Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade jurist of letselschade advocaat?

U bent op zoek naar een ervaren en deskundige letselschade specialist. Dan kunt u kiezen voor een letselschade jurist of letselschade advocaat. Waar wat is nu de beste keuze?

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Daarom wordt u bij ons altijd geholpen door een letselschade jurist of letselschade advocaat naar keuze.

Wij helpen u altijd 100% kosteloos bij letselschade. Wilt u ook uw letselschade verhalen op de aansprakelijke partij? Onze letselschadebureau helpt u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht en wij gaan direct voor u aan de slag.

Letselschade jurist of letselschade advocaat?

Als u betrokken bent geraakt bij een aanrijding of ongeval op het werk, dan is het vanzelfsprekend dat u uw letselschade wilt verhalen. Is een ander aansprakelijk, dan kunt u kosteloos gebruik maken van een letselschade specialist. Dat is zo in de wet geregeld. Maar kunt u dan beter kiezen voor een letselschade jurist of een letselschade advocaat?

Bij Letselschade Kompas kunt u altijd gebruik maken van de hulp van een ervaren letselschade jurist of letselschade advocaat. Wij zijn namelijk onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een van de bekendste advocatenkantoren gespecialiseerd in letselschade claimen voor slachtoffers.

Al onze letselschade specialisten hebben jarenlange ervaring en zijn uitstekend opgeleid om u te begeleiden bij uw letselschade claim. U bepaalt door u wilt worden geholpen. Kijk hier voor ons team!

Verschil letselschade advocaat en letselschade jurist

Eigenlijk zijn er weinig verschillen tussen een letselschade jurist en letselschade advocaat. De enige verschillen zijn:

 • Een letselschade jurist mag niet procederen bij de rechtbank.
 • Een letselschade advocaat is beëdigd door de rechtbank.
 • Letselschade advocaten hebben altijd een universitaire opleiding, letselschade juristen niet
 • Letselschade advocaten staan onder toezicht van de Orde van Advocaten. Juristen hebben geen verplicht toezicht

Overeenkomsten letselschade jurist en letselschade advocaat

 • Beiden zijn specialist in het claimen van letselschade
 • Zowel een jurist als advocaat heeft rechten gestudeerd
 • Beiden werken kosteloos voor het letselschadeslachtoffer
 • Ze mogen beiden procederen bij de Kantonrechter
 • Een letselschade advocaat en letselschade jurist mag onder voorwaarden werken op basis van no-cure-no-pay.

Wat kan een letselschade jurist voor u betekenen?

Kiest u voor een letselschade expert van Letselschade Kompas dan zal deze u vanaf het moment van het ongeval begeleiden tijdens het letselschade traject. Dit traject start met een uitgebreide intake bij u thuis of op een van onze afspraaklocaties. Vervolgens dient er een goede aansprakelijkstelling opgesteld te worden.

Is de aansprakelijkheid erkend? Dan gaat u letselschade jurist de letselschade berekenen. Letselschade bestaat uit materiële schadeposten en smartengeld. Al deze schadeposten komen op een schadestaat te staan en op basis daarvan wordt een voorschot geregeld.

Uiteindelijk onderhandelt uw letselschade jurist over de hoogte van de schade met de tegenpartij. Dit is meestal een letselschade verzekeraar.

Een letselschade expert neemt het volledige letselschade traject voor u uit handen. Maar uiteraard wordt u continu op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in uw letselschade claim. Zo kunt u zich richten op uw revalidatie en herstel.

Welke letselschade komt voor vergoeding in aanmerking?

Is u een auto ongeluk overkomen, een fietsongeluk of bent u betrokken bij een bedrijfsongeval, dan heeft u recht op schadevergoeding. Maar waar bestaat een letselschade vergoeding eigenlijk uit?

Een letselschade vergoeding bestaat uit materiële en immateriële schade. Onderdeel van een materiële schadevergoeding is inkomensschade. Deze ontstaan als u niet meer kunt werken door een ongeluk. Daarbij kan er ook pensioenschade ontstaan.

Maar ook een studievertraging kan het gevolg zijn van een aanrijding of ongeluk op het werk. Dit gebeurt omdat je door de studievertraging later op de arbeidsmarkt komt.

Andere schadeposten die onder een materiële schadevergoeding vallen zijn:

 

Naast materiële schadevergoeding is er recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor schade die niet op geld waardeerbaar is. U kunt hierbij denken aan psychische klachten, angstklachten, pijn zoals nekpijn en rugpijn en verdriet om ontsierende littekens.

Wilt u dat wij uw letselschade berekenen? Neem dan contact met uw letselschade jurist van ons kantoor op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Wat doet een letselschade jurist voor mij?

Een letselschade jurist helpt u gedurende het gehele letselschade traject.

dit betekent dat wij:

 • onderzoeken wie schuldig is bij een aanrijding en aansprakelijk is bij een bedrijfsongeval of hondenbeet
 • de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • na erkenning van aansprakelijkheid een voorschot aanvragen
 • een schadestaat opstellen met daarop alle letselschade bedragen
 • onderhandelen over de hoogte van de schadevergoeding
 • zorgen voor een maximale slotbetaling van uw schadevergoeding
Waar vind ik een letselschade jurist van Letselschade Kompas?

Letselschade Kompas is een landelijk werkend advocatenkantoor met meer dan 10 locaties verdeeld over het land. Wij zijn dus altijd dichtbij!

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Zij hebben ook nog eens 15 locaties in Nederland. U vindt ons dus altijd in de buurt.

Wij snappen dat u veel hinder ervaart van het letsel. Daarom bieden wij u altijd aan om bij u langs te komen. U hoeft dan niet helemaal naar ons kantoor af te reizen.

Wilt u ook gratis juridische hulp bij letselschade? Onze letselschade advocaten helpen graag en altijd 100% kosteloos bij het verhalen van letselschade na een ongeluk.

Letselschade Kompas helpt kosteloos!

Letselschadebureaus en rechtsbijstandsverzekeraars adverteren vaak met gratis rechtsbijstand of no-cure-no-pay. Maar ook letselschade advocaten brengen in de regel geen kosten in rekening. In de wet is namelijk geregeld dat er recht is op gratis rechtsbijstand als iemand door toedoen van een ander schade lijdt.

Bij Letselschade Kompas helpen wij u altijd 100% kosteloos. Wij werken bewust niet op basis van no cure no pay. Dit is namelijk nadelig voor u. Bij een no cure no pay advocaat betaalt u een deel van uw rechtsbijstandskosten zelf. Bij ons is dit niet zo en bent u altijd voordeliger uit! Kies daarom nooit voor no cure no pay!

Contact met een letselschade jurist

Bent u op zoek naar een letselschade jurist voor het verhalen van uw letselschade na een aanrijdinghondenbeet of bedrijfsongeval? Neem dan contact met Letselschade Kompas op. Wij helpen u graag en zijn met meer dan 10 afspraaklocaties door heel Nederland altijd in de buurt. Een intakegesprek bij u thuis is altijd mogelijk.

Liever een letselschade advocaat? Geen probleem, wij schakelen deze kosteloos voor u in!Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in en wij gaan direct voor u aan de slag!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland