Contact opnemen

Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Wat is een slotbetaling letselschade?

Een letselschadevergoeding bestaat uit veel soorten schadeposten. Aan de ene kant zijn er materiΓ«le schadeposten, deze zijn op geld waardeerbaar. Daarnaast is er immateriΓ«le schade. Dit zijn letselschade bedragen die niet op geld waardeerbaar zijn, zoals psychische klachten.

Een slotbetaling van een letselschade vergoeding is het bedrag dat u nog aan einde van een letselschade zaak ontvangt. Het is het verschil tussen de totale letselschadevergoeding en de door u ontvangen voorschotten.

De hoogte van de slotbetaling blijkt vaak uit de schadestaat die uw letselschade jurist heeft opgesteld.

De hoogte van een slotbetaling

Hoe hoog de slotbetaling van letselschade is hangt af van een aantal factoren. Ten eerste van de hoogte van uw schadevergoeding. Als er veel toekomstige schade is, zal de slotbetaling hoger liggen dan indien er geen schade in de toekomst ligt.

Indien een letselschadezaak lang doorloopt, ontvangt u 1 of meerdere voorschotten op uw letselschadevergoeding. Deze voorschotten verlagen de uiteindelijke slotbetaling. Hoe meer voorschotten u derhalve ontvangt, hoe langer is de slotbetaling van uw letselschadebedrag.

Slotbetaling letselschade berekenen

Voor het berekenen van een slotbetaling is van belang dat ten eerste de schade wordt berekend. Daarbij is van belang te weten welke letselschade bedragen er op uw situatie van toepassing zijn. Bent u bijvoorbeeld arbeidsongeschikt geraakt door de aanrijding of heeft u medische kosten gemaakt na een bedrijfsongeval.

Ondanks dat iedereen zijn letselschade uniek is, zijn er wel een aantal veelvoorkomende schadeposten die deel uitmaken van een letselschadevergoeding:

 • loonschade door arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • een studievertraging
 • medische kosten zoals het verplicht eigen risico
 • opvang voor kinderen
 • kosten gemaakt gedurende een ziekenhuisopname
 • smartengeld

Voorschot op letselschade vergoeding

Na een ongeval loopt u direct schade op. Denk aan het eigen risico of kosten van een fysiotherapeut. Maar ook kunt u direct inkomensschade hebben. Bijvoorbeeld omdat u geen ORT ontvangt of in de Ziektewet terecht komt. Er is dan direct financieel nadeel wat u zo spoedig mogelijk gecompenseerd wenst te hebben.

Letselschade loopt ook vaak voor een langere tijd door. Het gevolg is dat u in de financiΓ«le problemen kunt komen. Dan heeft u 1 of meerdere voorschotten nodig. Uw letselschade jurist regelt dit voor u.

Er kunnen gedurende een letselschade procedure meerdere voorschotten aangevraagd worden. Het aan het einde van de letselschadezaak openstaande bedrag is dan uw slotbetaling letselschade.

Advies van een letselschade jurist

Was u betrokken bij een ongeval waarbij u letsel opgelopen heeft? U hoeft uw letselschade niet zelf te verhalen, dit doen onze letselschade juristen voor u, 100% kosteloos.

Kiest u voor een letselschade jurist van ons letselschade bureau? Dan gaan wij uw letselschade berekenen en zorgen wij voor een maximale slotbetaling van uw letselschade vergoeding.

Wat doet een letselschade jurist nog meer?

Letselschade berekenen en claimen is niet eenvoudig. Want waaruit bestaat een letselschadevergoeding en hoe hoog is de slotbetaling van uw letselschade? Daarnaast krijgt u een ervaren letselschade jurist van een letselschadeverzekeraar tegenover u. Dan is het wel zo fijn om een letselschade jurist als belangenbehartiger in te schakelen.

Een letselschadetraject bestaat niet alleen maar uit het vaststellen van een slotbetaling en het aanvragen van 1 of meerdere voorschotten op uw schadevergoeding. Dit is wat zij allemaal voor u kunnen betekenen:

 • onderzoeken wie schuldig is bij een aanrijding
 • uitzoeken of u de werkgever aansprakelijk stellen kunt voor een bedrijfsongeval
 • het berekenen van letselschade
 • verkrijgen van een voorschot
 • inschakelen medisch adviseur
 • schadestaat opstellen
 • zorgen voor een maximale schadevergoeding

Mensen zoeken ook

🚲 fietser aangereden

πŸš—auto ongeluk

🚢als voetganger aangereden

πŸƒhardloper aangereden

πŸ‡val van een paard

πŸ•hondenbeet

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Overlijdensschade als gevolg van een

Dodelijk ongeval

Bent u nabestaande van een slachtoffer van een dodelijk ongeval? Wij adviseren u over de mogelijkheden als u als gevolg van het overlijden schade lijdt.

Wij

kunnen u de hoogst mogelijke rechtsbijstand verlenen door het hoge opleidingsniveau en de permanente nascholing van de letselschade specialisten verbonden aan ons letselschade bureau. Indien nodig schakelen wij voor het verhalen van uw letselschade gratis een advocaat letselschade in.

Wilt u uw letselschade verhalen? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, gaan uw letselschade berekenen en verhalen uw schade inclusief het smartengeld op de aansprakelijke partij.

WIJ

Top advocaten, hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.

Elly Uitslager

1 year geleden

Goede ervaring, professioneel en duidelijk.
De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.

Vikaash

54 years geleden

Heel goede ervaring met deze letselschade Advocaat, deze heeft mij prima geholpen.

Gerard

54 years geleden

Goede klantvriendelijkheid en een prettige samenwerking.
Geholpen door Mvr. el Haddad

Bresilla Mulder

1 year geleden

Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.

Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.

Heel erg bedankt voor alles!!

CO

1 year geleden

Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring !

Frank Witholt

54 years geleden

Full professionalism, professional help from beginning to end, very friendly service. I am very pleased with the services and the approach to the client by the attorneys Brugman. I recommend it to everyone. Call them and it will help 101%

Kamil G

1 year geleden

Brugman heeft mij geholpen met mijn letselschade. Zeer bekwame medewerkers en professionele service. Ze hielden mij altijd keurig op de hoogte van de huidige stand van zaken. Ik raad Brugman ten zeerste aan.

Kevin Wiedijk

1 year geleden

Wat een uitstekende keuze, Brugman letselschade advocaten kantoor. Voortreffelijke medewerkers
Zeer professioneel. Uitstekende communicatie vanaf begin tot eind. Ik zal, in voorkomende gevallen Brugman advocaten kantoor aanbevelen !

AndrΓ© Kalbvleesch

2 years geleden

Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had. Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank :)

Tobias Moon

2 years geleden

Na een motorongeluk en onenigheid met de verzekering van de tegenpartij, heb ik mij gemeld bij Brugman letselschade in Wognum. Ben hier zeer goed ontvangen en hebben alles goed doorgenomen qua ongeval en evt kosten voortvloeiende uit het ongeval. Brugman letselschade heeft mijn dossier behartigd en met goede afsluiting tot een einde gebracht . De mensen bij Brugman letselschade zijn snel met hun mail beantwoorden en de communicatie verloopt vaak via een toegewezen persoon. Al met al zeker een aanrader om als U een letselschade advocaat nodig heeft ik U Brugman letselschade zeker kan aanbevelen .

Bert

54 years geleden

Ik heb mijn dossier laten overnemen door Brugman letselschade en werd meteen goed opgepakt , vriendelijke behandelaar , snelle antwoorden en optimale inzet. Sinds ik bij Brugman zit zie ik eindelijk vooruitgang in mijn zaak! Zeker aan te raden.

MY

2 years geleden