Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Vergoeding

hoge energiekosten bij letselschade

Er is veel om te doen de laatste tijd, de hoge energiekosten en de compensatie van de hoge energiekosten door de overheid. Maar hoe zit dit bij letselschade? Wat als je hoge energiekosten hebt omdat je thuis zit na een ongeluk? Kun je dan een tegemoetkoming van deze hoge energiekosten krijgen van de verzekeraar?

Compensatie hoge energiekosten bij letsel

Het zal je maar gebeuren, een auto botsing of fietsongeluk of als voetganger aangereden worden. Maar ook kan er sprake zijn van een bedrijfsongeval of hondenbeet.

Helaas blijft het vaak niet bij materiële schade, maar raak je hierbij ook gewond of loop je klachten op. De kans is dan aanwezig dat je schade lijdt, dit wordt letselschade genoemd.

Vaak kom je na een aanrijding of bedrijfsongeval thuis te zitten. Is er zelfs sprake van ernstig letsel, dan kan het zijn dat je voor langere tijd thuis zit. Bijvoorbeeld bij een gebroken been of als je voor ander letsel in bed moet blijven.

Zeker als je vóór het ongeluk aan het werk was, verbruik je door het letsel meer energie. De kachel die aanstaat en tv kijken kosten energie. Deze zou je in de situatie zonder ongeluk niet gebruiken. Maar maken deze kosten dan onderdeel uit van je letselschadevergoeding?

Tegemoetkoming energiekosten bij letselschade

Een letselschadevergoeding bestaat uit veel soorten schadeposten. Op grond van de wet dien je namelijk zoveel mogelijk teruggebracht te worden in de situatie zonder ongeluk. Heb je bijvoorbeeld geen of minder inkomen door het ongeluk, dan dien je hiervoor een compensatie te krijgen. Dit geldt ook voor alle andere letselschade bedragen die het gevolg zijn van een ongeluk. zoals:

 • medische kosten
 • reiskosten
 • hulp in het huishouden
 • kosten voor onderhoud aan huis en tuin
 • verzorgingskosten en verpleegkosten
 • kosten voor extra kinderopvang
 • smartengeld

 

Naast deze letselschade bedragen komen ook allerlei andere kosten die je maakt door een aanrijding of arbeidsongeval voor vergoeding in aanmerking. Want alle schade en dus ook de kosten die het gevolg zijn van een ongeluk maken deel uit van de letselschade vergoeding. Dus ook hoge energiekosten als gevolg van het ongeluk.

Vergoeding hoge energiekosten claimen

Je kunt dus inderdaad een vergoeding van hoge energiekosten claimen. Hiervoor kun je de tegenpartij aansprakelijk stellen, net als voor alle andere schadeposten.

Een compensatie voor hoge energiekosten kun je dus claimen als je door het letsel thuis moet blijven. Voorwaarde is wel dan je in de situatie zonder ongeluk aan het werk zou zijn geweest. Dan staat de kachel immers uit of laag. Deze compensatie voor hoge energiekosten kan jouw letselschade advocaat of letselschade bureau op de schadestaat plaatsen.

Hulp bij hoge energiekosten claimen

Ben jij als fietser aangereden en hier je hieraan ernstig letsel overgehouden? Of ben je betrokken bij een auto ongeluk en ben je door een whiplash thuis in plaats van op je werk?

In al deze gevallen kun je hulp bij hoge energiekosten claimen krijgen van een letselschade advocaat. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk en voeren de hogere energiekosten als zijn een schadeposten bij letselschade op.

Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat kan je helpen bij het claimen van letselschade, waaronder bij het verhalen van een compensatie van hoge energiekosten. Maar een letselschade advocaat doet meer:

 • onderzoeken wie schuldig is bij een aanrijding
 • de werkgever aansprakelijk stellen
 • schadestaat opstellen
 • voorschot letselschade regelen
 • discussiëren met de verzekeraar
 • zorgen voor een maximale slotuitkering bij letselschade
Contact met een letselschade advocaat

Wil je ook gratis rechtsbijstand van een letselschade specialist? Bij ons letselschadebureau word je altijd geholpen door een erkende en ervaren letselschade advocaat. Letselschade Kompas is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren gespecialiseerd in letselschade.

Bel voor gratis hulp van een schade letsel advocaat 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor je aan de slag!

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.