Contact opnemen

Een echte persoonlijke benadering

Wij zijn ervaren advocaten, 20+ jaar ervaring

Bewezen succes en volledig kosteloos

Door heel Nederland, bij jou in de buurt

NL

Hulp van slachtofferhulp na een ongeval

Wij kennen slachtofferhulp met name van de hulp die zij bieden aan slachtoffers van een misdrijf. Maar dat is niet alles wat slachtofferhulp doet. Zo komt slachtofferhulp ook in beeld bij letsel als gevolg van een verkeersongeluk of bedrijfsongeval.

In deze bijdrage leest u alles over de hulp die slachtofferhulp kan bieden, van emotionele steun tot het doorverwijzen naar een letselschade advocaat voor het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of arbeidsongeval.

Wat doet slachtofferhulp?

Slachtofferhulp is een overheidsinstantie die hulp biedt bij een ingrijpende gebeurtenis in uw leven. Bij een ingrijpende gebeurtenis kunt u denken aan geweld, een inbraak, seksueel misbruik, maar ook aan een aanrijding met letsel tot gevolg of een (dodelijk) bedrijfsongeval. Zowel het slachtoffer zelf als eventuele nabestaanden van een ongeluk worden hierbij bijgestaan.

Is er sprake van een strafzaak na een misdrijf? Dan kan slachtofferhulp helpen bij een voeging benadeelde partij. In het geval van een verkeersongeluk of bedrijfsongeval verwijst de jurist van slachtofferhulp een verkeersslachtoffer of slachtoffer van een bedrijfsongeval echter vaak door naar een letselschade advocaat of Nivré expert. Dit omdat deze personen meer kennis van het verhalen van letselschade hebben.

Steeds vaker een beroep op slachtofferhulp

Er wordt steeds vaker een beroep gedaan om slachtofferhulp. Zo werden er in 2023 11% meer slachtoffers van een misdrijf, fietsongeval en auto ongeluk geholpen dan in 2022. Het ging in 2023 om maar liefst 243.000 mensen die werden doorverwezen naar Slachtofferhulp. Dit gebeurt met name door de politie en het Openbaar Ministerie.

Slachtofferhulp biedt laagdrempelige hulp aan slachtoffers en doet dit ook nog eens geheel kosteloos. Maar wat veel mensen niet weten, is dat een letselschade jurist of letselschade advocaat vaak ook gratis juridische bijstand verleent na een ongeluk. Dit omdat in de wet is opgenomen dat een verkeersslachtoffer of een slachtoffer van een bedrijfsongeval of hondenbeet vaak recht op kosteloze rechtsbijstand heeft.

Kosteloze rechtsbijstand slachtofferhulp en letselschade advocaat

U kunt na een ongeval dus zowel van slachtofferhulp als een letselschade advocaat of letselschadebureau gratis juridische hulp krijgen. Bij Slachtofferhulp gaat het dan echter met name om juridische hulp in het strafproces. Als slachtoffer kunt u zich namelijk mengen in het strafproces voor:

 1. het verhalen van letselschade
 2. het gebruik maken van spreekrecht

 

Is er echter sprake van een ernstig verkeersongeluk, whiplash na een kettingbotsing of letsel door een ongeluk op het werk, dan helpt Slachtofferhulp u niet zelf. De jurist van slachtofferhulp zal u in dit geval doorverwijzen naar een LSA advocaat of erkende letselschadejurist.

Wat doet een letselschade advocaat of letselschade jurist?

Bent u door Slachtofferhulp doorverwezen naar een letselschade advocaat of letselschadebureau, dan helpt deze letselschade expert u gedurende het gehele letselschadetraject. Dit betekent dat wij:

 • onderzoeken wie schuldig is bij een aanrijding
 • uitzoeken of wij uw werkgever aansprakelijk stellen kunnen
 • de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • na erkenning zorgen voor een voorschot op uw letselschadevergoeding
 • discussiëren met de letselschadeverzekeraar over het causaal verband tussen het ongeluk en uw schade. Dit doet zich veelal voor bij whiplash klachten.
 • zorgen dat uw letselschade voorspoedig en volledig verhaald wordt op de aansprakelijke persoon of diens schadeverzekering

 

Wilt u ook aanspraak maken op kosteloze rechtsbijstand van ons letselschadebureau? Neem dan contact met ons op. Al meer dan 3.000 mensen gingen u voor. Wij zorgen ervoor dat u volledig schadeloos gesteld wordt.

Wie zijn wij?

Letselschade Kompas is een letselschadebureau met 20 letselschade juristen die iedere dag de belangen behartigen van verkeersslachtoffers en slachtoffers van een bedrijfsongeval, hondenbeet of val van een paard.

Ons letselschadebureau is een onderdeel van Brugman Letselschade Advocaten. Een advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor slachtoffers van een een fietsongeluk, auto ongeluk ander ongeval met letsel tot gevolg.

Zoekt u een ervaren en deskundige letselschade advocaat voor het verhalen van uw letselschade als gevolg van een fietsongeluk, scooterongeluk of ander ongeval? Bel voor gratis juridische hulp 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

NIEUW: onze letselschade juristen en advocaten zijn nu ook buiten kantoor tijd en in het weekend telefonisch bereikbaar en via whatsapp!

Mensen lezen ook
De beste rechtsbijstand bij letselschade

Wij helpen u graag verder. Vul uw gegevens in en onze letselschade advocaten nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel ons gratis op 0800 27 84 626

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waarom kiest u voor Letselschadekompas?
 1. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring in letselschadezaken.
 2. Wij bieden direct persoonlijke hulp op werkdagen.
 3. Wij zijn 7-dagen-per-week in heel Nederland beschikbaar.
 4. Wij vechten voor maximale schadevergoeding, dit doen wij 100% kosteloos.

Wacht niet te lang! Neem vandaag nog gratis contact op met één van onze specialisten.

Wij

helpen u graag bij de verhalen van letselschade. Dit doen wij met een team van professionals. Ervaren en bevlogen letselschade juristen die ervoor zorgen dat u weer door kunt na een ongeval. Of het nu gaat om een ​​​​​​​​​​aanrijding, ongeluk op het werk van een hondenbeet.

Ontmoet ons team en neem contact met ons op voor een gratis letselschade advies en de verhalen van uw letselschade.

Lees hier wat onze cliënten van ons vinden

Mijn ervaring is méér dan uitstekend. Alle juridisch adviseurs van Brugman stelden de goede vragen om mij te attenderen op mijn rechten. De communicatie was zakelijk maar prettig. Er is sprake van wederzijds respect en vertrouwen.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Friso W. Brugman

P.J. Rutte

55 jaar geleden

Uitstekend! Goeie werk, wordt snel aangepakt. Ik ben zeer tevreden.

Aanbevelen?Ja

Geholpen door: Mr. Donna van Klooster

De heer A. Benhamed

55 jaar geleden

Zeer goed geholpen! Ik ben zeer goed bijgestaan bij mijn letselschade. Ik ben blij met hoe de zaak uiteindelijk is afgehandeld. De communicatie was prettig en over het algemeen ging het vrij vlot.

Aanbevelen? Ja

Geholpen door: Mr. Gertjan Pranger

Mevrouw Judith Pilon

55 jaar geleden

Letselschade Kompas
Wat anderen van ons vinden