Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Buitengerechtelijke kosten letselschade

Een letselschade vergoeding bestaat uit diverse schadeposten. Ook onderdeel van een letselschadevergoeding zijn de buitengerechtelijke kosten (BGK) bij letselschade.

Buitengerechtelijke kosten of BGK zijn de kosten die uw letselschade jurist voor u maakt bij het verhalen van uw letselschade. Omdat deze kosten vergoed worden door de aansprakelijke persoon of diens schadeverzekeraar, kunnen wij u dus gratis helpen als u schade lijdt door een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet.

Op deze pagina leest u alles over buitengerechtelijke kosten en gratis juridische hulp bij letselschade.

Wat zijn buitengerechtelijke kosten?

Buitengerechtelijke kosten bij letselschade zijn de kosten die gemoeid gaan met het verhalen van uw letselschade als gevolg een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet. Letselschade claimen is namelijk niet eenvoudig en vaak wordt hiervoor hulp van een letselschade jurist ingeschakeld.

Het inschakelen van een letselschadespecialist is van belang om de schadevergoeding te ontvangen waar u recht op heeft. Maar u krijgt daarbij vaak te maken met een letselschadeverzekeraar. De jurist die uw letselschadezaak daar behandeld weet veel over letselschade. Daar komt bij dat een verzekeraar er baat bij heeft om uw letselschadevergoeding zo laag mogelijk te houden.

De wetgever heeft in artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek nu bepaald dat de kosten die gemoeid gaan met het verhalen van schade vergoed dienen te worden door de (verzekeraar van de) aansprakelijke persoon. De enige voorwaarde is dat de letselschade claim niet bij de rechtbank loopt. Daarom worden het buitengerechtelijke kosten genoemd. Men spreekt daarbij vaak van BGK.

Waaruit bestaan buitengerechtelijke kosten?

Voor het behandelen van een letselschade zaak is veel nodig. Zo zal uw belangenbehartiger veel onderzoek moeten verrichten, een aansprakelijkheidsbrief moeten opstellen en een schadestaat moeten maken. Hier is hij of zij veel tijd mee kwijt.

Om te bepalen welke gevolgen een fietsongeluk, auto ongeluk of arbeidsongeval voor hebben, is er vaak medische informatie nodig. Deze wordt bij uw huisarts, het ziekenhuis en eventueel een fysiotherapeut opgevraagd. Uw behandelaren vragen hier een onkostenvergoeding voor.

Soms is het nodig om een medisch adviseur in te schakelen. Bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat u bij de beste artsen terecht kunt of om te bepalen of en zo ja welke risico's het letsel voor de toekomst met zich meebrengen.

Als voornoemde kosten worden buitengerechtelijke kosten genoemd en komen dus voor vergoeding van de aansprakelijke partij in aanmerking

Buitengerechtelijke kosten en deelgeschilprocedure

Buitengerechtelijke kosten oftewel BGK is een vergoeding voor kosten buiten rechte, dus zonder dat de rechter er aan te pas hoeft te komen. Hierop is echter een belangrijke uitzondering van toepassing, namelijk bij de deelgeschilprocedure.

De deelgeschilprocedure is een procedure bij de rechter, waarbij slechts een discussiepunt door de rechter behandelt wordt, bijvoorbeeld de hoogte van uw smartengeldvergoeding of de discussie over de aansprakelijkheid voor een ongeluk.

Voorwaarde voor het voeren van een deelgeschilprocedure is dat er na deze procedure een vaststellingsovereenkomst tot stand komt. Met andere woorden, dan er een regeling van de schade tot stand komt.

De deelgeschilprocedure is, ook al doet de naam anders vermoeden, een buitengerechtelijke procedure. Dit betekent dat de kosten ook buitengerechtelijk zijn.

U maakt dus geen kosten voor onze rechtsbijstand!

Is er bij u letselschade ontstaan doordat u als fietser of voetganger aangereden bent? Is er sprake van een kop-staartbotsing of bent u op het werk gewond geraakt? Onze letselschade juristen kunnen u dus kosteloos helpen. De BGK komt voor rekening van de aansprakelijke partij of diens schadeverzekering.

Lijdt u schade door een ongeluk en wilt u ook gratis rechtsbijstand bij het verhalen van letselschade? Meer dan 5.000 slachtoffers gingen u voor. Wij helpen u graag en dus altijd geheel kosteloos.

Bespreek uw letselschade zaak met onze letselschade juristen

Is u een ongeluk overkomen en wilt u weten of u recht op schadevergoeding en gratis juridische hulp heeft? Bespreek uw letselschade zaak dan met ons team van specialisten. Wij helpen u graag en geven u een eerlijk letselschade advies.

Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

NIEUW: in de avond en het weekend zijn wij zowel telefonisch als via whatsapp bereikbaar. U vindt de whatsapp button rechts onderaan deze pagina.

Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland