Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Slotbetaling letselschade berekenen

Na erkenning van aansprakelijkheid ontvangt u 1 of meerdere voorschotten op uw letselschade vergoeding. Uiteindelijk gaat uw letselschade jurist uw letselschade berekenen. De totale schade minus de voorschotten noemen wij de slotbetaling van uw letselschade.

Op deze pagina leest u waaruit een slotbetaling van een letselschade vergoeding bestaat en wat een letselschade jurist van ons letselschadebureau voor u kan betekenen. Wist u dat wij altijd gratis kunnen helpen bij letselschade?

Wat is een slotbetaling letselschade?

Een letselschadevergoeding bestaat uit veel soorten schadeposten. Aan de ene kant zijn er materiële schadeposten, deze zijn op geld waardeerbaar. Daarnaast is er immateriële schade. Dit zijn letselschade bedragen die niet op geld waardeerbaar zijn, zoals psychische klachten.

Een slotbetaling van een letselschade vergoeding is het bedrag dat u nog aan einde van een letselschade zaak ontvangt. Het is het verschil tussen de totale letselschadevergoeding en de door u ontvangen voorschotten.De hoogte van de slotbetaling blijkt vaak uit de schadestaat die uw letselschade jurist heeft opgesteld.

De hoogte van een slotbetaling bij letselschade

Hoe hoog de slotbetaling van letselschade is hangt af van een aantal factoren. Ten eerste van de hoogte van uw schadevergoeding. Als er veel toekomstige schade is, zal de slotbetaling hoger liggen dan indien er geen schade in de toekomst ligt.

Indien een letselschadezaak lang doorloopt, ontvangt u 1 of meerdere voorschotten op uw letselschadevergoeding. Deze voorschotten verlagen de uiteindelijke slotbetaling. Hoe meer voorschotten u derhalve ontvangt, hoe langer is de slotbetaling van uw letselschadebedrag.

Slotbetaling letselschade berekenen

Voor het berekenen van een slotbetaling is van belang dat ten eerste de schade wordt berekend. Daarbij is van belang te weten welke letselschade bedragen er op uw situatie van toepassing zijn. Bent u bijvoorbeeld arbeidsongeschikt geraakt door de aanrijding of heeft u medische kosten gemaakt na een bedrijfsongeval.

Ondanks dat iedereen zijn letselschade uniek is, zijn er wel een aantal veelvoorkomende schadeposten die deel uitmaken van een letselschadevergoeding:

 • loonschade door arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • een studievertraging
 • medische kosten zoals het verplicht eigen risico
 • opvang voor kinderen
 • kosten gemaakt gedurende een ziekenhuisopname
 • smartengeld
Voorschot op letselschade vergoeding

Na een ongeval loopt u direct schade op. Denk aan het eigen risico of kosten van een fysiotherapeut. Maar ook kunt u direct inkomensschade hebben. Bijvoorbeeld omdat u geen ORT ontvangt of in de Ziektewet terecht komt. Er is dan direct financieel nadeel wat u zo spoedig mogelijk gecompenseerd wenst te hebben.

Letselschade loopt ook vaak voor een langere tijd door. Het gevolg is dat u in de financiële problemen kunt komen. Dan heeft u 1 of meerdere voorschotten nodig. Uw letselschade jurist regelt dit voor u. Er kunnen gedurende een letselschade procedure meerdere voorschotten aangevraagd worden. Het aan het einde van de letselschadezaak openstaande bedrag is dan uw slotbetaling letselschade.

Advies van een letselschade juris

Was u betrokken bij een ongeval waarbij u letsel opgelopen heeft? U hoeft uw letselschade niet zelf te verhalen, dit doen onze letselschade juristen voor u, 100% kosteloos. Kiest u voor een letselschade jurist van ons letselschade bureau? Dan gaan wij uw letselschade berekenen en zorgen wij voor een maximale slotbetaling van uw letselschade vergoeding.

Wat doet een letselschade jurist nog meer?

Letselschade berekenen en claimen is niet eenvoudig. Want waaruit bestaat een letselschadevergoeding en hoe hoog is de slotbetaling van uw letselschade? Daarnaast krijgt u een ervaren letselschade jurist van een letselschadeverzekeraar tegenover u. Dan is het wel zo fijn om een letselschade jurist als belangenbehartiger in te schakelen.

Een letselschadetraject bestaat niet alleen maar uit het vaststellen van een slotbetaling en het aanvragen van 1 of meerdere voorschotten op uw schadevergoeding. Dit is wat zij allemaal voor u kunnen betekenen:

 1. onderzoeken wie schuldig is bij een aanrijding
 2. uitzoeken of u de werkgever aansprakelijk stellen kunt voor een bedrijfsongeval
 3. het berekenen van letselschade
 4. verkrijgen van een voorschot
 5. inschakelen medisch adviseur
 6. schadestaat opstellen
 7. zorgen voor een maximale schadevergoeding
Mensen lezen ook:
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

7 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland