Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL
Een vrachtwagen ongeluk? Altijd recht op schadevergoeding!

U rijdt met de vrachtwagen binnen de bebouwde kom als u geen voorrang krijgt met een aanrijding tot gevolg. of u rijdt op de snelweg en door harde wind of een klapband valt uw vrachtwagen om. Maar zelfs als een vrachtwagen ongeluk het gevolg is van uw eigen voorrangsfout, heeft u veelal recht op een schadevergoeding. Hoe dit kan? Wij leggen het u hieronder uit.

Na een ongeluk met de vrachtwagen kunt u meestal gebruik maken van de rechtsbijstand van een letselschade jurist. Dit staat in de wet. U kunt bij ons dus terecht voor gratis hulp na een aanrijding. Met meer dan 10 bezoeklocaties zijn wij ook altijd bij u in de buurt. En omdat Letselschade Kompas onderdeel is van Brugman Letselschade Advocaten, schakelen wij indien nodig ook gratis een letselschade advocaat voor u in.

Een aanrijding met de vrachtwagen

Bent u betrokken geraakt bij een aanrijding met de vrachtwagen? Als de tegenpartij schuld aan de aanrijding heeft, is er recht op een schadevergoeding. Alle motorvoertuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Uw letselschade wordt dan rechtstreeks door deze WAM- verzekeraar vergoed.

Is er sprake van letsel door het vrachtwagen ongeluk? Dan is er recht op een schadevergoeding van deze letselschade. Een letselschadevergoeding bestaat uit diverse letselschade bedragen. Voorbeelden zijn inkomensschade, medische kosten, een hulp in het huishouden en reiskosten. Uw letselschade jurist van ons kantoor informeert u hier graag verder over.

Wilt u gratis juridische hulp na een aanrijding met de vrachtwagen? Onze letselschade juristen staat voor u klaar. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in voor een gratis letselschade advies en/ of het kosteloos claimen van uw letselschade.

Een eenzijdig ongeluk met de vrachtwagen

Kreeg u geen voorrang en is het ongeluk met de vrachtwagen hierdoor ontstaan? Logisch dat de andere bestuurder de letselschade moet betalen. Maar wat u bij een eenzijdig ongeval met de vrachtwagen? Bijvoorbeeld als een storm de trailer omverblaast?

Ten eerste zijn veel vrachtwagens in het bezit van een svi verzekering. Svi staat voor Schade Inzittenden Verzekering. Voor een letselschade uitkering doet de toedracht van het ongeluk er niet toe. Bij ieder ongeluk is er recht op een schadevergoeding.

Alle letselschade wordt bij een eenzijdig ongeluk betaald, zowel de materiΓ«le letselschade bedragen als het smartengeld.

Werkgever is aansprakelijk voor vrachtwagen ongeluk

Werkt u in loondienst of in opdracht als vrachtwagenchauffeur? Als u dan een vrachtwagen ongeluk overkomt, dan is de werkgever of opdrachtgever aansprakelijk voor de schade die u hierdoor lijdt. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

Werkgevers (en opdrachtgevers) hebben een wettelijke verplichting om personeel en opdrachtnemers te verzekeren voor de schade die door een vrachtwagen ongeluk kan ontstaan. Hiervoor is ook een speciale verzekering in het leven geroepen, de WEGAM of WEGAS verzekering.

Op basis van de WEGAM en WEGAS verzekering heeft iedere medewerker, in loondienst of niet, recht op schadevergoeding bij letselschade.

Bent u dus betrokken bij een aanrijding, dan kunt u altijd een letselschade claim indienen bij de werkgever. Ook als de aanrijding door uw toedoen is ontstaan. Wij maken immers allemaal wel eens een verkeersfout, zien iemand over het hoofd en geven per ongeluk geen voorrang. De werkgever zal dan de WEGAM of WEGAS verzekering inschakelen welke uw letselschade zal vergoeden.

Contact met uw letselschade jurist

Heeft u letsel overgehouden aan een ongeluk met de vrachtwagen? Onze letselschade juristen helpen u graag. Zij verhalen kosteloos de letselschade die u door een aanrijding of eenzijdig ongeval lijdt. Letselschade Kompas is een landelijk werken letselschade bureau.

Omdat wij onderdeel zijn van Brugman Letselschade Advocaten kunnen wij ook gratis een letselschade advocaat voor u inschakelen. Bijvoorbeeld omdat er geprocedeerd moet worden. Onze letselschade juristen komen gewoon bij u thuis voor een intakegesprek. Maar u bent uiteraard ook welkom op een van onze afspraaklocaties door heer Nederland.

Wilt u uw letselschade claimen na een vrachtwagen ongeluk? Bel dan gratis 0800 2784626 of vul ons contactformulier in. Een van de letselschade specialisten van ons kantoor neemt dan contact met u op.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade bij

Val over stoeptegel

Bent u als vrachtwagenchauffeur betrokken geraakt bij een vrachtwagen ongeluk? Dan heeft u bijna altijd recht op een schadevergoeding bij letselschade. Onze letselschade juristen claimen uw letselschade kosteloos voor u!