Oost west, thuis best, persoonlijke intake bij jou thuis

Meer dan 20 jaar ervaring!

Hulp van ervaren letselschade advocaten

Honderden tevreden slachtoffers gingen u voor

NL

Ik ben aangereden, wat moet ik doen?

Ik ben aangereden, wat moet ik doen? Dit is een goede en belangrijke vraag. Want om succesvol letselschade te kunnen verhalen, is een aantal dingen belangrijk. Na een aanrijding dient u namelijk aan te tonen dat de tegenpartij schuldig is bij een aanrijding.

Soms is het duidelijk wie schuldig is bij een aanrijding. Maar er kunnen ook discussies ontstaan, met de tegenpartij, maar ook later, met de letselschade verzekeraar. Daarom adviseren wij u bij een aanrijding als volgt:

  • zorg ervoor dat u altijd een schadeformulier invult. Doe dit niet alleen bij een aanrijding tussen auto's, maar ook als u als fietser aangereden bent of bij een ongeval op de scooter.
  • laat beide partijen het schade- aanrijdingsformulier ondertekenen. Een door beide partijen ondertekend schadeformulier is namelijk bindend tussen partijen.
  • maak zoveel mogelijk foto's van de schade aan de auto of fiets. Dit kan van belang zijn om de impact van de botsing te bewijzen.
  • vraag getuigen om een verklaring.
  • schakel z.s.m. een letselschade jurist van ons kantoor in.

Ik ben aangereden, maar wie is schuldig bij een aanrijding?

U kunt letselschade vorderen als:

Een svi verzekering betaalt uw letselschade in het geval van een zelf veroorzaakte aanrijding of bij een eenzijdig auto ongeluk.

De vraag is ook wie er nu schuldig is bij een aanrijding. Immers weet u dan of u succesvol de tegenpartij aansprakelijk stellen kunt. Een antwoord vinden wij in de wet.

De eerste wettelijke bepaling die ons iets zegt over schuld en aansprakelijkheid bij een aanrijding is artikel 5 Wegen verkeerswet. Dit artikel luidt:

" Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd."

Gedraagt iemand zich dus gevaarlijk op de weg en ontstaat er als gevolg hiervan een aanrijding, dan is deze partij gehouden de letselschade van het verkeersslachtoffer te betalen. Denk hierbij aan bumperkleven, geen voorrang verlenen of te hard rijden waardoor een aanrijding ontstaat.

Naast artikel 5 wvw is artikel 19 Reglement Verkeerregels en Verkeerstekens van belang, met name voor wat betreft een aanrijding van achteren. In dit wetsartikel staat namelijk dat bestuurders voldoende afstand moeten bewaren. Houden zij zich hier niet aan en ontstaat er een kettingbotsing, dan is het achterste voertuig schuldig aan de aanrijding.

Het antwoord op de vraag "ik ben aangereden, wie is schuldig" vinden wij dus in de wet!

Ik ben van achteren aangereden

Bent u van achteren aangereden? Bij een auto botsing is schuldig de persoon die een fout gemaakt heeft. Dit wordt ook wel een onrechtmatige daad genoemd en deze regeling is te vinden in artikel 6:162 BW.

Bent u van achteren aangereden? De hoofdregel is dan dat het achterste voertuig aansprakelijk voor letselschade is. Maar op deze regeling zijn 2 uitzonderingen:

  • het voorste voertuig remt plotseling zonder enige reden
  • er is sprake van afsnijden door het voorste voertuig

 

Bent u van achteren aangereden? Dan kunt u letselschade claimen en is er recht op gratis hulp van een letselschade advocaat of letselschade jurist. Bij ons letselschade bureau vindt u beiden.

Wilt u uw letselschade na een auto botsing verhalen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Ik ben aangereden op de fiets, wat moet ik doen?

"Ik ben aangereden op de fiets, heb ik recht op schadevergoeding?" Dit is een vraag die onze letselschade specialisten veelvuldig horen. Een terechte vraag ook, want zeker bij een fietsongeval tussen fietsers of als u als fietser aangereden door een auto wordt, is de kans op letsel groot.

Fietsers en voetgangers zijn zogenaamde ongemotoriseerde weggebruikers. Zij zijn kwetsbaar in het verkeer, zeker bij een aanrijding. U bent immers onbeschermd als u aangereden op de fiets bent.

In het Burgerlijk Wetboek is een bijzondere regeling opgenomen voor het geval u als fietser aangereden wordt. Uw letselschade wordt namelijk altijd voor ten minste 50% vergoed, ook al u als fietser aangereden bent doordat u zelf een verkeersfout maakt.

Wist u dat kinderen tot 14 jaar zelfs altijd een volledige schadevergoeding ontvangen als ze op de fiets aangereden worden? Dit geldt overigens ook voor kinderen die als voetganger aangereden worden.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding na een aanrijding? Bel of mail ons, wij staat graag voor u klaar.

Ik ben aangereden op de scooter, wie is aansprakelijk?

Ik ben aangereden op de scooter, wie kan ik aansprakelijk stellen? Dit is een goede vraag, want het antwoord zal u wellicht verbazen.

Natuurlijk is het zo dat als u op de scooter aangereden wordt door de fout van een ander, u recht op schadevergoeding heeft. Maar wat nu als u zelf een verkeersfout maakt of bij een eenzijdig scooterongeluk, bijvoorbeeld omdat u door gladheid valt?

Veel scooterrijders hebben tegenwoordig een svo verzekering. een schade opzittendenverzekering. Deze verzekering biedt dekking tegen letselschade. De toedracht van het ongeluk speelt hierbij geen rol.

Overkomt u tijdens uw werk een scooterongeluk? Dan is de werkgever aansprakelijk voor uw letselschade en wel op grond van artikel 7:611 BW. Dit artikel gaat over werkgeversaansprakelijkheid op grond van goed werkgeverschap.

Heeft u vragen of wilt u gratis hulp bij uw letselschade claim? Neem dan contact met onze letselschade experts op. Wij helpen u graag.

 

Gratis juridische hup na een aanrijding

Het is niet eenvoudig om zelf een letselschadezaak te behandelen. Want welke letselschade bedragen kunnen gevorderd worden en wat bij blijvend letsel of schade in de toekomst? Een letselschade specialist kan hierbij behulpzaam zijn.

In de wet is een wettelijke bepaling opgenomen die bepaalt dat als een ander aansprakelijk is, er recht op gratis rechtsbijstand is. U kunt dus bij een aanrijding gratis een letselschade jurist of letselschade advocaat inschakelen.

Ons letselschadebureau is onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. U kunt bij ons dus kiezen of u geholpen wilt worden door een letselschade advocaat of letselschade jurist. Maar alle letselschade expertsΒ  van ons kantoor zijn ervaren en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een ongeluk.

Wat doet een letselschade jurist?

Wij doen meer dan het berekenen van schadevergoeding en het claimen van letselschade. Kiest u voor een letselschade jurist van ons letselschade bureau, dan ontzorgen wij u gedurende het gehele letselschade traject, wij:

Contact met ons letselschade bureau

Wilt u ook gratis rechtsbijstand bij het verhalen van uw letselschade vergoeding? Onze letselschade specialisten helpen u graag. Dit doen wij altijd geheel kosteloos voor u!

Bel voor gratis rechtsbijstand bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Formulier sluiten

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Formulier sluiten

Letselschade door een aanrijding

Aanrijding Nieuwegein

Lijdt u letselschade door een ongeluk? Laat ons gratis uw schadevergoeding berekenen en claimen op de aansprakelijke persoon. Wij helpen u graag!

Wij

kunnen u de hoogst mogelijke rechtsbijstand verlenen door het hoge opleidingsniveau en de permanente nascholing van de letselschade specialisten verbonden aan ons letselschade bureau. Indien mogelijk schakelen wij voor het verhalen van uw letselschade gratis een advocaat letselschade in.

Wilt u uw letselschade verhalen? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, gaan uw letselschade berekenen en verhalen uw schade inclusief het smartengeld op de aansprakelijke partij.

WIJ

Top advocaten, hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.

Elly Uitslager

1 year geleden

Goede ervaring, professioneel en duidelijk.
De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.

Vikaash

54 years geleden

Heel goede ervaring met deze letselschade Advocaat, deze heeft mij prima geholpen.

Gerard

54 years geleden

Goede klantvriendelijkheid en een prettige samenwerking.
Geholpen door Mvr. el Haddad

Bresilla Mulder

11 months geleden

Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.

Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.

Heel erg bedankt voor alles!!

CO

11 months geleden

Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring !

Frank Witholt

54 years geleden

Full professionalism, professional help from beginning to end, very friendly service. I am very pleased with the services and the approach to the client by the attorneys Brugman. I recommend it to everyone. Call them and it will help 101%

Kamil G

1 year geleden

Brugman heeft mij geholpen met mijn letselschade. Zeer bekwame medewerkers en professionele service. Ze hielden mij altijd keurig op de hoogte van de huidige stand van zaken. Ik raad Brugman ten zeerste aan.

Kevin Wiedijk

1 year geleden

Wat een uitstekende keuze, Brugman letselschade advocaten kantoor. Voortreffelijke medewerkers
Zeer professioneel. Uitstekende communicatie vanaf begin tot eind. Ik zal, in voorkomende gevallen Brugman advocaten kantoor aanbevelen !

AndrΓ© Kalbvleesch

2 years geleden

Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had. Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank :)

Tobias Moon

2 years geleden

Na een motorongeluk en onenigheid met de verzekering van de tegenpartij, heb ik mij gemeld bij Brugman letselschade in Wognum. Ben hier zeer goed ontvangen en hebben alles goed doorgenomen qua ongeval en evt kosten voortvloeiende uit het ongeval. Brugman letselschade heeft mijn dossier behartigd en met goede afsluiting tot een einde gebracht . De mensen bij Brugman letselschade zijn snel met hun mail beantwoorden en de communicatie verloopt vaak via een toegewezen persoon. Al met al zeker een aanrader om als U een letselschade advocaat nodig heeft ik U Brugman letselschade zeker kan aanbevelen .

Bert

54 years geleden

Ik heb mijn dossier laten overnemen door Brugman letselschade en werd meteen goed opgepakt , vriendelijke behandelaar , snelle antwoorden en optimale inzet. Sinds ik bij Brugman zit zie ik eindelijk vooruitgang in mijn zaak! Zeker aan te raden.

MY

2 years geleden