Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL
Aangereden door een

Onverzekerd voertuig

Een aanrijding is al erg genoeg. Maar wat als blijkt dat u aangereden bent door een auto die niet verzekerd is? Wie betaalt uw letselschade en welke schadeposten worden vergoed? U leest het in deze blog van letselschadebureau.

Een aanrijding met een onverzekerd voertuig

In Nederland rijden 2,9 miljoen motorvoertuigen onverzekerd rond. Daarnaast hebben 640.000 mensen geen schadeverzekering waaronder schade veroorzaakt door een fietsongeluk onder valt. Hierdoor is de kans groot dat u aangereden wordt door een onverzekerd voertuig.

Bent u aangereden door een auto. scooter of motor en blijkt het te gaan om een onverzekerd voertuig, dan kunt u mogelijk toch letselschade claimen. Gaat het om een ongeluk tussen fietsers, dan is het niet mogelijk om letselschade te claimen op een verzekering.

Hieronder leest u hoe er toch letselschade geclaimd kan worden als u aangereden bent door een onverzekerd voertuig. Het gaat dan om:

  • de schade inzittendenverzekering
  • het Waarborgfonds Motorverkeer

Aangereden door onverzekerd voertuig en de svi verzekering

In Nederland geldt er een verplichte verzekering voor alle motorvoertuigen. Dit houdt onder andere in dat als u aangereden door een auto bent, u direct de autoverzekering van de tegenpartij aan kunt spreken. Deze schadeverzekering betaalt dan vervolgens uw schade, zowel de materiële schade als het smartengeld.

Gaat het om een aanrijding door een onverzekerd voertuig, dan is er dus geen verplichte verzekering waar de schade op verhaald kan worden. Maar veel mensen zijn naast de verplichte verzekering ook vrijwillig verzekerd tegen schade als gevolg van een verkeersongeval. Deze verzekering staat bekend als de schade inzittenden verzekering.

Een schade inzittendenverzekering, afgekort svi verzekering, vergoed de letselschade van alle inzittenden van een auto. Daarbij maakt het niet uit wie schuldig is bij de aanrijding. Deze verzekering komt dus van pas in de volgende gevallen:

  • een eenzijdig verkeersongeval waarbij er dus geen aansprakelijke tegenpartij is
  • indien de bestuurder zelf een verkeersongeval heeft veroorzaakt
  • als het motorvoertuig van de verzekeraar niet verzekerd is
  • bij doorrijden na een aanrijding

 

Een svi verzekering kan dus veel nut hebben als u aangereden door een auto bent die niet verzekerd blijft.

Niet alleen auto's kunnen een vrijwillige verzekering afsluiten. Voor scooters en motors bestaat een vergelijkbare verzekering, de svo verzekering, schade opzittenden verzekering.

Bent u niet in het bezit van een svi of een svo verzekering? Dank kunt u bij een aanrijding met een niet verzekerd voertuig ook terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Het Waarborgfonds Motorverkeer

Het Waarborgfonds Motorverkeer is een fonds dat op grond van de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorverkeer is opgericht door alle Nederlandse autoverzekeraars. In dit fonds storten deze schadeverzekeraars allemaal een geldbedrag waaruit letselschade wordt betaalt als gevolg van:

  • doorrijden na een aanrijding
  • een aanrijding door een onverzekerd voertuig
  • letselschade veroorzaakt door een gestolen voertuig

 

In al deze gevallen kan een verkeersslachtoffer aanspraak maken op een vergoeding van letselschade en van schade aan het voertuig.

Let op, u kunt alleen een letselschadeclaim indienen als u aangereden door een auto of ander motorvoertuig bent. Bij een fietsongeluk is dit dus niet mogelijk, tenzij u als fietser aangereden bent door een motorvoertuig.

Heb ik recht op schadevergoeding na een aanrijding?

Bent u aangereden door toedoen van een ander? Dan is de kans groot dat u een letselschadevergoeding kunt claimen. Maar hoe kun je schade claimen en wat kan een letselschade jurist hierin voor u betekenen?

Om voor een vergoeding van letselschade in aanmerking te komen, is van groot belang dat u kunt bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is. Want op u als letselschadeslachtoffer rust de bewijslast dat de tegenpartij aansprakelijk is voor de gevolgen van de aanrijding. Daarom adviseren onze letselschade specialisten om een:

  • schadeformulier in te vullen. Laat u het schade-aanrijdingsformulier ondertekenen, dan is de inhoud van het schadeformulier een dwingend bewijsmiddel.
  • vraag getuigen om een getuigenverklaring af te leggen
  • ga altijd met langs een arts. Zeker bij whiplash symptomen is het van belang om uw klachten te laten opschrijven in uw medisch dossier.
  • schakel een letselschade advocaat in om u te helpen bij het verhalen van letselschade.
Welke letselschade bedragen worden vergoed?

Een letselschadevergoeding bestaat uit diverse letselschade bedragen.  Hieronder vindt u een opsomming van veel voorkomende schadeposten bij letselschade:

  • smartengeld, dit is een vergoeding voor de pijn en het leed dat u door een fietsongeluk, scooterongeluk, auto-ongeluk of bedrijfsongeval lijdt
  • inkomensschade door arbeidsongeschikt
  • vergoeding van kosten voor huishoudelijke hulp
  • schadevergoeding voor overname van onderhoudstaken
  • reiskosten
  • reparatiekosten en vervangingskosten, bijvoorbeeld van uw fiets als u als fietser aangereden door een auto bent.
Gratis hulp van een letselschade jurist

Op grond van de wet kunt u gratis letselschade laten claimen door een letselschadebureau. Onze letselschade juristen helpen u dus gratis bij uw letselschadeclaim. Komen wij er onderling niet uit met de letselschadeverzekeraar? Dan schakelen wij voor u een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten voor u in. Ons letselschadebureau is namelijk onderdeel van dit advocatenkantoor.

Bij ons krijgt u dus de hulp van de beste letselschade juristen en indien nodig de beste letselschade advocaten van Nederland. En met meer dan 20 afspraaklocaties door heel Nederland zijn wij altijd bij u in de buurt.

Mensen lezen ook

🏍️Scooterongeluk

👨‍⚖️Letselschade advocaat Amsterdam

👨‍⚖️Letselschade advocaat Rotterdam

De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
  1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
  2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
  3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
  4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Wij

helpen u graag bij de verhalen van letselschade. Dit doen wij met een team van professionals. Ervaren en bevlogen letselschade juristen die ervoor zorgen dat u weer door kunt na een ongeval. Of het nu gaat om een ​​​​​​​​​​aanrijding, ongeluk op het werk van een hondenbeet.

Ontmoet ons team en neem contact met ons op voor een gratis letselschade advies en de verhalen van uw letselschade.

Lees hier wat onze cliënten van ons vinden

Mijn ervaring is méér dan uitstekend. Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Friso W. Brugman

P.J. Rutte

55 jaar geleden

Uitstekend! Goeie werk, wordt snel aangepakt. Ik ben zeer tevreden.

Aanbevelen?Ja

Geholpen door: Mr. Donna van Klooster

De heer A. Benhamed

55 jaar geleden

Zeer goed geholpen! Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Gertjan Pranger

Mevrouw Judith Pilon

55 jaar geleden