Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Letselschade claimen en de WAM

WAM staat voor Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen. Het is een belangrijke wet voor iedereen die na een aanrijding letselschade claimen wil. Want in de WAM staat belangrijke informatie wie aansprakelijk is voor letselschade en hoeveel tijd je hebt op een letselschade claim in te dienen.

De inhoud van de WAM is ingewikkeld. Daar komt nog eens bij dat u bij het claimen van letselschade te maken krijgt met een WAM- verzekeraar oftewel een autoverzekering. Hier werken letselschade juristen met veel kennis over letselschade. Daarom is het belangrijk om ook zelf een letselschade bureau of letselschade advocaat in te schakelen om te helpen bij het eisen van schadevergoeding na een aanrijding.

Letselschade claimen op grond van de WAM kunt u gratis laten verrichten door ons letselschade bureau. Wij verhalen namelijk zowel uw letselschadevergoeding als de kosten van rechtsbijstand volledig gratis voor u!

Wat houdt een WAM- verzekering in?

In de WAM is belangrijke informatie opgenomen. Zo staat er in de WAM dat een letselschade claim rechtstreeks ingediend kan worden bij de letselschade verzekering van de veroorzaker van het ongeluk. U hoeft dus niet de eigenaar van de auto zelf of de bestuurder aan te spreken. Dat is wel zo eenvoudig.

Op grond van de WAM dient u wel uw letselschadeclaim binnen 3 jaar na het auto ongeluk of fietsongeluk in te dienen. Dit geldt ook bij een andere aanrijding met een motorvoertuig, zoals een scooter ongeluk of als u als voetganger aangereden wordt.

Hieronder leest u wat te doen bij een aanrijding en op welke letselschade vergoeding u recht heeft bij een aanrijding.

Letselschade claimen op grond van de WAM

Letselschade claimen op grond van de WAM start met uit te zoeken wie schuldig is bij een aanrijding. Wie dit is staat in diverse wettelijke regelingen

  • Artikel 19 rvv. Hierin staat dat bestuurder voldoende afstand dienen te houden op een voorganger. Gebeurt dit niet en vindt er een achterop aanrijding plaats, dan is het achterste voertuig in beginsel aansprakelijk voor schade gelden door het ongeluk.
  • Artikel 185 wvw: in dit artikel is opgenomen dat als iemand als fietser of voetganger aangereden wordt, er altijd recht is op een letselschadevergoeding van ten minste 50% van de schade, ook bij eigen schuld
  • Wegenverkeerswet, artikel 5: het is verboden je zodanig op de weg te gedragen dat hierdoor de kans op een aanrijding wordt vergroot.

 

Met andere woorden, aansprakelijk voor een aanrijding is de persoon die voorrangsregels overtreedt, te weinig afstand bewaart of anderszins gevaar op de weg veroorzaakt.

Wat te doen na een aanrijding?

Na een aanrijding komt er veel op je af, wie is schuldig bij een aanrijding en wie is er aansprakelijk? En hoe moet je iemand aansprakelijk stellen voor letselschade?

Aansprakelijk stellen gebeurt door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat belangrijke informatie die nodig is om de letselschadevordering te onderbouwen. Maar ook de rechtsgrond voor de aansprakelijkheid en de stuiting van de verjaring staat in de aansprakelijkstelling beschreven.

Gelukkig hoef je de aansprakelijkheidsbrief niet zelf op te stellen. Dit doet een letselschadespecialist van ons letselschadebureau gratis voor je.

Toch dien je wel goed op te letten na een aanrijding om je recht op schadevergoeding niet te verliezen. Een aantal tips wat te doen na een aanrijding:

  • vul altijd een schadeformulier in
  • onderteken het schadeformulier en laat deze ook door de tegenpartij ondertekenen
  • vraag getuigen om een getuigenverklaring
  • ga altijd langs een arts en laat het letsel documenteren. Dit is vooral belangrijk bij whiplash klachten en ander niet objectiveerbaar letsel
  • schakel een letselschade expert van ons letselschade bureau in, het is gratis!

Wat doet een letselschade advocaat?

Letselschade Kompas is geen standaard letselschade bureau. Het is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten, een van de bekendste advocatenkantoren in Nederland dat zich alleen bezighoudt met het verhalen van letselschade als gevolg van een aanrijding, zoals als gevolg van een auto ongeluk, fietsongeluk of als je als voetganger aangereden bent.

Hierdoor wordt u altijd professioneel bijgestaan door een ervaren en deskundige letselschade advocaat.

Naast de tegenpartij aansprakelijk stellen helpen onze letselschade advocaten ook bij:

  • het regelen van een voorschot op uw letselschade
  • de discussie en onderhandelingen voeren met de verzekeraar van de tegenpartij
  • het opstellen van een schadestaat
  • een aanvraag indienen bij onze medisch adviseur
  • het verkrijgen van een zo hoog mogelijke slotbetaling van de letselschade vergoeding.
Gratis hulp van een letselschade advocaat

Wilt u ook gratis hulp van een letselschade advocaat bij u in de buurt? Met meer dan 15 bezoeklocaties door heel Nederland zijn wij altijd dichtbij. Wij helpen u niet alleen graag, maar ook altijd geheel gratis bij het claimen van letselschade na een aanrijding.

Bel voor gratis hulp bij letselschade gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier en 1 van onze letselschade specialisten nemen direct contact met ons op.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade claimen

Op grond van de WAM

Bent u aangereden of de fiets door een auto of betrokken geraakt bij een auto ongeluk? Onze letselschade advocaten helpen u gratis bij uw letselschade claim.