag van € 1.000.000,00 vergoed. Bijna alle letselschade bedragen worden dus vergoed. Daarbij gaat het niet alleen om alle materiële schade. Ook het smartengeld wordt door de svi verzekeraar vergoed.

Verschil svi en ovi

Naast de schade inzittendenverzekering kan er ook vrijwillig een ovi verzekering afgesloten worden. Ovi staat voor Ongevallen Verzekering Inzittenden.

In het geval van een ovi verzekering is er een vast verzekerd bedrag waar maximaal recht op is. Er wordt dus niet, zoals bij een svi verzekering, gekeken naar de werkelijke schade. Bij een ovi verzekering wordt bepaald voor welk percentage u blijvend invalide bent. Dit percentage wordt vermenigvuldigd met het verzekerd bedrag. De uitkomst van deze berekening is uw letselschade vergoeding.

Een voorbeeld. Stel u bent betrokken bij een kop-staart botsing. Hierdoor raakt u gewond en breekt uw been. Ook zijn er whiplash klachten. De medisch adviseur bepaalt dat u door dit letsel voor 5% blijvend invalide bent. Dit betekent met andere woorden dat u voor 5% niet meer gezond bent. Is het verzekerd bedrag van de ovi verzekering € 50.000,00? Dan ontvangt u dus 5% van € 50.000,00 is € 2500,00.

Stel u bent door uw nekletsel volledig arbeidsongeschikt. De vergoeding vanuit de ovi verzekering denkt dan bij lange na uw letselschade niet. Bij een svi- verzekering echter wordt uw volledig schade vergoed!

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Letselschade bestaat ui vele soorten letselschade bedragen. Ten eerste zijn er alle materiële schadebedragen. Dit is de letselschade die op geld waardeerbaar is. Voorbeelden zijn:

 • inkomensschade door arbeidsongeschiktheid
 • medische kosten
 • een studievertraging
 • reiskosten
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • verzorgings- en verpleegkosten
 • onderhoudskosten voor uw huis & tuin
Wat is smartengeld?

Naast de materiële schade bestaan er ook immateriële schadebedragen. We spreken ook wel van smartengeld. Maar wat is smartengeld eigenlijk en hoe moet je smartengeld berekenen?

Smartengeld is vergoeding voor, zoals de naam het al zegt "smart" dat door een aanrijding geleden wordt. Onder smart wordt verstaan:

 • pijnklachten
 • angstklachten
 • verdriet
 • ontsierende littekens
 • psychische klachten
 • overig leed door de achterop aanrijding
Contact met uw letselschade advocaat

Bij ons wordt u altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat. Letselschade Kompas is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Het grote voordeel is dat u daarom altijd volledig kosteloos geholpen wordt door een letselschade advocaat bij u in de buurt. Want wij hebben meer dan 15 bezoeklocaties door heel Nederland.

Onze letselschade advocaten helpen u altijd volledig kosteloos het uw letselschade claim. In de wet is namelijk geregeld dat u recht heeft op gratis rechtshulp bij letselschade. Ook in de meeste gevallen als u een beroep doet op een svi- verzekering.

Wilt u gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat? Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Op de svi-verzekering

U lijdt letsel door een aanrijding, maar er is geen aansprakelijke partij. In dit geval kunt u aanspraak maken op een letselschadevergoeding vanuit de svi verzekering. Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd volledig kosteloos!