Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Whiplash door een aanrijding

Een veelvoorkomend letsel na een aanrijding van achteren is een whiplash. Maar wat zijn de symptomen van een whiplash eigenlijk en welke schade maakt deel uit van een letselschade vergoeding?

Onze letselschade advocaten leggen het u hieronder graag uit. Door middel van onderstaande whiplash symptomen test weet u direct of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschade? Wij helpen altijd 100% kosteloos!

Wat is een whiplash?

Alvorens de whiplash symptomen te bespreken is het belangrijk om antwoord te geven op de vraag wat een whiplash is. Volgens de medische literatuur is een whiplash een vorm van letsel wat ontstaan doordat er, bijvoorbeeld door een kop-staart botsing of kettingbotsing plotseling en onverwacht een heel snelle beweging van het hoofd ontstaat waarbij het hoofd achtereenvolgens hard naar voren en haar achteren wordt geslingerd.

Een whiplash ontstaat doordat er (te) veel druk op de nek komt. Zo gaat de nek bij een verkeersongeval heel hard naar voren en vervolgens weer naar achteren. Hierdoor ontstaat er nekletsel. Dit noemen wij een WAD, een Whiplash Associated Disorder. Een whiplash is heel vervelend letsel en kent meerdere varianten. Het kan gaan om tijdelijke nekklachten. Soms helaas is er sprake van een chronisch whiplash syndroom. De nekklachten en bijkomende klachten zijn dan van blijvende aard.

De letselschade die u oploopt door een whiplash dient door de aansprakelijke partij vergoed te worden. Dit is echter niet eenvoudig, Een whiplash is namelijk niet zichtbaar op röntgenfoto’s, een MRI of een CT- scan. Het wordt ook wel niet- objectiveerbaar letsel genoemd. Verzekeraars grijpen dit ook altijd aan om een letselschadeclaim af te wijzen.

Gelukkig bestaat er jurisprudentie op basis waarvan uw letselschade vergoed moet worden, ook al is het whiplashletsel niet op foto’s of scans te zien. Bij Letselschade Kompas hebben wij ons hierin verdiept en gespecialiseerd. Onze methode om letselschade te verhalen bij whiplash letsel werkt bewezen!

Wat zijn de whiplash symptomen?

Om erachter te komen of er sprake is van een whiplash, kunt u onderstaande whiplash symptomen test gebruiken. Herkent u 1 of meer van de volgende hoofdklachten van een whiplash? Dan is de kans groot dat er sprake is van een whiplash. Maar ga altijd naar de arts voor de diagnose en laat uw whiplash klachten ook altijd goed in uw huisartsen journaal zetten!

Is er inderdaad sprake van een whiplash? Voor schadevergoeding eisen is het belangrijk dat u de whiplash klachten direct meldt bij een arts. Dit kan uw huisarts zijn of een specialist zoals een neuroloog.

Melden van de klachten is belangrijk omdat letselschade verzekeraars de klachten vaak niet in causaal verband met het ongeval zien. Er kan dan discussie ontstaan over de hoogte van uw schadevergoeding.

Wilt u weten of u een whiplash heeft? Doe dan onderstaande whiplash symptomen test.

De whiplash symptomen test

Dit zijn de meest voorkomende whiplash symptomen:

 1. nekklachten
 2. hoofdpijn
 3. klachtenlast van de schouders

 

Heeft u op basis van de whiplash symptomen test 1 of meerdere van deze klachten? Dan is de kans groot dat u de diagnose whiplash heeft.

Overige whiplash symptomen zijn:

 • rugklachten
 • concentratieproblemen
 • geheugenproblemen
 • woordvindingproblemen
 • tintelingen in de handen en vingers
 • vermoeidheid
Een positieve whiplash symptomen test, wat nu?

Komt er uit de whiplash symptomen test dat u een whiplash heeft? Dan heeft u recht op een letselschadevergoeding als een ander schuldig is aan het ontstaan van de aanrijding. Daarnaast kunt u kosteloos een letselschade jurist van ons letselschadebureau inschakelen. Wij zorgen er dan voor dat u geheel kosteloos wordt gesteld.

Behandelingen whiplash klachten

Er zijn diverse behandelingen mogelijk bij een whiplash. Welke de beste behandeling is is persoonlijk. Daarom schakelen wij altijd onze medisch adviseur voor u in. Op deze manier krijgt u de best mogelijke behandeling voor uw whiplash klachten. De kosten van deze behandeling en het advies van onze medisch adviseur verhalen wij op de schadeverzekering van de schuldige partij.

Dit zijn de meest voorkomende behandelingen bij een whiplash:

 • fysiotherapeutische behandelingen
 • dry needling
 • injectie
 • pijnstilling
 • revalidatietraject
 • training onder begeleiding van een personal trainer
Gevolgen whiplash langer termijn

Een whiplash kan dus na een aantal weken of maanden verdwijnen, meestal na behandeling en training. Maar helaas is dit niet altijd het geval. Er is dan sprake van een chronische whiplash. Dit kan leiden tot gevolgen van een whiplash voor de lange termijn, zoals arbeidsongeschiktheid.

Is er bij u sprake van chronische whiplash en loopt u tegen een verzekeraar op die het causaal verband tussen uw whiplash klachten het ongeluk ontkent? Neem dan contact met onze letselschade juristen op. Wij hebben jarenlange ervaring in het succesvol verhalen van letselschade bij een whiplash.

Gratis juridische hulp

Wilt u uw letselschade claimen na een auto ongeluk, fietsongeluk of scooter ongeluk? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos.

Bel voor al uw vragen, een gratis letselschade advies of het kosteloos verhalen van uw letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij komen direct voor u in actie.

 

Op welke letselschadevergoeding heb ik recht?

Is de aansprakelijkheid erkend door de aansprakelijkheidsverzekering van de tegenpartij? Dan gaan onze letselschade juristen uw letselschade berekenen. Dit doen wij door middel van een schadestaat. Hierop staan alle letselschade bedragen die op uw persoonlijke situatie van toepassing zijn.

Een letselschadevergoeding bestaat uit materiële schade en smartengeld. Materiële schade zijn die schadeposten die op geld waardeerbaar zijn. Voorbeelden hiervan zijn:

 • inkomensschade
 • medische kosten
 • studievertraging
 • pensioenschade
 • reiskosten
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • verzorgingskosten en verpleegkosten
 • onderhoudskosten van uw huis en tuin
 • extra kinderopvang
 • reparatiekosten en vervangingskosten

 

Van een smartengeldvergoeding maken deel uit al die gevolgen van een aanrijding die niet op geld waardeerbaar zijn. Het gaat dan om het leed dat u als gevolg van een verkeersongeval lijdt. Daarbij kunt u denken aan pijnklachten, rijangst en psychische klachten.

Wat doet een letselschade jurist?

Kiest u voor een letselschade jurist van ons kantoor, dan nemen wij alle zorgen voor u uit handen. Zo onderzoekt uw letselschadespecialist de schuldvraag bij een aanrijding en gaat hij voor u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Andere zaken die wij voor u regelen zijn:

 • claimen van een voorschot op uw letselschade uitkering
 • letselschade berekenen
 • opstellen schadestaat
 • inschakelen medisch adviseur
 • onderhandelen met de schadeverzekeraar
 • zorgen dat u een maximale schadevergoeding ontvangt
Gratis juridische hulp

Wilt u ook gratis juridische hulp van een ervaren en deskundige letselschade jurist van ons letselschadebureau? Wij helpen u graag. Eventueel schakelen wij een letselschade advocaat voor u in. Wij zijn namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een specialistisch advocatenkantoor op het gebied van het claimen van letselschade.

Bel voor gratis hulp van een letselschade jurist of letselschade advocaat gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij komen direct voor u in actie.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  
Wognum
Dick Ketlaan 2
1687 CD WOGNUM
Noord - Holland
Nederland
Den Bosch
Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch
5216 PP 's-Hertogenbosch
Noord - Brabant
Nederland
Tilburg
Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14
5038 JL Tilburg
Noord - Brabant
Nederland
Gouda
Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda
2803 PE Gouda
Zuid - Holland
Nederland
Rotterdam
Hofplein 20
3032 AC Rotterdam
Noord - Holland
Nederland
Delft
Poortweg 4
2612 PA Delft
Zuid - Holland
Nederland
Den Haag
Jan Pietersz. Coenstraat 7
2595 WP Den Haag
Zuid - Holland
Nederland
Nijmegen

 
Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland