Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Letselschade claimen op grond van onrechtmatige daad

Bent u met de auto of als fietser aangereden? Is u een bedrijfsongeval overkomen of bent u gebeten door een hond? Er wordt dan gesproken van een onrechtmatige daad. Is hiervan sprake, dan heeft u op grond van de wet recht op een letselschade vergoeding.

In de wet is ook opgenomen dat u bij een onrechtmatige daad recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade jurist van ons letselschade bureau heeft. Wij kunnen u dus geheel kosteloos bijstaan bij uw letselschade claim.

Wilt u ook kosteloze juridische bijstand van een letselschade jurist? Al meer dan 3000 slachtoffers van een ongeluk gingen u voor. Wij helpen u graag!

Wat is een onrechtmatige daad?

Iemand die u geen voorrang geeft terwijl u van rechts komt. Of een collega die een fout maakt waardoor u schade lijdt. Het zijn voorbeelden van een onrechtmatige daad. Maar wat is nu een onrechtmatige daad precies?

In het Nederlandse Burgerlijk Wetboek (BW) vinden wij de definitie van een onrechtmatige daad: "Als onrechtmatige daad worden aangemerkt een inbreuk op een recht en een doen of nalaten in strijd met een wettelijke plicht of met hetgeen volgens ongeschreven recht in het maatschappelijk verkeer betaamt, een en ander behoudens de aanwezigheid van een rechtvaardigingsgrond."

Wordt er dus gehandeld in strijd met de wet (geen voorrang verlenen, te kort afstand houden) of maakt iemand anderszins een fout, dan spreken wij van een onrechtmatige daad.

Dat iemand schadeplichtig is bij het plegen van een onrechtmatige daad, blijkt uit artikel 6:162 lid 1 BW: "Hij die jegens een ander een onrechtmatige daad pleegt, welke hem kan worden toegerekend, is verplicht de schade die de ander dientengevolge lijdt, te vergoeden."

Bent u dus van achteren aangereden bij een kop-staart botsing, gaf iemand u geen voorrang of heeft uw werkgever gehandeld in strijd met de op haar rustende zorgplicht? Dan dient deze persoon uw letselschade te vergoeden.

Schadevergoeding onrechtmatige daad

Is er sprake van een fout en dus een onrechtmatige daad, dan is er recht op een letselschade vergoeding. Deze claimt u door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Hierin staat wie er aansprakelijk is en voor welke letselschade posten. Ook wordt de verjaring gestuit en om een voorschot op de letselschade gevraagd.

Letselschade claimen bij een onrechtmatige daad is niet eenvoudig. Maar gelukkig staat in de wet dat u bij een onrechtmatigde daad recht op gratis juridische hulp van een letselschade advocaat heeft.

Wilt u ook een letselschadevergoeding eisen van de aansprakelijke persoon? De ervaren en deskundige letselschade juristen van ons kantoor helpen u graag. Al meer dan 3000 mensen gingen u voor. Wij helpen u altijd geheel kosteloos.

of bel direct

Wat doet een letselschade jurist voor mij?

Laat u het verhalen van uw letselschade aan onze letselschade specialisten over, dan regelen wij alles voor u. Van het aansprakelijk stellen van de tegenpartij tot het berekenen van de hoogte van uw schadevergoeding. Maar ook het communiceren en onderhandelen met de schadeverzekeraar nemen wij voor onze rekening.

 

Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Bent u slachtoffer van een onrechtmatige daad? Dan dienen al uw letselschade bedragen te worden vergoed. Welke schadeposten vergoed worden hangt af van uw persoonlijke situatie. De meest voorkomende schadeposten zijn:

 • inkomensschade als gevolg van arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • medische kosten
 • reiskosten
 • schade door een studievertraging
 • inschakelen van huishoudelijke hulp
 • mantelzorg
 • verzorging en verpleging thuis
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname

 

Naast al deze materiële schadeposten is er recht op een smartengeldvergoeding. Dit is een vergoeding voor het leed dat u door de onrechtmatige daad is aangedaan. U kunt hierbij denken aan psychische klachten, rij angst, angst voor honden, verdriet over wat er gebeurd is, pijnklachten, boosheid, frustratie en schaamte door een ontsierend litteken.

Gratis hulp van ons letselschade bureau

Heeft u een aanrijding gehad buiten uw schuld om? Is er sprake van een bedrijfsongeval of ben u gebeten door een hond? Ons letselschade bureau helpt u gratis en altijd 100% kosteloos.

Neem voor vragen, een kosteloos letselschade advies of gratis hulp bij het claimen van uw letselschade contact met ons op. Dit kan telefonisch (0800 278 4626) of via ons contactformulier. Wij helpen u graag.

Waar vind ik jullie letselschade bureau?

Als u schade lijdt als gevolg van een aanrijding, dan is het logisch dat u voor het verhalen van letselschade niet te ver wilt rijden. Daarom is het fijn om te weten dat ons letselschade bureau inmiddels meer dan 15 bezoeklocaties door heel Nederland heeft.

Het is niet prettig om met letsel naar een letselschadebureau te moeten reizen. Daarom komt een letselschade jurist of letselschade advocaat van ons kantoor gewoon bij u thuis voor een uitgebreide intake. Samen brengen wij het letsel in kaart en de schade die u door dit letsel lijdt. Vervolgens gaat onze letselschade expert direct voor u aan de slag!

Mensen lezen ook:

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Dit is wat onze cliënten over ons zeggen!

Mijn ervaring is méér dan uitstekend

Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

2-3-2023P.J. Rutte , Haarlem

Gerard de Boer

9 months geleden

Uitstekend!

Goeie werk, wordt snel aangepakt ik ben zee tevreden

21-2-2023 A. Benhamed , Rotterdam

A. Benhamed

1 year geleden

Zeer goed geholpen!

Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Judith

1 year geleden

Onze letselschade specialisten

Al onze letselschade juristen zijn deskundig en hebben meerdere jaren ervaring in het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet

Ontmoet ons hele team!

Wognum
Den Bosch
Tilburg
Gouda
Rotterdam
Delft
Den Haag
Nijmegen  

Wognum

Dick Ketlaan 2

1687 CD WOGNUM

Noord - Holland
Nederland

Den Bosch

Pettelaarpark 84 5216 PP 's-Hertogenbosch

5216 PP 's-Hertogenbosch

Noord - Brabant
Nederland

Tilburg

Hart van Brabantlaan, Het Laken 12-14

5038 JL Tilburg

Noord - Brabant
Nederland

Gouda

Kampenringweg 45D 2803 PE Gouda

2803 PE Gouda

Zuid - Holland
Nederland

Rotterdam

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam

Noord - Holland
Nederland

Delft

Poortweg 4

2612 PA Delft

Zuid - Holland
Nederland

Den Haag

Jan Pietersz. Coenstraat 7

2595 WP Den Haag

Zuid - Holland
Nederland

Nijmegen

 

Gelderland
Nederland
Gelderland
Nederland