Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade advocaat Alkmaar

Lijdt u schade als gevolg van een verkeersongeval of bedrijfsongeval? Onze letselschade advocaten in Alkmaar helpen u graag en altijd volledig kosteloos.

Letselschade Kompas is een merk van Brugman Letselschade Advocaten in Alkmaar. Bij ons wordt u dus altijd gratis bijgestaan door een erkende en ervaren letselschade advocaat!

Uw letselschade advocaat in Alkmaar regelt alles voor u!

Als u gewond geraakt bent door een kop-staart botsing, een bedrijfsongeval of hondenbeet, dan wilt u uiteraard uw letselschade claimen op de aansprakelijke persoon. Hiervoor kunt u terecht bij een letselschade advocaat in Alkmaar. Maar wat doet een letselschade advocaat voor u en welke letselschadevergoeding kunt u eisen?

Een letselschade advocaat helpt u tijdens het gehele letselschade traject. Dit houdt in dat:

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat in Alkmaar

Als uw wel eens een arbeidsrecht advocaat of een andere advocaat nodig heeft gehad, dan weet u vast dat hulp van een advocaat niet goedkoop is. Bij letselschade claimen is dit anders! Want een letselschade advocaat uit Alkmaar van ons kantoor helpt u geheel kosteloos.

In het Nederlands Burgerlijk Wetboek is opgenomen dat de kosten van een letselschade advocaat vallen onder de schadevergoeding. Dit betekent feitelijk dat uw letselschade advocaat in Alkmaar u kosteloos kan bijstaan bij het verhalen van uw letselschade. Daarom maakt u voor de inschakeling van ons letselschadebureau geen kosten!

Wilt u ook gratis hulp van een ervaren en deskundige letselschade advocaat bij u in de buurt? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag en dus altijd volledig kosteloos!

Waar vind ik mijn letselschade advocaat in Alkmaar?

Letselschade Kompas is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten Alkmaar. Een van de enige in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoren van Nederland. U vindt ons aan de Comeniusstraat 2 A, 1817 MS te Alkmaar. Het kantoor is goed bereikbaar en u kunt gratis bij ons parkeren.

Wij begrijpen goed dat het voor u met uw letsel niet eenvoudig is om bij ons langs te komen. Daarom bieden wij u graag aan dat wij bij u langskomen. Wel zo fijn als je letsel opgelopen hebt.

Tijdens een uitgebreid intake gesprek bij u thuis bespreekt onze letselschade advocaat in Alkmaar met u wat er is gebeurd en welke gevolgen een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet voor u heeft. Wij leggen u duidelijk uit wat wij voor u kunnen betekenen en gaan vervolgens direct voor u aan de slag.

Waaruit bestaat een letselschade vergoeding?

Letselschade bestaat uit alle kosten die u maakt na een ongeval en alle schade die u hierdoor lijdt. Bijvoorbeeld inkomensschade na een verkeersongeval of medische kosten die u moet maken na een bedrijfsongeval.

Er wordt bij letselschade een onderscheid gemaakt tussen materiële schadeposten en immateriële schadeposten. De meest voorkomende materiële schadeposten bij letselschade zijn:

 1. Schade door minder inkomen
 2. Een studievertraging
 3. Het eigen risico van de zorgverzekering
 4. Reiskosten
 5. Kosten zonder nut, zoals doorlopende abonnementskosten
 6. Hulp in het huishouden
 7. Kosten die in het ziekenhuis gemaakt worden (tv, parkeerkosten)
 8. (Extra) kinderopvang.

 

Naast materiële schadeposten bestaat letselschade uit smartengeld. Dit is een vergoeding voor pijnklachten die u aan bijvoorbeeld een auto ongeluk overhoudt. Maar het kan ook zijn dat er angstklachten zijn ontstaan of zelf psychische klachten. Smartengeld is ook een vergoeding voor deze klachten.

Wie is aansprakelijk voor letselschade?

Bij het claimen van letselschade is het belangrijk om te weten welke tegenpartij u aansprakelijk kunt stellen voor uw letselschade. Want dit is niet altijd even duidelijk. Wie is er bijvoorbeeld aansprakelijk bij een auto ongeluk, fietsongeluk of hondenbeet? En wat als u onder werktijd aangereden wordt of een collega u letsel toebrengt?

In het geval van een aanrijding is het belangrijk om te weten dat ieder motorvoertuig een verplichte verzekering heeft. Bent u aangereden door een auto of betrokken bij een scooterongeluk, dan is de schadeverzekering rechtstreeks aansprakelijk te stellen. Dit geldt ook als u als fietser aangereden bent door een auto of ander motorvoertuig.

In het geval van een aanrijding tussen fietsers kunt u de andere fietser aansprakelijk stellen, ook als er een verzekering is. De aansprakelijk gestelde fietser dient zelf zijn of haar verzekeraar in te schakelen.

Een bedrijfsongeval kan voor ernstig en zelfs blijvend letsel zorgen. De vraag is dan wie er aansprakelijk is. Dit is eigenlijk altijd de werkgever. Niet alleen bij een arbeidsongeval, maar ook voor letsel ontstaan door een verkeersongeval tijdens het werk. Daarnaast komt het voor dat een collega letsel toebrengt aan een andere medewerker. Ook voor de hierbij ontstane letselschade kunt u de werkgever aansprakelijk stellen. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

Jaarlijks worden er 150.000 mensen gebeten door een hond. Aansprakelijkheid voor een hondenbeet is geregeld in de wet en wel in artikel 6: 179 BW. Dit wetsartikel gaat over de aansprakelijkheid voor dieren. Op grond van dit artikel is de hondenbezitter aansprakelijk voor een hondenbeet.

Wat te doen bij een aanrijding in Alkmaar?

Er is u een kettingbotsing, een frontale aanrijding of een kop staart botsing overkomen. Of u bent als fietser aangereden. Hierbij bent u gewond geraakt. De vraag is dan, wat te doen bij een aanrijding? Uw letselschade jurist of letselschade advocaat in Alkmaar adviseert  graag.

Bij een auto ongeluk zoals een kop-staart botsing of kettingbotsing is er altijd recht op een schadevergoeding als u van achteren aangereden bent. Omdat motorvoertuigen verplicht verzekerd zijn voor schade door een auto ongeluk, kunt u de letselschade claim rechtstreeks bij de verzekeraar van de tegenpartij indienen.

Maar wat te doen bij een aanrijding als er geen aansprakelijk partij is. Bijvoorbeeld bij een eenzijdig ongeval of omdat u zelf een achterop aanrijding heeft veroorzaakt? In dit geval kunt u uw letselschade claimen bij de schade-inzittendenverzekering (SVI). Ook hierbij kan uw letselschade advocaat in Alkmaar bij van dienst zijn.

Waarom kiezen voor een letselschade advocaat in Alkmaar?

Als u letselschade opgelopen heeft door een ongeluk, dan wilt u uiteraard de beste letselschade advocaat in Alkmaar. Maar hoe vindt u deze?

Er zijn in Alkmaar en omstreken diverse belangenbehartigers te vinden. Zo kunt u kiezen voor een letselschade jurist van een letselschade bureau, een advocatenkantoor of een rechtsbijstandsverzekering.

Kiest u voor Letselschade Kompas, dan kiest u voor een goede letselschade advocaat waar een persoonlijke benadering voorop staat. Alle letselschade advocaten in Alkmaar van ons kantoor hebben jarenlange ervaren in zijn uitermate deskundig op het gebied van letselschade.

Wij onderscheiden ons van anderen door:

 • het hoge opleidingsniveau van onze letselschade experts.
 • de jarenlange ervaring in het claimen van letselschade, wij staan al meer dan 15 jaar verkeersslachtoffers en slachtoffers van een bedrijfsongeval of hondenbeet bij
 • de persoonlijke aanpak van onze letselschade specialisten
 • de vele keurmerken waarbij wij aangesloten zijn

 

Wilt u ook geholpen worden door een ervaren en deskundige letselschade advocaat in Alkmaar die u gedurende het gehele letselschade traject bijstaat? Neem dan contact met ons op, wij helpen graag en altijd geheel kosteloos!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

10 maanden geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 jaar geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 jaar geleden

Letselschade Kompas

Wat anderen van ons vinden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland