Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Letselschade Advocaat Alkmaar

Heeft u letselschade opgelopen bij een verkeersongeval of een ongeval op het werk? Een letselschade advocaat helpt bij het claimen van een letselschadevergoeding. Bij Letselschade Kompas helpen wij hierbij graag en volledig kosteloos.

Letselschade Kompas Alkmaar is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. U wordt dus altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat. Zo weet u zeker dat de kwaliteit van rechtsbijstand hoog is.

Wat doet een letselschade advocaat in Alkmaar?

Als u gewond geraakt bent door een kop-staart botsing, een bedrijfsongeval of hondenbeet, dan wilt u uiteraard uw letselschade claimen op de aansprakelijke persoon. Hiervoor kunt u terecht bij een letselschade advocaat in Alkmaar. Maar wat doet een letselschade advocaat voor u en welke letselschadevergoeding kunt u eisen?

Een letselschade advocaat helpt u tijdens het gehele letselschade traject. Dit houdt in dat:

 • de aansprakelijkheid onderzocht wordt
 • er een aansprakelijkstelling opgesteld wordt
 • wij een voorschot op uw letselschade claimen
 • onderhandelingen met de verzekeraar gevoerd worden
 • uw letselschade maximaal vergoed wordt.

Wat valt onder letselschade?

Letselschade bestaat uit alle kosten die u maakt na een ongeval en alle schade die u hierdoor lijdt. Bijvoorbeeld inkomensschade na een verkeersongeval of medische kosten die u moet maken na een bedrijfsongeval.

Er wordt bij letselschade een onderscheid gemaakt tussen materiële schadeposten en immateriële schadeposten. De meest voorkomende materiële schadeposten bij letselschade zijn:

 • Schade door minder inkomen
 • Een studievertraging
 • Het eigen risico van de zorgverzekering
 • Reiskosten
 • Kosten zonder nut, zoals doorlopende abonnementskosten
 • Hulp in het huishouden
 • Kosten die in het ziekenhuis gemaakt worden (tv, parkeerkosten)(Extra) kinderopvang.

Naast materiële schadeposten bestaat letselschade uit smartengeld. Dit is een vergoeding voor pijnklachten die u aan bijvoorbeeld een auto- ongeluk overhoudt. Maar het kan ook zijn dat er angstklachten zijn ontstaan of zelf psychische klachten. Smartengeld is ook een vergoeding voor deze klachten.

Gratis hulp van een letselschade advocaat in Alkmaar

Bij Letselschade Kompas helpen wij u altijd volledig kosteloos. Als letselschade slachtoffer is er namelijk op grond van de wet recht op een gratis letselschade advocaat. Onze letselschade advocaat in Alkmaar brengt dus nooit kosten bij u in rekening. Deze kosten komen voor rekening van de tegenpartij, vaak een letselschade verzekeraar.

Wat te doen bij een aanrijding in Alkmaar?

Er is u een kettingbotsing, een frontale aanrijding of een kop staart botsing overkomen. Of u bent als fietser aangereden. Hierbij bent u gewond geraakt. De vraag is dan, wat te doen bij een aanrijding? Uw letselschade jurist of letselschade advocaat in Alkmaar adviseert  graag.

Bij een auto ongeluk zoals een kop-staart botsing of kettingbotsing is er altijd recht op een schadevergoeding als u van achteren aangereden bent. Omdat motorvoertuigen verplicht verzekerd zijn voor schade door een auto ongeluk, kunt u de letselschade claim rechtstreeks bij de verzekeraar van de tegenpartij indienen.

Maar wat te doen bij een aanrijding als er geen aansprakelijk partij is. Bijvoorbeeld bij een eenzijdig ongeval of omdat u zelf een achterop aanrijding heeft veroorzaakt? In dit geval kunt u uw letselschade claimen bij de schade-inzittendenverzekering (SVI). Ook hierbij kan uw letselschade advocaat in Alkmaar bij van dienst zijn.

Letselschade claimen bij een bedrijfsongeval in Alkmaar

Werkgevers moeten op grond van artikel 7:658 BW zorg dragen voor een veilige werkomgeving. Dit is de zorgplicht werkgever. Wordt de zorgplicht werkgever geschonden? Dan kunt u letselschade claimen als u bij het bedrijfsongeval gewond bent geraakt.

Is de zorgplicht van de werkgever geschonden, dan is er werkgeversaansprakelijkheid. Werkgevers zijn voor schade als gevolg van werkgeversaansprakelijkheid verzekerd. De letselschadevergoeding wordt door deze verzekeraar betaald. Uw verstandhouding met de werkgever blijft hierdoor in tact.

Letselschade door een hondenbeet in Alkmaar

Bent u gebeten door een hond in Alkmaar? Een hondenbeet kan tot ernstig letsel leiden. Er kan sprake zijn van een oppervlakkige hondenbeet, maar ook van zwaar letsel zoals zenuwletsel, een tetanus injectie of gezichtsletsel.

Hondenbezitters zijn aansprakelijk voor schade als gevolg van een hondenbeet. Bent u dus gebeten door een hond, dan kan uw letselschade advocaat in Alkmaar uw letselschade kosteloos voor u verhalen.

Meer informatie of vragen over letselschade?

Wilt u uw letselschade claimen in Alkmaar of uw letselschade berekenen? Neem dan contact met ons op. Onze letselschade specialisten helpen u graag. Wij komen gewoon bij u thuis dus u hoeft niet naar ons kantoor te komen, wel zo fijn als je herstellende bent van een ongeluk.

Bel voor vragen of het verhalen van uw letselschade 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Onze letselschade advocaten in Alkmaar helpen u graag!

Brugman Letselschade Advocaten Alkmaar

Letselschade Kompas Alkmaar is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten in Alkmaar. Daarom wordt u altijd bij uw letselschade claimen bijgestaan door een ervaren en deskundige letselschade advocaat en niet door een letselschade jurist.

Brugman Letselschade Advocaten werkt in Noord-Holland en Zuid-Holland. U kunt daarom ook bij ons terecht voor een letselschade advocaat in Amsterdam en een letselschade Advocaat in Rotterdam.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade advocaat Alkmaar

Wilt u uw letselschade claimen in Alkmaar of uw letselschade berekenen?

Neem dan contact met ons op. Onze letselschade specialisten helpen u graag. Wij komen gewoon bij u thuis dus u hoeft niet naar ons kantoor te komen, wel zo fijn als je herstellende bent van een ongeluk.