Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade door nekklachten, duizelig zijn en oorsuizen

Een ongeluk kan ernstige en zelfs blijvende gevolgen hebben. Soms zijn er zelfs meerdere klachten, bijvoorbeeld nekklachten, duizelig zijn en oorsuizen als klachten behorende bij een whiplash.

Ervaart u oorsuizen door nekklachten of zelfs nekklachten, duizeligheid en oorsuizen? Dan is de kans groot dat u hierdoor schade lijdt, in uw werk, thuis of als u in een drukke ruimte bent. Er is dan recht op een letselschadevergoeding en onze letselschade juristen verhalen deze letselschade vergoeding kosteloos voor u.

Nekklachten, duizelig en oorsuizen, dit zijn whiplashsymptomen!

Nekklachten, duizeligheid en oorsuizen kunnen apart van elkaar, maar ook tezamen voorkomen als gevolg van een ongeluk. Deze klachten komen met name voor bij een kop-staart botsing of kettingbotsing. Bij een dergelijke aanrijding van achteren krijgt de nek een enorme klap waardoor deze naar voren en naar achteren wordt geslingerd.

Het hard heen en weer slingeren van de nek wordt ook wel een whiplash genoemd, naar het Nederlands vertaald een zweepslag. Nekklachten, duizelig zijn en oorsuizen kunnen hier de gevolgen van zijn.

Er zijn nog meer whiplash symptomen. Bekende klachten die horen bij een whiplash zijn naast voornoemde klachten:

 • vermoeidheid
 • hoofdpijnklachten
 • concentratieproblemen
 • rugpijn
 • niet tegen licht kunnen
 • niet tegen geluid kunnen

 

Heeft u nekklachten, duizeligheid en oorsuizen aan een aanrijding overgehouden, of is er sprake van bovengenoemde whiplash symptomen, dan kunt u vaak een letselschade vergoeding claimen op de autoverzekering van de persoon die achterop gereden is. Dit is in de praktijk echter niet zo eenvoudig!

Nekklachten, duizelig en oorsuizen en andere niet-objectiveerbaar letsel

Whiplash klachten in het algemeen en nekklachten, duizelig en oorsuizen in het bijzonder, gelden als zogenaamd niet objectiveerbaar letsel. dit houdt in dat deze klachten voor het blote ook niet zichtbaar zijn. Sterker nog, ook op een röntgenfoto of MRI ziet men geen afwijkingen.

Het probleem met niet objectiveerbare klachten is dat u als verkeersslachtoffer moet bewijzen dat er sprake is van nekklachten, duizelig en oorsuizen. Maar hoe doe je dit nu als deze klachten niet zichtbaar zijn?

Letselschade juristen van verzekeraars betwisten vaak het bestaan van nekklachten, duizelig en oorsuizen en stellen dan dat het zogenaamde "causaal verband" ontbreekt. Zij willen vaak geen of weinig schade vergoeden. Dit terwijl nekklachten en oorsuizen voor arbeidsongeschiktheid en dus hoge schade kunnen leiden.

Gelukkig hebben onze letselschade juristen de oplossing voor dit probleem en weten wij in de meeste gevallen te bewijzen dat de klachten er zijn en deze in causaal verband staan tot het u overkomen ongeluk.

Wilt u ook gratis hulp bij het verhalen van uw letselschade? Neem dan vrijblijvend contact met onze letselschade specialisten op.

De whiplash jurisprudentie

Het probleem met nekklachten, duizelig en oorsuizen doet zich vaak voor. Helaas slagen veel belangenbehartigers er niet in om de klachten te bewijzen en in causaal verband te brengen met een aanrijding. Dit ten onrechte!

De Hoge Raad, Nederlands hoogste rechtsorgaan, heeft al meermalen uitgesproken dat er wel degelijk recht is op een schadevergoeding bij nekklachten en oorsuizen. Dit onder de volgende voorwaarden:

 • de klachten moeten voor het ongeval niet hebben bestaan
 • direct na het ongeval meldt het slachtoffer de klachten
 • er is geen alternatieve oorzaak voor de klachten aan te wijzen
 • de klachten zijn reëel, niet ingebeeld, niet voorgewend en niet overdreven

 

Aan voornoemde voorwaarden is vrij snel voldaan. In de meeste gevallen kan dus vrij eenvoudig worden bewezen dat nekklachten en oorsuizen het gevolg zijn van de aanrijding.

Soms zijn er medische expertises nodig om te bewijzen dat de klachten het gevolg zijn van een ongeluk. Ook hier hebben onze letselschade juristen ruime ervaring mee en wij hebben onze eigen medisch adviseur voor het maken van een medisch advies.

Wat doet een letselschade jurist voor mij?

Dagelijks krijgen wij het verzoek mensen te helpen bij whiplashklachten zoals nekklachten en oorsuizen. Uiteraard helpen wij graag, maar wij doen meer, zowel voor als na erkenning van aansprakelijkheid. Kort samengevat helpt ons team van letselschade juristen bij:

 • het onderzoeken van de aansprakelijkheid
 • de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • claimen van een voorschot op  de letselschadevergoeding
 • discussiëren met de letselschade verzekering over het causaal verband
 • inschakelen medisch adviseur
 • opstellen verzoekschrift indien mogelijk
 • zorgen dat u een zo hoog mogelijke schadevergoeding ontvangt
Advies van een letselschade jurist

Was u betrokken bij een ongeval waarbij u nekklachten, duizelig en oorsuizen over heeft gehouden? U hoeft uw letselschade niet zelf te verhalen, dit doen onze letselschade juristen voor u, volledig kosteloos.

Wilt u overstappen van uw huidige belangenbehartiger naar ons letselschadebureau? Wij nemen zowel nieuwe cliënten als mensen die willen overstappen naar ons aan. Dit altijd geheel kosteloos!

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland