Arbeidsongeschikt

U kunt door een bedrijfsongeval arbeidsongeschikt raken. Soms is deze arbeidsongeschiktheid tijdelijk, maar het kan ook zijn dat u voor langere tijd of zelfs voor altijd uitvalt voor uw werk.

U kunt door een bedrijfsongeval arbeidsongeschikt raken. Soms is deze arbeidsongeschiktheid tijdelijk, maar het kan ook zijn dat u voor langere tijd of zelfs voor altijd uitvalt voor uw werk. Er is dan sprake van letselschade. Dit noemen wij verlies aan verdienvermogen. Bent u arbeidsongeschikt door een bedrijfsongeval? Dan heeft u recht op een schadevergoeding als uw werkgever zijn zorgplicht heeft geschonden.

Een werkgever schend zijn zorgplicht als hij niet alles in het werk heeft gesteld om het bedrijfsongeval te voorkomen. Bijvoorbeeld omdat de machine niet veilig (genoeg) was, uw geen of onvoldoende instructies heeft gehad, er onvoldoende toezicht was of omdat de werkomstandigheden niet optimaal waren.

In de meeste gevallen stellen onze letselschade advocaten vast dat er sprake is van onzorgvuldig handelen van de werkgever. U heeft dan dus recht op een vergoeding van uw letselschade. Ook uw schade als gevolg van arbeidsongeschiktheid valt onder letselschade die vergoed moet worden.

Wat is verlies aan verdienvermogen? Verlies aan verdienvermogen is er in vele soorten. Enkele voorbeelden zijn:

 • Doorbetaling van 70% van uw loon na een aantal maanden of een jaar arbeidsongeschiktheid.
 • Het niet doorbetaald krijgen van onregelmatigheidstoeslag (ORT).
 • Het niet meer of minder opbouwen van uw pensioen.
 • Het mislopen van bonussen, een dertiende maand en overige extra’s.
 • Inkomsten uit overwerk.
 • Het niet verlengd worden van uw arbeidsovereenkomst waardoor u in de Ziektewet of WW terecht komt.
 • Winst uit onderneming als zzp’er
 • U komt na 2 jaar ziekte in de WIA
 • Het missen van inkomsten uit “zwart” werk.

Waar uw verlies aan verdienvermogen ook uit bestaat, deze dient vergoed te worden door de aansprakelijke partij. Dit is bij een bedrijfsongeval vaak uw werkgever of opdrachtgever.

Wilt u uw verlies aan verdienvermogen laten verhalen door een erkende, ervaren en deskundige letselschade advocaat bij u in de buurt? Neemt u dan contact op met Letselschade Kompas. Wij verhalen uw verlies aan verdienvermogen kosteloos voor u. Bel 0800 278 46 26 of mail ons voor hulp bij het verhalen van uw verlies aan verdienvermogen.

Letselschade melden?

Zoekt u hulp bij het verhalen van letselschade na een ongeval? De specialisten van Letselschade Kompas helpen u graag. Bel 0800 278 4626 of vul ons contactformulier op. Wij nemen dan direct contact met u op!

  Meld uw schade

  Professionele begeleiding

  Laat uw zaak professioneel begeleiden door een specialist met kennis van zaken.

  Waar heeft u hulp bij nodig?
  Letselschade

  Als u bij een ongeval gewond raakt, dan noemen wij de schade die u hierdoor lijdt letselschade. Deze schade valt uiteen in twee categorieën, te weten materiële en immateriële schade. Deze laatste categorie letselschade is beter bekend als smartengeld.

  Schadevergoeding

  Als u door de schuld van een ander letselschade oploopt, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Hierbij kunt u naast inkomensschade en medische kosten denken aan smartengeld.