Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Enorme toename aantal

Verkeersslachtoffers

Het aantal verkeersslachtoffers is in 2022 enorm toegenomen. Het aantal verkeersongevallen met een verkeersslachtoffer steeg van 18.000 naar circa 21.500 slachtoffers met letsel. Daarnaast steeg ook het aantal dodelijke verkeersongevallen naar 578.

Een verkeersongeval heeft een grote impact op het leven van een verkeersslachtoffer, persoonlijk, maar ook financieel. Maar wat nu te doen bij een verkeersongeval om schade te verhalen? U leest het in deze bijdrage.

Oorzaak stijging verkeersslachtoffers

Het ging in 2022 dus veel vaker mis in het verkeer. Met name het aantal fietsongelukken met letsel steeg enorm. Maar ook viel er een stijging van het aantal auto ongelukken te betreuren.

Oorzaken van de stijging van het aantal verkeersslachtoffers is de toename drukte in het verkeer. Na de coronaperiode is men weer meer naar het werk gegaan met verkeersdrukte tot gevolg. Dit lijdt tot een stijging van het aantal aanrijdingen, met name kop-staart botsingen en kettingbotsingen.

Een andere reden dat iemand eerder verkeersslachtoffer wordt is het feit dat de fietspaden steeds drukker worden. Het aantal elektrische fietsen neemt tot en de snorfiets moet ook nog steeds (behoudens in Amsterdam en Utrecht) op het fietspad rijden.

Willen wij in 2023 het aantal verkeersslachtoffers verminderen, dan zijn ingrijpende maatregelen noodzakelijk.

Wat te doen als je verkeersslachtoffer bent?

Bent u aangereden door een auto of ander motorvoertuig? Dan is een aantal zaken van belang als u als verkeersslachtoffer een schadevergoeding wilt eisen:

Tegenpartij aansprakelijk stellen als verkeersslachtoffer

Bent u aangereden en is de tegenpartij schuldig bij een aanrijding? Dan is er recht op een letselschadevergoeding. Om deze te kunnen claimen dient u de tegenpartij aansprakelijke te stellen. Dit gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief.

In een aansprakelijkstelling staat de toedracht van een aanrijding, bijvoorbeeld een kettingbotsing of frontale aanrijding. Ook wordt vermeld wie schuldig is bij een aanrijding en welke letselschade bedragen hierdoor geleden worden.

Ten slotte staan in een aansprakelijkheidsbrief de aansprakelijkstelling zelf en de rechtsgrond hiervan en vindt er een stuiting van de verjaring plaats.

Waarom een letselschade jurist inschakelen?

Schakelt u een letselschade jurist van ons letselschadebureau in, dan zorgen wij voor het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Ook zorgen wij na erkenning van de aansprakelijkheid dat u als verkeersslachtoffer een voorschot op de slotbetaling van uw letselschadevergoeding ontvangt.

Letselschade claimen is niet eenvoudig. U krijgt te maken met een letselschade jurist van een grote verzekeraar. Deze zal trachten de schadelast voor de verzekeraar zo veel mogelijk te beperken. Daarom is het goed om u te laten vertegenwoordigen door een ervaren en gespecialiseerde letselschade jurist. Deze vindt u bij ons letselschadebureau.

Gratis hulp van een letselschade jurist in de buurt!

Bent u verkeersslachtoffer en wilt u gratis hulp van een gespecialiseerde letselschade jurist bij u in de buurt? Onze letselschade juristen helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, het grootste advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letselschade. Indien noodzakelijk schakelen wij daarom gratis een letselschade advocaat voor u in.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Wij

zijn geen gemiddeld letselschadebureau. Wij onderscheiden ons doordat u bij ons altijd geholpen wordt door een ervaren en gespecialiseerde letselschade advocaat. Ons letselschade bureau is namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten.

Wij stellen onze letselschade specialisten graag aan u voor en helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade na een verkeersongeluk, bedrijfsongeval of hondenbeet.