Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Meer geld nodig voor

Verkeersveiligheid

In 2022 is meer geld voor verkeersveiligheid vrijgekomen. De effecten zijn echter nihil, zo weergegeven uit een analyse van de Verkeersveiligheidscoalitie. Wat moet er nu gebeuren om het aantal verkeersongevallen met letsel in Nederland terug te dringen?

Investeringsimpuls verkeersveiligheid

Nederland gold als koploper binnen Europa als het om verkeersveiligheid gaat. Deze koppositie zijn wij echter de laatste jaren volledig kwijtgeraakt. Het aantal verkeersongevallen met letsel tot gevolg en het aantal dodelijke verkeersongevallen is de afgelopen jaren niet opgelost.

In 2021 kwamen er 582 mensen om het leven in het verkeer in Nederland. Dit is minder dan in 2020 (610), maar niet altijd veel te veel. Uit onderzoek bleek dat letsel door een ongeluk vooral het gevolg is bij een fietsongeluk, maar ook door gevaarlijke autowegen gebeuren er veel ongevallen.

Om het stijgende aantal verkeersongevallen met letsel terug te dringen, is er door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een Investeringsimpuls verkeersveiligheid in het leven geroepen. Op basis hiervan kunnen gemeenten tot 2030 geld ontvangen voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op plaatselijk niveau. Te denken valt aan het verbreden van fietspaden, het veiliger maken van rotondes en het overzichtelijker maken van gevaarlijke kruispunten.

Verkeersveiligheid nog niet verbeterd

Op grond van de Investeringsimpuls verkeersveiligheid is er tot 2030 dus 500 miljoen Euro te verdelen. Dit gebeurt in fasen. Tijdens de eerste fase is er in totaal 165 miljoen Euro verdeeld over de diverse gemeenten om de verkeersveiligheid te verbeteren. Inmiddels is ook een tweede fase ingetreden waarbij er nog eens 75 miljoen Euro te verdelen was.

Ondanks deze enorme financiële injectie, is de afgelopen periode de verkeersveiligheid in Nederland niet verbeterd. Nog steeds vinden er veel verkeersongevallen plaats met ernstig en blijvend letsel tot gevolg. Ook het aantal dodelijke verkeersongevallen neemt nog altijd niet significant af. Wat moet er gebeuren om het aantal ongevallen met letsel en dodelijke verkeersongevallen te verminderen?

Meer geld nodig voor het verbeteren van de verkeersveiligheid

Uit een analyse van de Veiligheidscoalitie blijkt dat 500 miljoen euro bij lange na niet genoeg is om de verkeersveiligheid in Nederland te verbeteren. Er dient een strategisch plan verkeersveiligheid te komen en er is veel meer geld nodig om de vele onveilige verkeerssituaties in Nederland te bundelen om de verkeersveiligheidsstructuur te verbeteren.

Uit de analyse van de veiligheidsscore blijkt dat er in de eerste 30 jaar maar liefst 30 miljard euro nodig is om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Wat te doen na een verkeersongeval

Bent u zelf betrokken geraakt bij een verkeersongeval en heeft u een ongeval overgehouden? Dan kunt u waarschijnlijk een beroep doen op de aansprakelijke partij van de verzekering. Bent u als voetganger of fietser aangereden, dan heeft u zelfs altijd recht op verdediging.

Letselschade claimen na een ongeluk is niet eenvoudig. Zo dient u te bewijzen wie schuldig is bij een aanrijding en krijgt u gezamenlijk te maken met een letselschade jurist van een verzekeraar. Daarom is het tien eerste belangrijk om ook zelf een letselschadejurist van ons letselschadebureau in te schakelen. Dit doen wij vervangen in de meest gevallen geheel onverwacht.

Lijdt u letselschade door een verkeersongeval? Dan is de volgende van belang:

  • vul altijd een schadeformulier in, niet alleen bij een autobotsing, maar ook bij een fietsongeluk of als u als voetganger aangereden bent.
  • vraag getuigen een verklaring af te leggen
  • maak foto's van de schade aan de voertuigen
  • bewaar bonnen en facturen van gemaakte kosten
  • bel bij doorrijden na een aanrijding altijd ter plaatse de politie
  • ga altijd langs een arts en laat uw letsel beoordelen, zeker bij whiplash als nekklachten
  • schakel direct een letselschade jurist van ons letselschadebureau in
Welke letselschadebedragen worden vergoed?

Bent u geraakt heeft u klachten aan een aanrijding overgehouden Dan is de kans groot dat u recht op een schadevergoeding hefbt.

In het geval van letselschade worden de materiële schadeposten en het smartengeld vergoed . Voorbeelden van letselschade bedragen die worden vergoed zijn:

  • loonschade
  • inkomensschade als zelfstandig ondernemer
  • pensioenschade
  • schade door een studievertraging
  • medische kosten
  • reiskosten
  • kosten voor huishoudelijke hulp
  • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname

 

Daarnaast is er recht op smartengeld. Een smartengeldvergoeding is een vergoeding van onder andere pijnklachten, angstklachten als rijangst en psychische klachten.

Mensen lezen ook
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Wij

helpen u graag bij de verhalen van letselschade. Dit doen wij met een team van professionals. Ervaren en bevlogen letselschade juristen die ervoor zorgen dat u weer door kunt na een ongeval. Of het nu gaat om een ​​​​aanrijding, ongeluk op het werk van een hondenbeet.

Ontmoet ons team en neem contact met ons op voor een gratis letselschade advies en de verhalen van uw letselschade.

Wij