Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade claimen op de WAM verzekering

In het geval van een aanrijding met een auto of ander motorvoertuig is de WAM een belangrijke wet. Op grond van de WAM verzekering kun je namelijk rechtstreeks via de auto verzekeraar de tegenpartij aansprakelijk stellen voor letselschade.

Op deze pagina lees je niet alleen alles over de WAM verzekering, maar ook over letselschade claimen als je in de auto of als voetganger en fietser aangereden door een auto of scooter bent.V

ragen? Bel ons geheel vrijblijvend. Onze letselschade specialisten helpen ook altijd 100% gratis bij letselschade!

Letselschade claimen en de WAM verzekering

De afkorting WAM staat voor Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen. Het is een belangrijke wet voor iedereen die na een aanrijding door een motorrijtuig letselschade claimen wil. Want in de WAM staat belangrijke informatie wie aansprakelijk is voor letselschade en hoeveel tijd je hebt op een letselschade claim in te dienen.

De inhoud van de WAM is ingewikkeld. Daar komt nog eens bij dat u bij het claimen van letselschade te maken krijgt met een WAM- verzekeraar oftewel een autoverzekering. Hier werken letselschade juristen met veel kennis over letselschade. Daarom is het belangrijk om ook zelf een letselschade bureau of letselschade advocaat in te schakelen om te helpen bij het eisen van schadevergoeding na een aanrijding.

Letselschade claimen op grond van de WAM kunt u gratis laten verrichten door ons letselschade bureau. Wij verhalen namelijk zowel uw letselschadevergoeding als de kosten van rechtsbijstand volledig gratis voor u!

Wat houdt een WAM verzekering in?

In de WAM is belangrijke informatie opgenomen. Zo staat er in de WAM dat een letselschade claim rechtstreeks ingediend kan worden bij de letselschade verzekering van de veroorzaker van het ongeluk. U hoeft na een aanrijding dus niet de eigenaar van de auto zelf of de bestuurder aan te spreken. Dat is wel zo eenvoudig.

Op grond van de WAM verzekering dient u wel uw letselschadeclaim binnen 3 jaar na het auto ongeluk of fietsongeluk in te dienen. Dit geldt ook bij een andere aanrijding met een motorvoertuig, zoals een scooterongeluk of als u als voetganger aangereden wordt.

Hieronder leest u wat te doen bij een aanrijding en op welke letselschade vergoeding u recht heeft bij een aanrijding.

Letselschade claimen op grond van de WAM

Letselschade claimen op grond van de WAM verzekering start met uit te zoeken wie schuldig is bij een aanrijding. Wie dit is staat in diverse wettelijke regelingen:

 • Artikel 19 rvv. Hierin staat dat bestuurders voldoende afstand dienen te houden op een voorganger. Gebeurt dit niet en vindt er een achterop aanrijding plaats, dan is het achterste voertuig in beginsel aansprakelijk voor schade gelden door het ongeluk.
 • In artikel 185 wvw staat dat als iemand als fietser of voetganger aangereden wordt, er altijd recht is op een letselschadevergoeding van ten minste 50% van de schade, ook bij eigen schuld
 • Wegenverkeerswet, artikel 5: het is verboden je zodanig op de weg te gedragen dat hierdoor de kans op een aanrijding wordt vergroot.

 

Met andere woorden, aansprakelijk voor een aanrijding is de persoon die voorrangsregels overtreedt, te weinig afstand bewaart of anderszins gevaar op de weg veroorzaakt.

Wat te doen bij een aanrijding?

Na een aanrijding komt er veel op je af, wie is schuldig bij een aanrijding en wie is er aansprakelijk? En hoe moet u iemand aansprakelijk stellen voor letselschade?

Aansprakelijk stellen van de tegenpartij op grond van de WAM verzekering gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat belangrijke informatie die nodig is om de letselschadevordering te onderbouwen. Maar ook de rechtsgrond voor de aansprakelijkheid en de stuiting van de verjaring staat in de aansprakelijkstelling beschreven.

Gelukkig hoeft u de aansprakelijkheidsbrief niet zelf op te stellen. Dit doet een letselschadespecialist van ons letselschadebureau gratis voor u. Toch dient u wel goed op te letten na een aanrijding om uw recht op schadevergoeding niet te verliezen. Een aantal tips wat te doen na een aanrijding:

 • vul altijd een schadeformulier in
 • onderteken het schadeformulier en laat deze ook door de tegenpartij ondertekenen
 • vraag getuigen om een getuigenverklaring
 • ga altijd langs een arts en laat het letsel documenteren. Dit is vooral belangrijk bij whiplash klachten en ander niet objectiveerbaar letselschakel een letselschade expert van ons letselschade bureau in, het is gratis!
Wat doet een letselschade advocaat?

Letselschade Kompas is geen standaard letselschade bureau. Het is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een van de bekendste advocatenkantoren in Nederland dat zich alleen bezighoudt met het verhalen van letselschade als gevolg van een aanrijding, zoals als gevolg van een auto ongeluk, fietsongeluk of als je als voetganger aangereden bent. Hierdoor wordt u altijd professioneel bijgestaan door een ervaren en deskundige letselschade advocaat.

Naast de tegenpartij aansprakelijk stellen helpen onze letselschade advocaten ook bij:

 • het regelen van een voorschot op uw letselschade
 • de discussie en onderhandelingen voeren met de verzekeraar van de tegenpartij
 • het opstellen van een schadestaat
 • een aanvraag indienen bij onze medisch adviseur
 • het verkrijgen van een zo hoog mogelijke slotbetaling van de letselschade vergoeding.
Gratis hulp van een letselschade advocaat

Wilt u ook gratis hulp van een letselschade advocaat bij u in de buurt? Wilt u een claim indienen bij de WAM verzekering van de tegenpartij? Met meer dan 15 bezoeklocaties door heel Nederland zijn wij altijd dichtbij. Wij helpen u niet alleen graag, maar ook altijd geheel gratis bij het claimen van letselschade na een aanrijding.

Bel voor gratis hulp bij letselschade gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier en 1 van onze letselschade specialisten nemen direct contact met ons op.

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland