Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Vrachtwagen chauffeur? Altijd schadevergoeding na een aanrijding

Als vrachtwagenchauffeur bent u altijd onderweg. De kans dat u dan bij een ongeluk betrokken raakt is groter dan gemiddeld. Het hoeft daarbij niet altijd om een aanrijding te gaan. Ook een eenzijdig ongeval komt regelmatig voor.

Bent u bij een vrachtwagen ongeluk betrokken, dan heeft u bijna altijd recht op een schadevergoeding bij letselschade. Ook bij een eenzijdig ongeval en zelfs als u schuld heeft aan de aanrijding. U leest op deze pagina hoe het kan dat u bij een ongeluk met de vrachtwagen bijna altijd recht heeft op een letselschade vergoeding.

Een vrachtwagen ongeluk? Altijd recht op schadevergoeding!

U rijdt met de vrachtwagen binnen de bebouwde kom als u geen voorrang krijgt met een aanrijding tot gevolg. of u rijdt op de snelweg en door harde wind of een klapband valt uw vrachtwagen om. Maar zelfs als een vrachtwagen ongeluk het gevolg is van uw eigen voorrangsfout, heeft u veelal recht op een schadevergoeding. Hoe dit kan? Wij leggen het u hieronder uit.

Na een ongeluk met de vrachtwagen kunt u meestal gebruik maken van de rechtsbijstand van een letselschade jurist. Dit staat in de wet. U kunt bij ons dus terecht voor gratis hulp na een aanrijding. Met meer dan 10 bezoeklocaties zijn wij ook altijd bij u in de buurt. En omdat Letselschade Kompas onderdeel is van Brugman Letselschade Advocaten, schakelen wij indien nodig ook gratis een letselschade advocaat voor u in.

Een aanrijding met de vrachtwagen

Bent u betrokken geraakt bij een aanrijding met de vrachtwagen? Als de tegenpartij schuld aan de aanrijding heeft, is er recht op een schadevergoeding. Alle motorvoertuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Uw letselschade wordt dan rechtstreeks door deze WAM- verzekeraar vergoed.

Is er sprake van letsel door het vrachtwagen ongeluk? Dan is er recht op een schadevergoeding van deze letselschade. Een letselschadevergoeding bestaat uit diverse letselschade bedragen. Voorbeelden zijn inkomensschade, medische kosten, een hulp in het huishouden en reiskosten. Uw letselschade jurist van ons letselschadekantoor informeert u hier graag verder over.Wilt u gratis juridische hulp na een aanrijding met de vrachtwagen?

Onze letselschade juristen staat voor u klaar. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in voor een gratis letselschade advies en/ of het kosteloos claimen van uw letselschade.

Een eenzijdig ongeluk met de vrachtwagen

Kreeg u geen voorrang en is het ongeluk met de vrachtwagen hierdoor ontstaan? Logisch dat de andere bestuurder de letselschade moet betalen. Maar wat u bij een eenzijdig ongeval met de vrachtwagen? Bijvoorbeeld als een storm de trailer omverblaast?

Ten eerste zijn veel vrachtwagens in het bezit van een svi verzekering. Svi staat voor Schade Inzittenden Verzekering. Voor een letselschade uitkering doet de toedracht van het ongeluk er niet toe. Bij ieder ongeluk is er recht op een schadevergoeding. Alle letselschade wordt bij een eenzijdig ongeluk betaald, zowel de materiële letselschade bedragen als het smartengeld.

Werkgever is altijd verplicht letselschade vrachtwagenchauffeur te vergoeden!

Werkt u in loondienst of in opdracht als vrachtwagenchauffeur? Als u dan een vrachtwagen ongeluk overkomt, dan is de werkgever of opdrachtgever aansprakelijk voor de schade die u hierdoor lijdt. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

Werkgevers (en opdrachtgevers) hebben een wettelijke verplichting om personeel en opdrachtnemers te verzekeren voor de schade die door een vrachtwagen ongeluk kan ontstaan. Hiervoor is ook een speciale verzekering in het leven geroepen, de WEGAM of WEGAS verzekering.

Op basis van de WEGAM en WEGAS verzekering heeft iedere medewerker, in loondienst of niet, recht op schadevergoeding bij letselschade. Bent u dus betrokken bij een aanrijding, dan kunt u altijd een letselschade claim indienen bij de werkgever. Ook als de aanrijding door uw toedoen is ontstaan. Wij maken immers allemaal wel eens een verkeersfout, zien iemand over het hoofd en geven per ongeluk geen voorrang. De werkgever zal dan de WEGAM of WEGAS verzekering inschakelen welke uw letselschade zal vergoeden.

Contact met uw letselschade jurist

Heeft u letsel overgehouden aan een ongeluk met de vrachtwagen? Onze letselschade juristen helpen u graag. Zij verhalen kosteloos de letselschade die u door een aanrijding of eenzijdig ongeval lijdt. Letselschade Kompas is een landelijk werken letselschade bureau.

Omdat wij onderdeel zijn van Brugman Letselschade Advocaten kunnen wij ook gratis een letselschade advocaat voor u inschakelen. Bijvoorbeeld omdat er geprocedeerd moet worden. Onze letselschade juristen komen gewoon bij u thuis voor een intakegesprek. Maar u bent uiteraard ook welkom op een van onze afspraaklocaties door heer Nederland.

Wilt u uw letselschade claimen na een vrachtwagen ongeluk? Bel dan gratis 0800 2784626 of vul ons contactformulier in. Een van de letselschade specialisten van ons kantoor neemt dan contact met u op.

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland