Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL
17 tips voor het invullen van een schadeformulier

U bent aangereden. Dan is het belangrijk dat er een schadeformulier wordt ingevuld. Heeft u verwondingen of klachten aan het ongeval overgehouden? Dan is belangrijk om dit op het schadeformulier in te vullen. In deze bijdrage leest u nog veel meer tips bij het invullen van een schadeformulier.

U bent betrokken geraakt bij een aanrijding. Het is dan belangrijk om een schadeformulier in te vullen. Bent u gewond geraakt bij de aanrijding of heeft u hieraan klachten overgehouden? Geef dit dan aan op het schadeformulier. Dit kan een discussie met de tegenpartij voorkomen. In dit artikel leest u waar u op moet letten als u een schadeformulier invult.

Heeft u bij het invullen vragen of wilt u een schadeformulier ontvangen? Onze letselschade juristen helpen u graag. Een schadeformulier aanvragen doet u hier!

17 tips bij het invullen van een schadeformulier

Het schadeformulier bestaat uit een voor- en achterkant en bestaat uit diverse vragen. Hieronder vindt u 25 tips die u helpen bij het correct invullen van het schadeformulier. Dit kan belangrijk zijn voor het verhalen van uw autoschade en letselschade!

Tip 1: laat de tegenpartij altijd tekenen

Een aanrijdingsformulier is pas een wettig bewijsmiddel als het door beide partijen getekend is. Bent u bijvoorbeeld van achteren aangereden door een ander, laat de tegenpartij tekenen, dan staat de toedracht vast!

Tip 2: vul het schadeformulier altijd in

Soms lijkt het letsel mee te vallen, er is wel nekpijn maar u denkt het gaat wel over. En de schade aan de auto valt mee. Ook al lijkt er geen sprake van schade, vul het schadeformulier altijd in. Vaak is er toch autoschade ook al zie je dit niet aan de buitenkant. Het gebeurt ook vaak dat klachten zich pas later openbaren of erger worden. Dit komt door de adrenaline. Zonder aanrijdingsformulier kunt u vaak geen schade claimen. Vul daarom de voorkant, maar ook de achterkant van het schadeformulier altijd in.

Wilt u dat wij u helpen bij het schadeformulier invullen? Dit doen wij graag en altijd volledig kosteloos voor u. Heeft u geen aanrijdingsformulier? Een schadeformulier aanvragen doet u hier!

Tip 3: vul het schadeformulier indien mogelijk ter plaatse in

Probeer het schadeformulier ter plaatse in te vullen. Zijn er getuigen van de aanrijding? Vul de gegevens dan in onder punt 5. Dit kan later van belang zijn als er discussie over de toedracht ontstaat. Maar indien mogelijk ook foto’s van beide auto’s. De achterkant van het schadeformulier kunt u rustig thuis invullen.

Tip 4: Teken de toedracht

Onder in het middel kunt u tekenen wat er gebeurd is. Dit wordt soms vergeten of onnodig gevonden. Voor verzekeraars is dit echter belangrijk voor de schuldvraag. U kunt hier dus veel baat bij hebben. Teken daarom altijd een schets van de situatie.

Tip 5: Noteer de naam en adresgegevens van de tegenpartij

Dit is belangrijk om uw schade te claimen. Wist u dat u recht heeft op gratis juridische rechtsbijstand? Dit is zo bij autoschade en letselschade! U leest hier hoe wij u gratis kunnen bijstaan.

Tip 6: Laat de gegevens van de verzekeraar invullen

Alle motorvoertuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Voor het snel kunnen aansprakelijk stellen is het belangrijk dat u de gegevens van de verzekeraar heeft.

Tip 7: Vul bij gewond altijd ja in, ook bij lichte klachten!

Ook als u lichte klachten heeft en denkt dat het letsel of de klachten wel meevallen, vul het aanrijdingformulier in. Dit voorkomt problemen bij het verhalen van uw letselschade. (vraag 3)

Tip 8: vul ook de materiële schade in

Bij materiële schade aan het voertuig kunt u dit op het schadeformulier invullen. Er kan echter ook andere schade zijn, bijvoorbeeld aan uw telefoon of kleding. Vergeet dit niet in te vullen zodat u deze schade kunt claimen.

Tip 9: Bel de politie als u het niet vertrouwd!

Weigert de tegenpartij het schadeformulier auto in te vullen? Bel de politie! Dit mag op het alarmnummer 112. maak in dit geval altijd een foto van het kenteken van de auto van de persoon die u heeft aangereden.

Tip 10: Teken niet als u het niet met de toedracht eens bent

Geeft de tegenpartij een verkeerde toedracht aan? Bijvoorbeeld dat u plotseling remde en hierdoor de kop-staart botsing is ontstaan? Teken dan niet, maar bel de politie voor een onderzoek.

Tip 11: Geef aan waarom volgens u de andere bestuurder schuldig is aan de aanrijding

Schrijf bij “mijn opmerkingen” (punt 14) nog eens goed aan waarom u vindt dat de andere bestuurder schuldig aan de aanrijding is.

Tip 12: Zorg dat datum en tijd ingevuld zijn

De datum en tijd zijn belangrijk voor de politie, bijvoorbeeld als er camerabeelden opgevraagd moeten worden van de aanrijding.

Tip 13: Vul het Europees schadeformulier volledig in

Om iedere discussie bij de schade afhandeling te voorkomen is het belangrijk op ter plekke het Europees schadeformulier volledig in te vullen.

Tip 14: bent u als fietser aangereden? Vol ook dan het Europees schadeformulier in

Bent u als fietser aangereden door een auto of scooter? Vul ook dan het schadeformulier auto in. U kunt immers de toedracht opschrijven en tekenen en de gegevens van de schuldige bestuurder invullen. Bij een fietsongeluk met een auto heeft u op deze manier een uitstekend bewijs van het wat er is gebeurd!

Tip 15: Maak een foto van het aanrijdingsformulier

Maak een foto van het aanrijdingsformulier. Raakt u het origineel kwijt, dan heeft u alsnog een exemplaar om naar de verzekeraar of uw letselschade jurist te sturen.

Tip 16: Vul ook de achterzijde (thuis) in

Op de achterzijde kunt u ook veel nuttige informatie kwijt. Deze informatie is met name van belang als u schade aan de aanrijding heeft overgehouden. Materiële schade, maar ook letselschade! Ook de achterkant van het aanrijdingsformulier kan als bewijs dienen.

Tip 17: Schakel een letselschade jurist in als u er niet uit komt

Als u vragen heeft of twijfelt bij het invullen, vraag dan om hulp. Onze letselschade juristen hebben ruime ervaring in een schadeformulier invullen. Bel 0800 278 4626 (gratis) en wij helpen u graag verder, ook voor het claimen van uw letselschade.

Letselschade claimen na een aanrijding

Bent u gewond geraakt bij de aanrijding? Neem dan contact met ons op. U wordt altijd gratis door ons geholpen. Wij stellen de verzekeraar aansprakelijk en regelen alles voor u. Onze letselschade juristen zorgen ervoor dat uw letselschade netjes op de aansprakelijkheidsverzekeraar verhaald wordt.

Schadeformulier downloaden en versturen

Heeft u geen schadeformulier voorhanden? U kunt hier een schadeformulier downloaden. Wilt u uw letselschade claimen? Stuur na het schadeformulier downloaden en invullen het schadeformulier aan ons retour. Ook een niet compleet ingevuld schadeformulier kunt u naar ons toesturen.

U kunt hier ook via de mail een schadeformulier aanvragen!

Letselschade Kompas helpt u door heel Nederland!

Letselschade Kompas is een letselschade bureau gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een aanrijding. Bijvoorbeeld als u letselschade lijdt door een kop-staart botsing of kettingbotsing. Maar ook als u als fietser aangereden bent kunt u bij onze letselschade juristen terecht.

Al onze letselschade juristen hebben een universitaire opleiding genoten. Zij zijn ervaren en deskundige, mede door het volgen van meerdere opleidingen die jaarlijks terugkeren. Hierdoor heeft u aan een letselschade jurist van Letselschade Kompas een echte specialist voor het verhalen van uw letselschade na een aanrijding.

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een van de bekendste advocatenkantoren gespecialiseerd in het letselschade claimen na een auto ongeluk. Komt uw letselschade jurist er met de verzekeraar niet uit? Dan schakelen wij voor u gratis een letselschade advocaat bij u in de buurt uit.

Brugman Letselschade Advocaten is namelijk een landelijk werkend advocatenkantoor. U kunt dus altijd bij ons terecht, van een letselschade advocaat uit Amsterdam tot een letselschade advocaat in Eindhoven of Maastricht. Wij werken landelijk!

Bel voor een letselschade jurist bij u in de buurt 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan dezelfde dag nog contact met u op.

Wij

kunnen u de hoogst mogelijke rechtsbijstand verlenen door het hoge opleidingsniveau en de permanente nascholing van de letselschade specialisten verbonden aan ons letselschade bureau. Indien mogelijk schakelen wij voor het verhalen van uw letselschade gratis een advocaat letselschade in.

Wilt u uw letselschade verhalen? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, gaan uw letselschade berekenen en verhalen uw schade inclusief het smartengeld op de aansprakelijke partij.

Wij

Full professionalism, professional help from beginning to end, very friendly service. I am very pleased with the services and the approach to the client by the attorneys Brugman. I recommend it to everyone. Call them and it will help 101%

Kamil G.

11 months geleden

Top advocaten, hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.

Elly Verf

11 months geleden

Na een motorongeluk en onenigheid met de verzekering van de tegenpartij , heb ik mij gemeld bij Brugman letselschade in Wognum , ben hier zeer goed ontvangen en hebben alles goed doorgenomen qua ongeval en evt kosten voortvloeiende uit het ongeval , Brugmans letselschade heeft mijn dossier behartigd en met goede afsluiting tot een einde gebracht . De mensen bij Brugman letselschade zijn snel met hun mail beantwoorden en de communicatie verloopt vaak via een toegewezen persoon , al met al zeker een aanrader om als U een letselschade advocaat nodig heeft ik U Brugman letselschade zeker kan aanbevelen .

Bert Richter

2 years geleden